Renaldas Seibutis

„Neptūno“ gretas papildė Renaldas Seibutis

Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubas sudarė vienerių metų sutartį su sekmadienį 32-ąjį gimtadienį švęsiančiu 198 cm ūgio gynėju Renaldu Seibučiu, skelbiama Uostamiesčio klubo interneto svetainėje.

Šventojoje gimęs ir augęs krepšininkas šiuo metu Dalase (JAV, Teksaso valstija) sportuoja individualiai ir ruošiasi naujajam sezonui. Gynėjas prieš 10 metų Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje buvo pašauktas būtent „Dallas Mavericks“ klubo.

Krepšininko karjerą R. Seibutis 2002-2003 metais pradėjo Palangos „Naglio“ ekipoje. Būtent šiame mieste jis baigė krepšinio mokyklą, o 2005 metais pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionate gynėjas pataikė lemiamus baudos metimus, atnešusius Lietuvai planetos pirmenybių auksą. R. Seibutis buvo pripažintas naudingiausiu šio čempionato žaidėju.

R. Seibutis per savo karjerą rungtyniavo Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), Bilbao „Basket“ (Ispanija), Stambulo „Darussafaka“ (Turkija), o pastaruosius du sezonus praleido Kauno „Žalgiryje“.

Krepšininkas su Lietuvos rinktine iškovojo tris medalius - 2010 metais pasaulio čempionato bronzą, o 2013 ir 2015 metais džiaugėsi Europos čempionato sidabru.

Sutartis su „Neptūnu“ taip pat turi gynėjai Mindaugas Girdžiūnas, Laurynas Beliauskas, Aidas Einikis, puolėjai Arnas Butkevičius, Mindaugas Kačinas, aukštaūgiai Edgaras Želionis, Matas Jucikas, Arūnas Mikalauskas, Tomas Delininkaitis.

„Tai – ne vienerius metus Lietuvos rinktinės garbę gynėjas žaidėjas. Renaldas yra tikras kovotojas. Labai džiaugiuosi, kad jis žais mūsų komandoje. Krepšininkas turėjo fiziškai sunkų sezoną „Žalgiryje“, paskutinėmis vasaromis jis save išsunkdavo iki paskutinio prakaito lašo, nes žaisdavo rinktinėje. Šią vasarą Renaldas nusprendė išsigydyti smulkius negalavimus, kurie po tokių krūvių yra neišvengiami. Dalase krepšininkas dirba su aukšto lygio treneriais ir atgauna jėgas prieš naująjį sezoną. Smagu ir tai, kad pavyko pasipildyti dar vienu aukšto meistriškumo pamario krašto krepšininku. Norime išlaikyti tradicijas ir „Neptūno“ branduolį burti aplink vietinius žaidėjus. Manau, viskas bus gerai ir Renaldas džiugins klaipėdiečius savo sėkmingu žaidimu“, – kalbėjo klubo treneris Kazys Maksvytis.

Pats R. Seibutis vilkėdamas mėlynai baltus „Neptūno“ marškinėlius trokšta ženkliai prisidėti prie dar vienos klubo sėkmės istorijos: „Klaipėdiečiai yra labai kovingi. Už tą norą ir atsidavimą belieka tik nulenkti galvą. Tokia organizacija kaip „Neptūnas“ mane kaip žaidėją tik dar labiau motyvuoja ir skatina.“

– Sveikiname įsiliejus į „Neptūno“ šeimą. Kodėl nusprendėte pasirinkti būtent Klaipėdos klubą? – „bcneptunas.lt“ pradėjo pokalbį su krepšininku.

– Dėkoju už sveikinimus. Namai (šypsosi). Susidėjo keletas dalykų. Visų pirma, yra noras žaisti kuo geriau ir kuo labiau prisidėti prie „Neptūno“ sėkmės artėjančiame sezone. Daug lėmė ir trenerio Kazio Maksvyčio figūra, su juo mes tikrai galime sukurti dar vieną sėkmės istoriją.

– Turbūt su K. Maksvyčiu aptarėte ir savo galimą vaidmenyje komandoje?

– Tikrai taip. Su treneriu bendravome daug. Prieš priimant sprendimą norėjosi išgirsti apie klubo viziją, komplektaciją, planus. Labai tikiuosi, kad žaisiu gerai ir prisidėsiu prie pergalių.

– „Neptūnas“ lieka ištikimas sau ir vadovaujasi principu, jog komandoje turi būti kuo daugiau žaidėjų, kurie kilę iš Klaipėdos krašto. Kaip tai vertinate?

– Tik pozityviai. „Neptūnas“ pastaruosius 5 metus rodo aukštus rezultatus Lietuvoje ir solidų žaidimą Europoje. Klaipėdiečiai yra labai kovingi. Už tą norą ir atsidavimą belieka tik nulenkti galvą. Tokia organizacija kaip „Neptūnas“ mane kaip žaidėją tik dar labiau motyvuoja ir skatina.

– Šiuo metu esate Dalase. Kaip sekasi atsigauti po alinančių metų, kuomet klubinį krepšinį keisdavo vasaros su rinktine?

– Laisvo laiko šiek tiek daugiau buvo tik ką pasibaigus sezonui. Stengiausi jį išnaudoti poilsiui, atsigauti fiziškai ir psichologiškai. Kaip jūs ir minėjote, buvo tikrai sudėtingų metų. Tai pirmoji vasara po daugelio metų, kai galėjau sau leisti šiek tiek daugiau pailsėti. Bėgant laikui supranti, kad reikia investuoti į savo kūną, žaidimo elementus, kuriuos nori toliau tobulinti. Sezonui ruošiuosi individualiai ir stengiuosi iš šios vasaros pasiimti kiek įmanoma daugiau.

– Esate išlaikęs šiltus santykius su „Mavericks“ atstovais?

– Be abejonės. Iki šių dienų klubo atstovai manimi pasidomi, teiraujasi kaip sekasi. Iš jų pusės bendraujant visada jaučiamas nuoširdumas. „Mavs“ visada siūlė atvažiuoti į Dalasą ir ruoštis sezonui ten, bet tiesiog nebūdavo galimybės. Šį vasara yra būtent tokia, kad galėjau atvažiuoti.

– Kokius tikslus sau ir komandai keliate Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir Čempionų lygoje?

– Dirbame, kad būtų kuo geriau. Visose komandose atiduodavau visą save, to iš manęs neatimsi. Čempionų lyga yra konkurencingas turnyras, kuriame vyrauja aukšto lygio krepšinis. „Neptūno“ arenoje visiems varžovams sunku laimėti, todėl labai tikiuosi, kad taip bus ir artėjantį zoną, o prie to prisidėsiu ir aš.

– Jūsų žinutė „Neptūno“ gerbėjams:

– Į pergales eisime kartu. „Neptūno“ organizacijai linkiu gero pasiruošimo sezonui, padarysime viską, kad sirgaliams sukurtume kuo daugiau teigiamų emocijų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder