Niujorke atsivers durys į NBA

Niujorke atsivers durys į NBA

Talentingiausi jaunieji pasaulio krepšininkai nekantriai laukia NBA naujokų biržos, ateinančią naktį vyksiančios Niujorke. Gali būti, kad jos metu išgirsime lietuvišką pavardę. Antrojo rato šaukimas prognozuojamas Vilniaus „Ryto“ puolėjui Deividui Sirvydžiui.

Naujokų birža Niujorke vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku, NBA klubai pasirinks 60 žaidėjų. Per pastaruosius ketverius metus lietuviai nebuvo pašaukti tik 2017-aisiais. 2015 m. savo pavardę išgirdo Artūras Gudaitis (47-as šaukimas), 2016 m. - Domantas Sabonis (11), o pernai - Arnoldas Kulboka (55).

Yra daug šansų, kad tendencija nepasikeis ir Lietuvos talentams šie metai vėl nebus tušti. D.Sirvydžiui prognozuojamas šaukimas antrajame rate, penktajame dešimtuke. Prognozių yra labai įvairių. Pavyzdžiui, tinklalapis draftside.com kilstelėjo lietuvį net į pirmąjį ratą - 29-ąją poziciją. Bet šiaip vyrauja nuomonė, kad D.Sirvydis atsidurs 40-oje ar kiek žemesnėje vietoje.

100 talentingiausių krepšininkų išrikiavęs tinklalapis espn.com lietuvį įrašė 43-iuoju. Ekspertų nuomone, puolėjas, kuriam tik birželio 10 d. sukako 19 metų, gali būti naudingas dėl ūgio, gero metimo ir krepšinio intelekto. Jei D.Sirvydis išties būtų pasirinktas iš pozicijų nuo 40-osios iki 45-osios, jis galėtų atsidurti „Sacramento Kings“, „Atlanta Hawks“, „Philadelphia 76ers“, „Minnestota Timberwolves“ arba „Detroit Pistons“ komandose.

202 cm ūgio D.Sirvydis praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje rinko 4,4 taško ir 3,9 naudingumo balo. Europos taurės turnyre vidurkiai buvo kiek geresni - 5,4 taško ir 4,8 naudingumo balo.

Šansų būti pakviestam antrajame rate turi ir lietuvių kilmės Kanados krepšininkas Ignas Brazdeikis. 20-metis 201 cm ūgio puolėjas gimė Kaune. Praėjusį sezoną jis atstovavo Mičigano universiteto komandai. I.Brazdeikio galimybės vertinamos kiek prasčiau nei D.Sirvydžio.

Paraišką naujokų biržai yra padavęs Kauno „Žalgiriui“ priklausantis, bet Alytaus „Dzūkijoje“ praėjusį sezoną žaidęs puolėjas Matas Jogėla. Į potencialių naujokų sąrašus savaime įtraukiami visi 1997 m. gimę krepšininkai. Iš šios kartos labiausiai pasižymėję yra du vidurio puolėjai - Martynas Echodas („Rytas“) bei Laurynas Birutis („Žalgiris“). Visgi nei M.Jogėlai, nei M.Echodui, nei L.Biručiui šaukimai neprognozuojami.

Visų ekspertų prognozės sutampa dėl trijų pirmųjų šaukimų. Trejetuke yra du krepšininkai iš Djuko universiteto ekipos. „New Orleans Pelicans“ turėtų pasirinkti puolėją Zioną Viljamsoną (Zion Williamson), o „New York Knicks“ - gynėją Ar Džei Baretą (R.J.Barrett). Tarp Djuko auklėtinių įsiterps Murėjaus universiteto komandos įžaidėjas Dža Morantas (Ja Morant). Jis keliaus į „Memphis Grizzlies“.

Europiečių tarp potencialių pirmojo rato šaukimų nėra daug. Manoma, kad savo pavardes pirmajame rate išgirs prancūzas Seku Dumbuja (Sekou Doumbouya) ir gruzinas Goga Bitadzė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder