Paaiškėjo „Plauk už miestą 2017“ nugalėtojai

Paaiškėjo „Plauk už miestą 2017“ nugalėtojai

Paaiškėjo tarpmiestinių plaukimo varžybų nugalėtojai. 10 skirtingų Lietuvos miestų paskirti atstovai tarpusavyje rungtyniavo plaukimo varžybose „Plauk už miestą 2017“.

Į šias plaukimo varžybas, kurios vyko šalia Palangos esančiame poilsio ir sveikatinimo komplekse „Atostogų parkas“, buvo kviečiamos visos Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybės ir 19 Latvijos miestų. Atstovus varžybose paskyrė Klaipėdos, Palangos, Neringos miestai ir Kretingos, Kėdainių, Plungės, Šilutės, Tauragės, Skuodo bei Akmenės rajonai.

Pasak vienos iš varžybų organizatorių Dovilės Chockevičiūtės, šių plaukimo varžybų tikslas - miestų draugystė ir partnerystė, o taip pat - gražus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos paminėjimas.

Plaukimo varžybų metu kiekvieno miesto ar rajono paskirtas atstovas įveikė 50 metrų laisvuoju stiliumi.

Pirmąją vietą iškovojo Kėdainių rajono atstovas, praėjusių metų Lietuvos plaukimo čempionas Darijus Astrauskas. Jis nuotolį įveikė per 23,05 sek.

Antras liko Neringos atstovas Artūras Sporychinas (Artur Sporychin, 25,96 sek.), trečias - Kretingos rajono atstovas Sergejus Slipakas (Sergej Slipak, 28,08 sek.).

Klaipėdos atstovė Jūratė Ežerskienė (36,22 sek.) liko šešta. Visi prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, o taip pat plaukikai savo miestų ar rajonų gyventojams savo pergale suteikė nuolaidas lankytis poilsio ir sveikatinimo komplekse "Atostogų parkas".

J. Ežerskienė visiems klaipėdiečiams iškovojo 15 proc. nuolaidą, kuri galioja iki birželio 10 dienos.

Tarpmiestinės plaukimo varžybos "Atostogų parke" organizuojamos jau antrą kartą. Pernai pirmoji vieta atiteko Kretingos rajonui, antroji - Klaipėdos miestui, trečioji - Jonavos rajonui.

„Siekiame, kad žmonės turėtų daugiau galimybių judėti ir sveikai gyventi, todėl inicijuojame ir organizuojame tokias plaukimo varžybas. Sportas, judėjimas ir sveika gyvensena – tai raktas į kiekvieno žmogaus gerą sveikatą“, – sakė organizatorė D. Chockevičiūtė.

Varžybų „Plauk už miestą 2017“ rezultatai:

1. Kėdainių raj. (Darijus Astrauskas, 23,05 s);

2. Neringa (Artur Sporychin, 25,96 s);

3. Kretingos raj. (Sergej Slipak, 28,08 s);

4. Šilutės raj. (Tomas Zdanavičius, 32,07 s);

5. Tauragės raj. (Dovydas Kaminskas, 33,52 s);

6. Klaipėda (Jūratė Ežerskienė, 36,22 s);

7. Plungė (Alvydas Viršilas, 38,25 s);

8. Palanga (Jolita Statničkienė, 40,08 s);

9. Akmenės raj. (Tomas Jandauskas, 50,06 s);

10. Skuodo raj. (Daiva Budrienė, 1,09 min).

Plaukimo varžybų nugalėtojui D. Astrauskui ir jo treneriui Tomui Pakščiui „Atostogų parko“ direktorius Ričardas Jovaiša įteikė kvietimą neribotai naudotis poilsio ir sveikatinimo komplekso baze: „Gerbiame ir vertiname profesionalius sportininkus. Remiame profesionalųjį sportą. Sportininkai, naudodamiesi mūsų turimais žemės turtais, pasiekia geresnių sportinių rezultatų,  greičiau reabilituosis po intensyvaus fizinio krūvio ar patirtų traumų“.

„Atostogų parko“ atstovai neabejingi Klaipėdos sportui - praėjusių metų vasarą padėjo Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms besiruošiančiai Lietuvos sunkiaatlečių rinktinei ir bronzos medalį iškovojusiam Aurimui Didžbaliui, šiuo metu duris plačiai yra atvėrę ir Klaipėdos krepšinio komandai „Neptūnas“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder