“Nepūnas” išvykoje 23 taškų skirtumu nugalėjo “Prienus”

“Nepūnas” išvykoje 23 taškų skirtumu nugalėjo “Prienus”

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos “Neptūnas” ir toliau demonstruoja solidų krepšinį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Prienuose be didesnės intrigos lengvai rezultatu 86:63 (26:20, 23:14, 14:10, 23:19) nugalėjo vietos “Prienų” ekipą ir į LKL sąskaitą įsirašė 22-ąją pergalę.

Klaipėdiečiai dar iki didžiosios pertraukos susikrovė 15 taškų persvarą - 49:34, o antroje rungtynių pusėje pranašumas perkopė ir 20 taškų ribą. Neptūniečiai žaidė be didesnės įtampos, eksperimentavo, bandė įvairias taktines gudrybes.

Visgi, šiose rungtyse “Neptūnas” neapsiėjo be praradimų – nugaros traumą dar pirmajame kėlinyje patyrė Vytautas Šarakauskas.

“Prienai” – “Neptūnas” – 63:86 (20:26, 14:23, 10:14, 19:23)

„Neptūnas“: Deividas Gailius ir Simas Galdikas (8 atk. kam.) - po 11, Keithas Bensonas ir Arnas Butkevičius - po 10, Mustafa Shakuras (6 rez. perd.) ir Valdas Vasylius - po 9, Deividas Zavackas - 8, Justas Sinica - 6, Vytautas Šarakauskas ir Martynas Mažeika - po 5, Mindaugas Girdžiūnas – 2 tšk.

„Prienai“: Dominykas Milka 16, Arnas Labuckas - 11 (7 atk. kam.), Gediminas Maceina 8, Martynas Linkevičius (14 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Domantas Šeškus - po 7, Paulius Ivanauskas - 6 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Simonas Kymantas ir Paulius Vaitiekūnas - po 4.

„Neptūnas“ tiek dvitaškius (22/44), tiek tritaškius (10/20) metė 50 proc. taiklumu.

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Vis dar jaučiasi slogios nuotaikos dėl to, jog praradome šansus kovoti kelialapio į kitą Europos taurės turnyro etapą. Intrigos ar įtampos dvikovoje su „Prienais“ nebuvo, tačiau vienas iš neigiamų aspektų – nugarą susitrenkė Vytautas Šarakauskas. Galbūt tai tik sumušimas, bet nerizikavome, jo į aikštę nebeleidome. Žaidėjas sakė, kad jaučia skausmus. Labai norime garbingai baigti Europos taurės turnyrą, tad trečiadienį dvikovoje su Izmiro komanda stengsimės namuose laimėti. Labai norėtųsi savo sirgaliams atsidėkoti pergale už puikų palaikymą namuose. Vėliau, vasario 15 dieną, kausimės su „Žalgiriu“, vasario 20-22 dienomis Kaune laukia LKF turnyras. Nusimato daug svarbių rungtynių, tad privalome atsigauti psichologiškai ir kautis taip, kaip mokame ir galime.“    

“Neptūnas” Prienų komandą šį sezoną įveikė jau trečią kartą: pirmosios rungtynės, vykusios 2014 metų spalio 5 dieną “Prienų” arenoje, baigėsi rezultatu 88:73 ir 2015 metų sausio 23 dieną Klaipėdooje rezultatu 92:76.    

Klaipėdiečiai, užimantys antrąją vietą LKL čempionate, vos viena pergale atsilieka nuo čempionato lyderio – Kauno “Žalgirio”.

Jau greitai, vasario 15 dieną (sekmadienį) 16 val., Klaipėdos “Švyturio” arenoje vyks LKL grandų dvikova.   

Bilietus iš anksto galite įsigyti čia: http://www.bilietai.lt/lt/buy/24089#plan

Dar iki šios dvikovos, vasario 11 dieną (trečiadienį) 18.45 val. "Švyturio" arenoje, neptūniečiai žais paskutines Europos taurės "Last 32" etapo rungtynes  su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ekipa.

Bilietus į šias rungtynes galite įsigyti čia: http://www.bilietai.lt/lt/buy/24082#plan

Pirmąją tarpusavio akistatą, vykusią sausio 14 dieną Turkijoje, neptūniečiai pralaimėjo rezultatu 85:99. Žinant, kaip galingai "Neptūnas" rungtyniauja namuose, galima pasiekti ir revanšą. Šios rungtynės „Neptūnui“ jau nieko nebelemia, jau aišku, kad į kitą Europos taurės etapą patekti nebėra šansų.

Visgi, iškovoti pergalę būtų garbės reikalas ir tai suteiktų papildomų jėgų bei pasitikėjimo prieš dvikovą su Kauno „Žalgiriu“.  

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder