"Neptūno" vadovo kiauras kamuolys netenkina

"Neptūno" vadovo kiauras kamuolys netenkina

Tris sezonus liejęs prakaitą aikštelėje, 31 metų 189 centimetrų ūgio įžaidėjas Osvaldas Kurauskas suprato, kad gimtosios Klaipėdos krepšinio komandai “Neptūnas” gali padėti ir būdamas šalia jos. Nors tapęs klubo direktoriumi klaipėdietis greitai pajuto, kad būti paprastu žaidėju lengviau, jo ryžtas prikelti klubą naujam gyvenimui nuo to nė kiek nesumenko.

Vadžias perėmė krepšininkai

Liepos pradžioje Klaipėdos sporto visuomenėje ėmė sklisti gandai apie gresiančias didžiules permainas krepšinio klube “Neptūnas”. Kalbėta, kad tai bus tikras perversmas - buvę daugiau ir mažiau žinomi pajūrio krepšininkai iš postų ruošiasi versti senąją klubo valdžią.

Dūmų be ugnies nebūna. Tad jau to paties mėnesio pabaigoje oficialiai paskelbta, kad naujuoju krepšinio klubo “Neptūnas” direktoriumi tapo dar praėjusį sezoną šioje komandoje žaidęs O.Kurauskas. Jis pakeitė nuo 2006 metų šias pareigas ėjusį Egidijų Prižgintą.

“Mintis subrendo jau seniai, tačiau tai tikrai ne perversmas. Tiesiog norime viską padaryti kitaip, geriau, nei buvo”, - susitikęs su žurnalistu sakė O.Kurauskas.

“Neptūno” vyriausiuoju treneriu po metų pertraukos tapo Rytis Vaišvila. Klaipėdiečiai puikiai prisimena sėkmingą 2008-2009 metų sezoną, kai jo vadovaujami uostamiesčio krepšininkai tik po dramatiškos kovos mažajame LKL finale (2-3) nusileido “Šiauliams”.

Jam padės pernai vyriausiojo trenerio pareigas ėjęs ir penktąją vietą reguliariajame LKL čempionate užėmęs Paulius Juodis.

Permainoms pasiryžusiai iniciatyvinei grupei priklauso buvę "Neptūno" krepšininkai Arvydas Macijauskas, Eurelijus Žukauskas, Tadas Petravičius ir kiti uostamiesčio sportui neabejingi žmonės.

Pasak O.Kurausko, iš pradžių jų planuose buvo apskritai naujos krepšinio komandos kūrimas. Tačiau šios minties teko greitai atsisakyti.

“Viską pradėti nuo pradžių yra labai sunku. Tuo labiau kad tiek Lietuvos krepšinio lygos, tiek Lietuvos krepšinio federacijos atstovai patikino, jog komandų ir taip yra daug, tačiau jų lygis nėra aukštas. Kai nuėjome pas miesto merą, mums pasiūlė negalvoti apie naują komandą, o imti tvarkyti “Neptūną”. Mes ir sutikome”, - sakė O.Kurauskas.

Patirties turi

Praėjusio LKL sezono dėl sunkios traumos (plyšo kryžminiai dešinio kelio raiščiai) nebaigusiam O.Kurauskui vadovauti komandai nėra labai didelė naujiena. Prieš kelerius metus jis pats subūrė ir treniravo uostamiesčio čempionate žaidusią ekipą.

“Galiu pasakyti tik tiek, kad toje komandoje atmosfera ir sąlygos buvo geresnės nei “Neptūne”. Klubui verkiant reikėjo šviežio kraujo, naujų idėjų ir požiūrio. Noriu, kad Klaipėdoje rimčiau būtų žiūrima į krepšinį. Meistriškumą ir profesionalumą turi kelti ne tik žaidėjai, bet ir klubas. Krepšininkai turi jausti, kad jie žaidžia profesionalų klube. Negali būti taip, kad važiuodami į varžybas jie net vandens negauna atsigerti. Aišku, sunku įtikinti senąją valdžia, kad būtinos permainos, bet neabejoju, jog po truputį pavyks. Tuo labiau kad klubo valdyba ir miesto valdžia mums pritaria”, - tvirtino O.Kurauskas.

“Neptūno” direktoriui darbų netrūksta. Komandos būrimas, finansinių ir visų kitų užleistų reikalų tvarkymas. Naujai klubo vadovybei pavyko ne tik išlaikyti pagrindinius rėmėjus, bet ir pritraukti naujų. Prie jų artimiausiu laiku turėtų prisidėti dar viena stambi uosto kompanija, kurios parama prilygs miesto savivaldybės. Pastaroji pernai komandai skyrė 400 tūkstančių litų.

“Kai man pasiūlė tapti klubo direktoriumi, atrodė nieko baisaus. Tačiau kai susidūriau su realybe, truputį išsigandau. Galiu pasakyti, kad aikštelėje yra lengviau. Bet bijai vilko, neik į mišką”, - neslėpė optimizmo O.Kurauskas.

Laukia ir susitikimas su klubo sirgaliais - jų teismui bus pateikta nauja klubo emblema, šūkis ir net himnas.

Tikslai - ilgalaikiai

Prie “Neptūno” vairo stoję klaipėdiečiai yra realistai ir puikiai supranta, kad iš karto stebuklų nebūna. Tad užsibrėžtus tikslus planuoja įgyvendinti per kelerius metus.

“Dievas myli trejybę. Klaipėda yra trečias pagal dydį Lietuvos miestas, tad labai norėtume po kokių trejų metų pagaliau įkąsti “Šiauliams” ir tapti treti. Būtų idealu. Bet tai nereiškia, kad jau ir šiame sezone nesistengsime”, - vylėsi O.Kurauskas.

“Neptūnas” su žaidėjais stengsis sudaryti ilgalaikes sutartis. Bus dar glaudžiau bendradarbiaujama su uostamiesčio sporto mokyklomis, Nacionalinėje krepšinio lygoje žaidžiančia “Nafta-Uni-Laivite”.

“Taip negali būti, kad savivaldybė skiria pinigus jauniesiems miesto krepšininkams ugdyti, o patys geriausi jauni žaidėjai išvažiuoja. Tai ne kas kita, kaip žaidėjų vagystė”, - sakė O.Kurauskas.

Bus ir žvaigždžių

Šiuo metu “Neptūnas” turi sutartis su keturiais žaidėjais - gynėjais Mindaugu Stašiu, Mindaugu Girdžiūnu, Juliumi Žurna ir puolėju Simu Galdiku. Kalbama ir su patyrusiais krepšininkais, net šalies lygio žvaigždėmis. Kol nepasirašytos sutartys, jų pavardės neatskleidžiamos. Tai žadama padaryti antrojoje rugpjūčio pusėje.

“Subursime branduolį ir prie jų pridėsime keletą rimtų žaidėjų. Šiuo metu treniruotėse dalyvauja po penkiolika krepšininkų. Vieni atkrenta iš karto, kitus reikia ilgiau stebėti. Žodžiu, vyksta pasiruošimas LKL čempionatui. Ar spėsime? Manau, kad taip. Senoji komanda pradėdavo ruoštis tik rugsėjo viduryje ir spėdavo”, - šypsojosi “Neptūno” vadovas.

Beje, neatmetama galimybė, kad po traumos atsigaunantis O.Kurauskas ir pats gali išbėgti į aikštelę ginti “Neptūno” ir Klaipėdos garbės.

“Kiekvieną dieną į automobilį įsidedu krepšį su sportine apranga. Vis galvoju, kad po darbų rasiu laiko pasportuoti. Bet kol kas jo rasti taip ir nepavyksta. O noras yra didžiulis”, - teigė naujasis klubo “Neptūnas” vadovas.

Eugenijus Gentvilas - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius:

Kalbos tiek su Arvydu Macijausku, tiek su Osvaldu Kurausku, miesto meru ir klubo valdybos nariais prasidėjo dar pavasarį. Kalbėjome apie lėšų užsitikrinimą, apie palyginti nedidelių skolų panaikinimą. Visa tai atrodė įveikiama, tačiau reikėjo naujų pajėgų prie komandos vairo. Manome, kad Osvaldas tinkamas eiti naujas pareigas, nes tai žmogus, dar tebeturintis glaudų ryšį ne tik su treneriais, bet ir su pačiais krepšininkais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder