Pagerbė nusipelniusius Universiteto sportininkus

Pagerbė nusipelniusius Universiteto sportininkus

Klaipėdos universitete (KU) sveikinimų bei šiltų žodžių sulaukė ir specialiomis skulptūrėlėmis apdovanoti Europos čempionatuose žibėję sportininkai ir jų treneriai.

Sveikinimų sulaukė Europos karatė kiokušin čempionas Eventas Gužauskas, jo kolega kitas karatistas, Europos čempionato trečios vietos laimėtojas Dominykas Juškevičius, daugkartinis Senojo žemyno vicečempionas sunkiaatletis Žygimantas Stanulis ir jo treneris Bronislavas Vyšniauskas. Karatistų treneris Lukas Kubilius taip pat buvo kviestas į šį pagerbimą, tačiau dėl užimtumo dalyvauti negalėjo.

Pastarasis šiemet pripažintas ir geriausiu KU sportininku.

Ž. Stanulis ir E. Gužauskas pateko į 2018 metų geriausiųjų Lietuvos studentų sportininkų dešimtuką.

KU sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė ir jos pagalbininkė Banga Balnaitė tituluotiems mūsų sportininkams iš Vilniaus parvežė specialias Lietuvos sporto asociacijos (LSSA) prezidento Česlovo Garbaliausko įsteigtas skulptūrėles-padėkas.

"Jūs esate pavyzdys, kad galima ne tik studijuoti universitete, bet ir pasiekti įspūdingų pergalių tarptautinėse sporto arenose. Kai užsispyrusiai sieki savo tikslo, viskas yra pasiekiama. Ačiū, kad jūs esate mūsų universiteto ambasadoriais", - sakė laikinai Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas einantis Artūras Razbadauskas.

Padėkos ir specialios 70-ties metų jubiliejaus juostos už KU universiteto garsinimą, tituluotų sportininkų išugdymą sulaukė ir B. Vyšniauskas. Buvo pasidžiaugta, kad per B. Vyšniausko treniravimo laikotarpį KU mokslus baigė apie 30 sunkiaatlečių.

"Yra baigusių ir magistro studijas", - pabrėžė B. Vyšniauskas.

A. Razbadausko sveikinimų sulaukė ir KU Kūno kultūros katedros vedėja prof. dr. Asta Šarkauskienė. Pastaroji liaupsių nusipelnė už tai, kad tapo Olimpinės akademijos atstove Europoje.

"Aš savo paskaitose studentams nuolat perteikiu olimpines vertybes, skatinu laikytis kilnaus elgesio ir moralinių normų", - sakė A. Šarkauskienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder