„Neptūnui-Akvaservis“ – kelialapis į finalo ketverto varžybas!

„Neptūnui-Akvaservis“ – kelialapis į finalo ketverto varžybas!

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ Mažeikiuose rezultatu 75:59 nukovė vietos „Erelių“ ekipą ir prasibrovė į Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) finalo ketverto varžybas. Klaipėdiečiai ketvirtfinalio seriją prieš mažeikiškius laimėjo 3:1. 

Klaipėdiečiai namuose trečiąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes prieš „Erelius“ laimėjo net 31 taško skirtumu – 113:82, tad nesiruošė juokauti ir ketvirtose serijos rungtynėse Mažeikiuose. 

Tomo Gaidamavičiaus aulėtiniai dar iki didžiosios pertraukos susikrovė dviženklę persvarą – 38:27, o trečiąjį kėlinį pradėjo įspūdingu spurtu – 14:0, po kurio koandas jau skyrė 25 taškai - 52:27. 

Valdo Vasylius, Deivido Anužio ir Mindaugo Stašio į priekį tempiami klaipėdiečiai gana anksti susitvarkė visus reikalus ir galiausiai ramiai šventė pergalę, atveriantį kelią į finalo ketverto varžybas. Jos vyks balandžio 13-14 dienomis (penktadienį ir šeštadienį) Jonavoje. 

„Ereliai“: Tomas Zdanavičius 17, Aurimas Urbonas 11 (10 atk. kam.), Torrance‘as Rowe‘as 9. 

„Neptūnas-Akvaservis“: Deividas Anužis 15, Mindaugas Stašys ir Valdas Vasyklius po 14, Ignas Ramašauskas 10. 

„Neptūnas-Akvaservis“ balandžio 13 dieną pusfinalyje kausis su praėjusio sezono čempionais Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkais, kurie ketvirtfinalio seriją prieš „Tauragės” komandą laimėjo sausu rezultatu - 3:0. 

Tigi, jau pusfinalyje susikaus abu praėjusio sezono finalininkai – vicečempionai klaipėdiečiai ir čempionai marijampoliečiai. 

Kita pusfinalio pora dar nėra aiški. Šio ezono reguliaraus čempionato nugalėtojas Šakių „Vytis“ laukia savo pusfinalio varžovo. „Šilutės“ ir Kauno „Žalgiris-2“ ketvirtfinalio kovoje lygybė – 2:2. Taigi, prireiks penktųjų lemiamų serijos rungtynių. 

Jonavoje vyksiančioje NKL krepšinio šventėje pusfinalio nugalėtoją lems vienerios rungtynės. Nugalėtojai kitą dieną (balandžio 14 d.) kausis didžiajame finale dėl čempiono vardo, o pralaimėtojai susitiks rungtynėse dėl bronzos medalių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder