"Neptūno" treneris: "Koronavirusu jau persirgo pusė komandos"

"Neptūno" treneris: "Koronavirusu jau persirgo pusė komandos"

"Pagaliau jau savaitę laiko treniruojasi vienuolika mūsų žaidėjų. Jau galime rengti visavertes treniruotes", - pasidžiaugė Klaipėdos "Neptūno" krepšinio komandos vyr. treneris Tomas Gaidamavičius. Jis ruošia komandą gruodžio 5 dieną (šeštadienį) "Švyturio" arenoje vyksiančiai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovai su Panevėžio "Lietkabelio" ekipa.

Šios dvikovos pradžia - 17 val. Rungtynes tiesiogiai iš Klaipėdos transliuos BTV televizija.

"Visi žinome, kad rungtynės vis dar vyksta be žiūrovų, tad lauksime visų savo sirgalių palaikymo prie TV ekranų", - pabrėžė T. Gaidamavičius.

Skaičiai ir mintys

Prieš tai "Neptūną" kurį laiką persekiojo traumos ir ligos.

"Iš rikiuotės dėl traumos ilgokai buvo iškritęs Matas Jogėla. Vėliau į mūsų stovyklą buvo įsisukęs koronavirusas - persirgo beveik pusė žaidėjų. Jau du mėnesius verčiamės be pėdos traumą patyrusio Žygimanto Janavičiaus. Jis jau treniruojasi individualiai, tačiau gavo šiek tiek krūvio ir vėl pėda patino, tad šį savaitgalį aikštėje jo dar neišvysime. Vėl teks skolintis dublerių ekipos žaidėją Adomą Sidarevičių" - situaciją "Vakarų ekspresui" paaiškino "Neptūno" treneris.

"Neptūnas" kol kas LKL čempionato turnyro lentelėje su 3 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais žengia aštuntas. Savaitgalio varžovas - "Lietkabelis" su 7 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais yra įsitaisęs geriausiųjų LKL ekipų trejetuke.

Varžovai stiprinasi

"Lietkabelis" prieš pat dvikovą su "Neptūnu" paskelbė apie permainas vidurio puolėjo pozicijoje - į komandą atvyksta tituluotas serbas.

Abipusiu susitarimu sutartis nutraukta su 26 metų 208 cm ūgio Marinu Maričiumi. Centras išvyksta rungtyniauti į gimtosios Kroatijos Splito "Split" klubą. Teigiama, kad panevėžiečiai surado naują aukštaūgį - atvyksta 29 metų 211 cm ūgio Džordže Gagičius, kuris yra sukaupęs patirties žaisdamas tiek Europos taurės, tiek Eurolygos turnyruose.

"Lietkabelio" vyr. treneris Nenadas Čanakas puikiai pažįsta D. Gagičių, kadangi jį treniravo "Partizan" ekipoje.

D. Gagičius 2013 metų gynė Serbijos vyrų rinktinės garbę. Per savo karjerą jis yra tapęs Adrijos lygos čempionu (2013 m.), o dukart džiaugėsi Serbijos lygos bei šalies taurės trofėjais.

Tačiau kol kas neskelbiama, ar šis tituluotas žaidėjas spės prisijungti prie komandos iki dvikovos su "Neptūnu".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder