Pajūrio pokerio klube karaliauja sveikas sportinis azartas

Pajūrio pokerio klube karaliauja sveikas sportinis azartas

Vos prieš metus pačioje Klaipėdos senamiesčio širdyje, prekybos centro "Kiras" pastate (Tiltų g.16) duris atvėręs Pajūrio pokerio klubas šiandien vienija per 200 šio intelektualaus ir uždegančio žaidimo gerbėjų.

Susibūrę į draugišką bendruomenę, kurioje puikiai jaučiasi įvairiausių profesijų atstovai, sportinio pokerio entuziastai kelis kartus per savaitę susitinka klube tam, kad žaisdami įvairius gebėjimus lavinantį žaidimą, smagiai praleistų laisvalaikį.

Klaipėdoje sportinio pokerio bendruomenę po vienu stogu sutelkusiam ir Pajūrio pokerio asociaciją įsteigusiam klaipėdiečiui Simonui Grausliui kadaise laisvalaikį paįvairinęs pomėgis tapo ne tik gyvenimo būdu, bet ir galimybe sukurti alternatyvaus laisvalaikio erdvę uostamiestyje, kuriame, ypač ilgais žiemos vakarais, trūksta įdomesnių pramogų.

Į šį klubą klaipėdiečiai renkasi ne tik pabendrauti, išbandyti jėgas kasdieniuose turnyruose, bet dalyvauja ir tradicija tampančiame Klaipėdos miesto sportinio pokerio čempionate. Renginys, kuriame dėl įvairių prizų varžysis daugiau kaip 100 Klaipėdos apskrities sportinio pokerio entuziastų, vyks gruodžio 7 ir 8 dienomis. Pajūrio pokerio klubo direktoriaus ir čempionato organizatoriaus S.Grauslio teiraujamės:

Kas yra tas paslaptingasis pokeris?

Tai kortų žaidimas. Jo atsiradimo istorija siekia Amerikos kolonizacijos laikus, neretai tapatinama su Laukiniais vakarais ir bebaimiais kaubojais. Iki šiolei pokeris žaidžiamas beveik pagal tas pačias taisykles ir net naudojami tie patys terminai. Pavyzdžiui, sėkminga kombinacija iki šiolei vadinama nuts reiškia visai ne riešutėlius, o veržles, kurias kaubojai klodavo ant pokerio stalo, kai užstatydavo anuomet brangų turtą - arklį su vežimu.

Populiariausia pokerio rūšis yra Texas Hold'em. Jį šiuo metu žaidžia didžioji pasaulio dalis. Daugumoje šalių tai yra žaidimas, kuris žaidžiamas iš pinigų. Todėl jo statusas įvairiose šalyse yra labai skirtingai apibrėžtas. Vienur jis pripažintas azartiniu žaidimu, kitur sportu, dar kitur - tam tikras miksas.

Kuo sportinis pokeris skiriasi nuo kitų žaidimų?

Sportinis pokeris yra įgūdžių žaidimas ir jis niekuo nesiskiria nuo bridžo, šachmatų ar nuo kitokio protinio sporto. Tai - alternatyva komercinei šio žaidimo versijai, tačiau pats svarbiausias juos skiriantis bruožas – sportinis pokeris – tai žaidimas, o ne lošimas kadangi jis neturi nieko bendra su pinigais. Taigi sportinio pokerio klubą galima palyginti su baru, kurio lankytojus vienija vienas bendras pomėgis – žaisti pokerį.

Kad sportinis pokeris turi visus sportiniam žaidimui būdingus elementus, liudija ir tai, kad jį kaip sportą pripažino Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas, nes šis žaidimas atitinka 13 kriterijų, keliamų bet kokiai sporto šakai. Tai garantija, jog sportinis pokeris žaidžiamas pagal tam tikrą reglamentą.

Kuo patrauklus sportinis pokeris?

Pirmiausia - tai puiki alternatyvaus laisvalaikio praleidimo forma, smagi pramoga.

Pokeris ir įtraukia, ir labai suartina, nes prie vieno stalo susirenka apie 10 skirtingų žaidėjų, kurie dažnai vienas kito nepažįsta. Šį žaidimą gali žaisti pačių įvairiausių profesijų, socialinių grupių nariai, neįgalūs žmonės. Atskiruose turnyruose varžosi moterys, taip pat yra ir kurčiųjų lyga.

Sportinio pokerio žaidėjai turnyruose kovoja dėl reitingo taškų turnyrų lentelėse. Ir, žinoma, dėl medalių, diplomų, taurių, kuriais labai didžiuojasi.

Tai žaidimas, kurį gali ateiti žaisti vienas. Visuomet užkalbinsime, surasime kompaniją. Klube laukiami ir tie, kurie nemoka žaisti. Sužinoti pokerio kombinacijas ir suprasti principus užtenka pusės valandos. Pokerio klube pokerio galima ir nežaisti, o tiesiog stebėti sporto varžybas per televizorių ar paprasčiausiai bendrauti.

Pajūrio pokerio klubo komanda bendradarbiauja su keliais didžiaisiais Klaipėdos bei Palangos viešbučiais, vyksta į uždarus vakarus. Sportinį pokerį kaip pramogą užsako įmonės kalėdiniams vakarams, žaidžiant šį žaidimą švenčiami mergvakariai, bernvakariai, gimtadieniai. Pokerio žaidimą įmonės naudoja ir kaip komandos sutelkimo priemonę, nes prie pokerio stalo atsikleidžia ir treniruojasi labai svarbios komandiniam darbui savybės.

Kokias žmogaus savybes lavina pokeris?

Sportinis pokeris priskirtas prie intelektualių pramogų, nes lavina matematinius, strateginio mąstymo įgūdžius, gilina psichologijos žinias, padeda labiau pažinti žmones, jų kūno kalbą. Pokeris yra labiau žaidimas su žmogumi ir jo sprendimais, kortos čia antraeilis dalykas. Šis žaidimas gludina įvairias žmogaus charakterio savybes, padeda mokytis valdyti emocijas.

Manau, kad žaisdami pokerį visi randa tai, ko ieško. Vieni randa matematikos, kiti - bando žaisti remdamiesi kūno kalba, psichologija, dar kiti per daug nesigilina ir tiesiog linksminasi.

Kaip gimė idėja įsteigti Pajūrio pokerio klubą?

Sportinio pokerio asociacija Klaipėdoje įsteigta prieš ketverius metus, o Pajūrio pokerio klubas atidarytas pernai metų rudenį. Pats esu didelis sportinio pokerio gerbėjas. Pradėjau jį žaisti su bičiuliais sodyboje, o kai šis įtraukiantis žaidimas prie stalo nebetalpino visų norinčiųjų, nieko kita neliko, kaip pačiam įkurti oficialų pokerio klubą ir tokiu būdu pradėti skleisti pokerio kultūrą uostamiestyje. Nes kituose Lietuvos miestuose - Vilniuje, Kaune - jau veikė panašūs klubai, buvo įsteigta Lietuvos sportinio pokerio federacija, kurios pirmuoju vadovu tapo žymus žurnalistas ir didelis sportinio pokerio propaguotojas Andrius Tapinas. Klubas atsirado dar ir todėl, kad mums buvo nepriimtinas žaidimas iš pinigų.

Klubas veikia nuo antradienio iki šeštadienio. Šį žaidimą galima žaisti nuo 18 metų. Galima žaisti bendruose turnyruose, arba su draugais užsisakyti privatų stalą.

Mūsų klubas - tai alternatyva tiems, kas dėl vienokių ar kitokių priežasčių nenori ar negali vykti į vietas, kuriose žaidžiama iš pinigų. Mes sudarome galimybę pasimėgauti pačiu žaidimu, niekuo nerizikuojant.

Teko girdėti, kad klubo bendruomenė labai draugiška.

Pajūrio pokerio klube susirenkantys žmonės patys yra šios draugiškos bendruomenės kūrėjai. Čia jie vakarais užsuka lyg į antrus namus, todėl labai vertina ir puoselėja saugią ir šiltą atmosferą. Daug kas čia užmezga pažintis, kurios prasitęsia ir už klubo sienų.

Čia renkasi žmonės, kurie myli žaidimą, juos vienija bendra pramoga. Stengiamės puoselėti saugią ir jaukią aplinką: nepritariame neraugiškam elgesiui, keiksmažodžiams, bet kokio pobūdžio lažyboms klube, ar kitokio pobūdžio taisyklių pažeidimams. Tokiems pažedėjams organizatoriai tiesiog neleidžia dalyvauti turnyruose. Klubo klientai patys sugalvo šūkį - "Išmok žaisti", kuris tiksliausiai apibūdina tas intencijas, dėl kurių žmonės čia susirenka.

Nuo ko priklauso sėkmė?

Šiame žaidime svarbūs du dalykai - įgūdžiai ir sėkmė. Reikia pripažinti, jog sėkmės dalis šiame žaidime gana didelė. Tačiau kuo geresni įgūdžiai, tuo didesnė tikimybė, jog sužaisi sėkmingai. Pasauliniame komercinio pokerio turnyre Las Vegase vienas žmogus iš 40 vykusių varžybų laimėjo net 13! Kažin, ar tai tik sėkmės faktorius.

Norint žaisti pokerį, reikia vidinės disciplinos. Kartais sukyla ambicijos. Tada turi perlipti per save, susitaikyti, kad pralaimėjai. Žaidžiant su gyvais priešininkais (internetinėje versijoje priešininkai nematomi) tenka pasikliauti ir intuicija.

Netrukus sportinio pokerio entuziastų laukia didelis renginys.


Tai vieną kartą metuose vykstantis Klaipėdos miesto sportinio pokerio čempionatas, kuris vyks dvi dienas. Jame dalyvauja ne tik klaipėdiečiai, bet ir žaidėjai iš viso Vakarų regiono. Tarp jų – nemažai ir merginų. Čempionato prizininkams bus įteikti rėmėjų prizai, o nugalėtojui be prizų dar atiteks ir originali, marmurinė klaipėdiečio dizainerio Dominyko Balsio sukurta taurė. Stengiamės pritraukti tuos žaidėjus, kurie mėgsta kokybišką, profesionalų žaidimą. Čempionate dalyvauja patyrę žaidėjai, labiausiai orientuoti į sportinį pokerį, tačiau laukiami visi, kuriems įdomus šis žaidimas, kurie nori patobulinti įgūdžius ar tiesiog smagiai praleisti laiką puikioje draugijoje. Daugiau informacijos - www.ppk.lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder