Nerimstantis Albinas Nausėda - vėl Europos čempionas!

Nerimstantis Albinas Nausėda - vėl Europos čempionas!

Amžius sportui ir skambiems titulams - ne riba. Tai ne žodžiais, o veiksmais įrodinėja 82 metų klaipėdietis sunkiaatletis Albinas Nausėda. Jis prieš kelias dienas Suomijoje iškovojo jau dvyliktąjį savo karjeroje Europos meistrų sunkiosios atletikos čempionato aukso medalį.

Be to, jo iškovotų trofėjų kolekcijoje dar yra net dešimt planetos pirmenybių medalių - 9 aukso ir 1 sidabro.

Priklauso pasaulio rekordai

Be to, A. Nausėda yra ir pasaulio senjorų sporto žaidynių, vadinamųjų veteranų olimpiadų, nugalėtojas.

Jam prieš kelerius metus buvo įteiktas unikalus profesionalo ženklelis ir lentelė už tai, kad klaipėdietis per savo karjerą net dešimt kartų yra tapęs Europos čempionu.

"Tokią profesionalo lentelę ir ženklelį gauna tik tie, kurie per karjerą surenka 50 taškų. Už kiekvieną Europos čempiono titulą yra skiriama po 6 taškus, tad mano taškų kraitis - 60", - tuomet džiaugėsi A. Nausėda.

Dabar Europos čempionatų aukso medalių kraitis padidėjo iki 12 aukso medalių, o taškų suma - iki 72.

Garbaus amžiaus sunkiaatletis daugybę kartų įvairiose meistrų amžiaus grupėse gerino Europos ir pasaulio rekordus. Net penki pasaulio rekordai yra išlikę iki šiol. Keli jų - nepagerinti daugiau nei 20 metų.

Pavyzdžiui, iki šiol niekas nesugebėjo pasiekti A. Nausėdos rekordo, užfiksuoto 1998 metais Portlande (Amerika). Tuomet klaipėdietis pasaulio čempionate dalyvavo 60-64 metų sunkiaatlečių grupėje ir rovimo veiksmu iškėlė 60 kg, stūmimo veiksmu - 80 kg, dvikovės suma - 140 kg.

Į varžybas - per skausmus

"Bėga metai ir rezultatai šiek tiek prastėja. Nieko nepadarysi, "išlenda" įvairios traumelės. Šįkart Europos meistrų pirmenybėse dalyvavau, nors ir skaudėjo petį bei nugarą. Leidausi skausmą malšinančius vaistus", - "Vakarų ekspresui" pasakojo A. Nausėda.

Dėl to Suomijoje jo rezultatai kuklesni, nei įprasta - klaipėdietis išrovė 31 kg, išstūmė 40 kg ir dvikovėje surinko 71 kg. A. Nausėda dalyvavo svorio iki 55 kg per 80 metų amžiaus dalyvių grupėje.

"Noriu nuoširdžiai ištarti ačiū Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui Bronislavui Vyšniauskui, kuris nuolat pataria, kokius pratimus atlikti, prižiūri, ar techniškai viską atlieku. Tai labai svarbu. Taip pat reikia padėkoti žmonai Zitai ir dukrai Loretai Montvydienei. Be jų pagalbos ir palaikymo vargu ar galėčiau dalyvauti varžybose", - sakė 82 metų sunkiaatletis.

A. Nausėda nuolat skina laurus svarbiausiuose veteranų sunkiosios atletikos čempionatuose. Praeityje garsus Lietuvos sunkiaatletis, bemaž 20 kartų šalies čempionas A. Nausėda - vienas tų, kuriems sportas, nepaisant amžiaus, - pagrindinis gyvenimo variklis.

A. Nausėda štangą pradėjo kilnoti 1960 metais, kai jam buvo 23 metai. O 1961 metais jau pasiekė du Lietuvos rekordus - išrovė 75 kg ir išstūmė 95 kg.

"Albinas Nausėda - gyva sporto legenda. Džiaugiamės, kad sporto pasaulyje jis įnešė naujų gairių", - ne kartą yra kalbėjęs Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas.

A. Nausėda liepos mėnesio pabaigoje planuoja dalyvauti Europos veteranų žaidynėse , kurios vyks Italijoje, Turino mieste.

"Jei atsiras rėmėjų, gal dar rugpjūčio mėnesį pavyks iškeliauti į pasaulio čempionatą, kuris vyks Kanadoje. Kelionės į varžybas atsieina daug lėšų. Būtų gerai, kad atsirastų gerų žmonių ar verslininkų, kurie bent finansuotų keliones į varžybas. Juk ginu Lietuvos vardą", - aiškino A. Nausėda.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder