Olimpinį medalį atgausianti daugiakovininkė A. Skujytė: jausmas labai „fainas“

Olimpinį medalį atgausianti daugiakovininkė A. Skujytė: jausmas labai „fainas“

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje, vyks sporto apdovanojimai „LTeam apdovanojimai 2018“. Renginio metu bus pagerbti ne tik geriausi Lietuvos metų sportininkai, bet ir 2012 metų olimpinėse žaidynėse „apvogta“ daugiakovininkė Austra Skujytė.

Nors A. Skujytė 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse užėmė penktąją vietą, 2013 metais dėl draudžiamų preparatų vartojimo buvo diskvalifikuota ketvirtąją vietą užėmusi ukrainietė Liudmila Josipenka, o 2016 metais Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) analogišką bausmę pritaikė trečiąją vietą užėmusiai rusei Tatjanai Černovai. Tokiu būdu geriausia visų laikų Lietuvos septynkovininkė prie 2008 metais Pekino olimpinėse žaidynėse iškovoto sidabro pridėjo ir 2012 metų olimpinę bronzą.

„Jausmas pagaliau gauti medalį labai „fainas“, - prieš oficialų medalio įteikimą kalbėjo A. Skujytė. - Aišku, dabar galbūt tai kiek mažiau sureikšminu, bet vis tiek smagu. Daugiausiai laukimo buvo, kai trečiosios vietos laimėtoja pradėjo bylinėtis teismuose. Tada buvo smalsu, kaip ši istorija baigsis“.

Londono olimpinių žaidynių metu A. Skujytė išgyveno tikrą emocijų karuselę. Sėkmingai varžybose startavusi mūsų sportininkė prieš paskutinę rungtį, 800 m bėgimą, žengė antrojoje vietoje, tačiau po lemiamos rungties liko penkta. A. Skujytė prisimena, kad ilgą laiką negalėjo kalbėti apie tuomet iš rankų išslydusį olimpinį medalį.

„Tai, kad tik dabar gaunu medalį, tikrai nėra kažkokia pasaulio pabaiga. Tiesa, po olimpinių žaidynių, pamenu, buvo liūdna. Buvo du metai tokio liūdesio, kai net negalėjau šnekėti apie Londono olimpines žaidynes. Buvo skaudu ir gaila neiškovoto medalio, tačiau pro visa tai reikėjo praeiti. Matyt, viskas nutiko ne be reikalo“, - teigė profesionalo karjerą jau baigusi sportininkė.

Bent iš dalies ištaisyti 2012 metų Londono neteisybę A. Skujytei galės ketvirtadienio vakarą iškilmingos „LTeam apdovanojimų 2018“ ceremonijos metu sugrąžintas bronzos medalis. Medalį buvusiai sportininkei įteiks LR Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė ir Tarptautinio olimpinio komiteto narė Daina Gudzinevičiūtė.

Buvusi septynkovininkė tikina, kad tokio vakaro metu, skirtingai negu varžybose, su ja medaliu galės pasidžiaugti ir mylimiausi žmonės.

„Tikrai bus smagus vakaras. Vienas džiaugsmingas dalykas - stadione varžybų metu šalia dažniausiai negali būt tavo artimiausieji žmonės, o čia bus visai kitokia situacija. Su manimi bus ir mano artimiausieji“, - džiaugėsi A. Skujytė.

„LTeam apdovanojimai“ yra kasmetinis geriausių Lietuvos sportininkų pagerbimas. Į juos pretenduoja tik olimpinių sporto šakų atstovai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder