Palangoje varžėsi pirmoji Lietuvos raketė

Palangoje varžėsi pirmoji Lietuvos raketė

Lietuvos vasaros sostine vadinamoje Palangoje pajėgiausi šalies tenisininkai kovojo dėl "Mega Food" taurės. Nors pogrupio varžybose pirmoji pagal reitingą šalies raketė kaunietis Medardas Stankevičius kartą suklupo, tačiau sugebėjo atsitiesti ir iškovojo nugalėtojo taurę.

Antrosios vietos prizas atiteko klaipėdiečiui Viliui Milvydui, trečias liko Jonavos atstovas Rimas Lesivas. Paguodos turnyro nugalėtoju tapo vilnietis Agnius Kačerauskas.

Prizinį fondą sudarė 700 eurų.

Organizatoriai į šias varžybas kvietė tik pajėgiausius šalies stalo tenisininkus.

Jame galėjo dalyvauti pagal Lietuvos stalo teniso reitingą į 50-uką patenkančios moterys ir į 100-uką patenkantys vyrai. Tokiu būdu buvo siekiama, kad turnyre dalyvautų tik pajėgiausi mūsų šalies žaidėjai ir žiūrovai galėtų grožėtis aukščiausio lygio kovomis.

Tai pasiteisino - intrigų ir emocingų kovų netrūko.

Vienas iš renginio organizatorių Šarūnas Dužinas sakė, kad stalo teniso mėgėjai Palangos "Mega Food" atviroje erdvėje (S. Daukanto g. 3 / J. Basanavičiaus g. 9) pažaisti stalo tenisą galės visą vasarą.

"Palikome vieną stalą. Tegul žmonės sportuoja ir propaguoja sveiką gyvenimo būdą. Aš tik už tai. Juk Palanga - Lietuvos vasaros sostinė, čia savaitgaliais atvyksta tūkstančiai žmonių. Norime jiems parodyti, kad Palangoje galima ne tik smagiai pramogauti, bet ir sportuoti", - sakė Š. Dužinas.

Pasak Vakarų stalo teniso akademijos vadovo Silverijaus Puotkalio, kuris varžyboms parūpino stalus ir buvo atsakingas už sportinę dalį, jam didžiausia staigmena buvo tai, kad savo pogrupyje Vitalija Venckutė nugalėjo pirmąją Lietuvos raketę Medardą Stankevičių ir gerai patampė nervus Viliui Milvydui, pusfinalyje nusileidusi tik rezultatu 2:3.

"Nuotaikos visų - geros. Dalyviai buvo vaišinami pietumis, gavo ir dovanų. Visi liko patenkinti", - sakė S. Puotkalis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder