„Okinava“ - Lietuvos kata čempionai

„Okinava“ - Lietuvos kata čempionai

Savaitgalį Vilaniuose įvyko Lietuvos Kyokushin karate KATA (technikos demonstravimas) čempionatas. Jame dalyvavo virš 170 sportininkų iš įvairiausių Lietuvos karate mokyklų. Sporto klubas „Okinava“ į šias varžybas delegavo 27 sportininkus, kurie iškovojo 7 aukso, 2 sidabro ir 8 bronzos medalius. Surinkus pakankamą taškų skaičių sporto klubas „Okinava“ komandinėje įskaitoje užėmė pirmąją vietą ir tapo Lietuvos KATA čempionais.

Varžybos prasidėjo nuo moterų suaugusiųjų grupės. Abejonių nepaliko ir čempione tapo sporto klubo „Okinava“ prezidentė Diana Mačiūtė, finalinėje kovoje nugalėjusi praėjusių metų čempionę ji iškovojo kelialapį į Europos čempionatą vyksiantį Danijoje balandžio 8-9 dienomis. Diana Danijoje, taip pat, atstovaus Lietuvą ir kumite rungtyje. Toje pačioje moterų kategorijoje dalyvavo ir Dianos auklėtinė Rima Lisinskaitė, kuri iškovojo bronzos medalį. Ji pusfinalio kovoje nusileido praėjusių metų Lietuvos čempionei, Ritai Pivoriūnaitei. Suaugusiųjų vyrų kategorijoje savo jėgas išmėgino ir puikiai pasirodė Paulius Sasnauskas tapęs Lietuvos vicečempionu. Taip pat, šioje grupėje dalyvavo ir Edvinas Kontautas, kuris užėmė ketvirtą vietą.

Jaunių ir katedų kategorijose startavo ir čempionais tapo Edvinas Kolmogorovas ir Matas Sasnauskas. Šiuo puikiu startu jie parodė, kad yra geriausi Lietuvoje ir iškovojo kelialapius į Europos čempionatus. Taip pat, katedų kategorijoje bronzos medalius iškovojo: Rūta Vaicekauskaitė ir Dovydas Bertašius.

Vaikų, įvairaus amžiaus, kategorijoje čempionais tapo: Aina Diburytė, Marta Ula Šakalytė, Vasaris Juška ir Nikas Kvasys. Vicečempiono titulą iškovojo Paulius Zibalis. Bronzos medalius laimėjo: Simona Markovaitė, Mantas Kinderis, Enrikas Puceta, Gustas Kazlauskas ir Dmitrij Šachraj.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder