Pajūrio derbyje - užtikrinta Klaipėdos universiteto pergalė

Pajūrio derbyje - užtikrinta Klaipėdos universiteto pergalė

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtfinalis suvedė dvi pajūrio ekipas - Klaipėdos universitetą (KU) ir LCC tarptautinį universitetą (LCC). Šįkart akivaizdžiai pajėgesni buvo KU krepšininkai, pergalę iškovoję net 39 taškų skirtumu - 92:53 (27:15, 28:9, 25:13, 12:16).

Mindaugo Stašio auklėtiniai KU krepšininkai po dviejų kėlinių pirmavo 55:24 ir jau buvo aišku, kad čia jokios intrigos nebus.

KU komandą į pergalę vedė 24 taškus pelnęs Herkus Kumpys. Jis pataikė 4 iš 4 dvitaškių, 5 iš 7 tritaškių, 1 iš 1 baudos metimą, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 29 naudingumo balus.

Matas Vaitkus prie pergalės pridėjo 19 taškų, Ernestas Jonkus - 17 (6 atk. kam., 8 rez. perd.), Tadas Poška - 11 tšk.

LCC bandė gelbėti 16 taškų surinkęs Domantas Strikulys ir 15 taškų pelnęs Nicola Pavic.

KU tritaškius metė 40 proc. taiklumu (17/43), LCC - 26 proc. taiklumu (6/23).

Siekė keršto?

Priminsime, kad LSKL reguliariajame čempionate KU su 6 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais Vakarų divizione užėmė antrąją vietą, LCC tarptautinis universitetas su 4 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais Rytų divizione liko trečias.

Tai buvo savotiškas KU ekipos revanšas už praėjusių metų LSKL Mažosios taurės finalą, kuriame KU apmaudžiai nusileido LCC ekipai rezultatu 86:90, nors vienu metu pirmavo net 21 taško skirtumu.

"Galbūt minčių į praėjusius metus ir keršto siekimą nekoncentravome. Nuo praėjusių metų pasikeitė komandų sudėtys ir panašiai. Tiesiog šįkart išties žaidėme gerai. Tai buvo vienos geriausių mūsų šio sezono rungtynių, - po solidžiu skirtumu laimėtos dvikovos sakė KU treneris Mindaugas Stašys.

- Man patiko darbas gynyboje, puiki koncentracija ir atsidavimas. Džiaugiuosi, kad žaidėjai laikėsi žaidybinio plano, nebandė nustebinti pavieniais veiksmais, dalijosi kamuoliu, rezgė greitas atakas ir tai mums padėjo susikrauti solidžią persvarą. Tačiau savo žaidėjams noriu priminti, kad LCC ekipa tikrai nenuleis rankų. Visi žinome, kad jie, palaikomi savų sirgalių, namuose rungtyniauja su dviguba energija ir yra pavojingi. Nė akimirkai negalime atsipalaiduoti ir mąstyti, kad jau esame tarp keturių stipriausių LSKL ekipų. Dar laukia atsakomoji dvikova ir jai turime būti pasiruošę", - akcentavo KU treneris.

LCC komandos treneris Marius Tamolis po dvikovos sakė: "Liaudiškai tariant, šįkart KU mus "atlupo".

"Varžovai buvo užsivedę, motyvuoti, gerai pataikė, o apie mus šįkart to negaliu pasakyti. Atsakomosiose rungtynėse namuose privalome demonstruoti visai kitokį savo veidą. Juolab kad rungtyniausime namuose ištikimų savų sirgalių akivaizdoje. Privalome jiems atsidėkoti už viso sezono nuostabų palaikymą", - pridūrė LCC treneris.

Laukia atsakomasis mūšis

LSKL ketvirtfinalį pergalėmis pradėjo Vytauto Didžiojo universitetas (rezultatu 120:102 nugalėjo Vilniaus Gedimino technikos universitetą), Lietuvos sporto universitetas (rezultatu 107:82 nugalėjo jaunąją Lietuvos sporto universiteto antrąją komandą) ir Vilniaus universitetas (24 taškų skirtumu - 91:67 - nukovė Kauno technologijos universitetą).

LSKL ketvirtfinalio porų atsakomosios dvikovos vyks vasario 10 dieną (pirmadienį) VGTU, LCC, KTU ir LSU-2 namų arenose. Į pusfinalį pateks geresnį dvejų rungtynių rezultatą pasiekusi ekipa.

Jau anksčiau rašėme, kad dėl pagrindinio LSKL trofėjaus nebekovoja savo pogrupiuose paskutines vietas užėmusios ekipos - Kauno kolegija (KK, Vakarų divizionas, 1 pergalė, 7 pralaimėjimai) ir Vilniaus kolegija (VK, 2 pergalės, 6 pralaimėjimai, Vakarų divizionas). Jos su ketvirtfinalio porų pralaimėtojais tęs kovas dėl LSKL Mažosios taurės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder