Nidoje praūžė ultramaratono varžybos

Nidoje praūžė ultramaratono varžybos

Šimto kilometrų bėgimo čempionai Ruslanas Seitkalijevas ir Sada Bukšnienė dar kartą įrodė, kad Lietuvoje jie yra nepralenkiami. Savaitgalį vykusiose ultramaratono varžybose bėgikai įveikė savo varžovus ir iškovojo aukso medalius.

R. Seitkalijevas distanciją įveikė per 7 val. 54 min. ir 46 sek. 24 metų bėgikas iš Vilkyčių nuo pat pirmųjų kilometrų varžėsi su pajėgiais varžovais – kauniečiu Vidu Totilu, kuris liko antras (8:02:21) ir trečią vietą užėmusiu latviu Aigarsu Salenieksu (8:17:24). Pusę distancijos atkakliai kovojo ir kitas latvis, pernai prizinę vietą užėmęs Andris Dudels, tačiau įveikęs 18 ratų bėgikas neatlaikė tempo ir iš varžybų pasitraukė.

Įveikti šimto kilometrų iš viso nepavyko keturiems bėgikams. Labiausiai visus nustebino latvis Didzis Cerins, kuriam liko apsukti vos du ratus po 2,5 kilometro, tačiau jis kategoriškai atsisakė baigti distanciją. Nepadėjo nei artimųjų palaikymas, nei organizatorių siūlymas likusius penkis kilometrus įveikti pėstute.

Geležinę ištvermę varžybose Nidoje demonstravo netrukus septyniasdešimtmetį švęsiantis Piotras Silkinas. Veteranas, šimtą kilometrų įveikęs per 10 val. ir 43 min., finišavo tryliktas.

Moterų grupėje alinančioje distancijoje rungėsi tik dvi bėgikės. Kaip ir pernai, nugalėtoja tapo 43 metų kaunietė S. Bukšnienė, kuri bendroje įskaitoje liko penkta. Už nugaros palikusi net 14 vyrų ir savo varžovę Rūtą Gaižutytę (bendroje įskaitoje ji liko 15-ta), bėgikė finišavo labai geros nuotaikos. Distanciją S. Bukšnienė įveikė per 9 val. 6 min. ir 35 sek.

Ištverminga moteris dar rado jėgų dalyvauti ir kitą dieną vykusiose sprinto varžybose. Moterų 100 metrų bėgime basomis ant smėlio ji ir vėl buvo nepralenkiama.

Dalyvių azartą kurstė ir nauja pramoga – svėrimasis prieš ir po ultramaratono bėgimo. Nugalėtojai R. Seitkalijevas ir S. Bukšnienė po varžybų svėrė beveik trimis kilogramais mažiau. Daugiausiai, net 8,7 kilogramus, bėgimo trasoje "išprakaitavo" devintas finišavęs latvis Arne Udris, o neoficialų svėrimosi rekordą pasiekė Vidmantas Ložys. Po varžybų keturioliktą vietą užėmęs bėgikas svėrė trimis kilogramais daugiau nei prieš jas.
 
Šimto kilometrų bėgimo varžybos tapo išbandymu ir organizatoriams. Paskutinis ultramaratono dalyvis finišavo jau pradėjus temti – po trylikos su puse valandos nuo starto šūvio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder