"Neptūno" futbolininkams - auksas ir sidabras

"Neptūno" futbolininkams - auksas ir sidabras

Finišavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) II ir III lygos pirmenybės. Jose puikiai pasirodė debiutinį sezoną žaidusios Klaipėdos "Neptūno" futbolo komandos - pagrindinė komanda tapo vicečempione, o "Neptūnas B" iškovojo III lygos aukso medalius.

Tiesa, pagrindinė "Neptūno" futbolo komanda buvo per plauką nuo aukso medalių II lygos pirmenybėse - su Gargždų "Bangos B" komanda visą sezoną žengė koja kojon ir Gargžduose teko žaisti aukso vertės rungtynes. Pagrindinis susitikimo laikas baigėsi lygiosiomis - 3:3, tad reikėjo žaisti pratęsimą.

Emocijos ir varžybų įkarštis pasiekė itin aukštą tašką, tačiau per pratęsimą sėkmė nusišypsojo gargždiškiams, kurie per papildomą rungtynių laiką pasižymėjo du kartus, o neptūniečiai - kartą.

Sukūrė futbolo piramidę

"Šiemet II lygos pirmenybėse kovėsi daug pajėgių komandų, tarp jų ir minėta "Bangos" ekipa, ir trečioje vietoje likę "Šiauliai", ir ketvirtoje pozicijoje atsidūręs "Atlantas", ir ta pati "Šilutė". Kiekvienose rungtynėse dėl pergalių teko paprakaituoti, tačiau džiugu, kad "Neptūno" futbolininkai pademonstravo charakterį ir iškovojo vicečempionų laurus", - situaciją "Vakarų ekspresui" komentavo techninis "Neptūno" sporto direktorius, Klaipėdos futbolo akademijos (KFA) direktorius Kęstutis Ivaškevičius ir KFA projektų vadovas Tadas Vaitkus.

Būtent šių metų pradžioje "Neptūno" klubas, bendradarbiaudamas su KFA, nusprendė, kad mūsų mieste būtina sukurti Klaipėdos futbolo piramidę ir kartu ėmėsi darbų. Iš viso buvo suburtos trys "Neptūno" futbolo komandos.

Pagrindinėje "Neptūno" komandoje (vyr. treneris Donatas Navikas) rungtyniavo patyrę ir perspektyviausi Klaipėdos žaidėjai. Jų tikslas kitąmet žaisti I lygoje, o vėliau - ir aukščiausioje Lietuvos futbolo federacijos A lygoje. Naudingiausio komandos žaidėjo apdovanojimas atiteko Pauliui Juškai. Antro rato rezultatyviausiu lygos žaidėju tapo žinomas Klaipėdos futbolininkas Marius Papšys.

Antroje klubo komandoje "Neptūnas B" (vyr. treneris Evaldas Misiūnas) LFF III lygoje kovėsi perspektyvus Klaipėdos miesto jaunimas ir sugebėjo tapti čempionais. Be to, šios komandos žaidėjas Tomas Jonušas apdovanotas LFF III lygos Klaipėdos regiono pirmenybių geriausio žaidėjo taure.

O trečia "Neptūno" sistemos komanda - "KFA-FC Neptūnas" (treneris Aurimas Skurdelis), kaip patys klubo atstovai įvardija, - "tikras jaunųjų futbolininkų poligonas". Ši komanda, kurios pagrindą sudarė 13-20 metų "Neptūno" partnerio - akademijos KFA jaunuoliai, dalyvavo Klaipėdos miesto 8x8 lygoje tarp vyrų ir čia sugebėjo iškovoti ketvirtąją vietą (tarp 15 komandų).

"Į visas naujas komandas žiūrėdavau labai atsargiai, todėl ir į šį projektą žiūrėjau tokiu pat žvilgsniu. Pamatęs, ko yra siekiama, kad yra daroma piramidė, vyksta vaikų grupių treniruotės ir nusimato tęstinumas, o prie projekto vairo stoja gerai pažįstami Kęstutis Ivaškevičius ir Tadas Vaitkus, kurie yra iniciatyvūs, einantys teisingu keliu, pasikeitė mano nuomonė. Man svarbiausia, kad būtų aukšto lygio komanda ir futbolas, kuris reikalingas Klaipėdos miestui", - tinklapiui "fcneptunas.lt" sakė Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas.

"Next Level" projektas

KFA ir "Neptūno" atstovai K. Ivaškevičius ir T. Vaitkus "Vakarų ekspresui" papasakojo ir apie ateities planus.

"Pradedame įgyvendinti aukšto meistriškumo jaunimo projektą "Next Level". Su gabiausiais ir perspektyviausiais 13-19 metų Klaipėdos ir šios apskrities jaunuoliais dirbs profesionalūs treneriai, sporto medikai ir kiti specialistai.

Pagal galimybes planuojame treniruotis itin profesionaliai - po du kartus per dieną.

Jaunuoliai "Next Level" grupėje bus ruošiami aukšto meistriškumo komandai "Neptūnas" bei Lietuvos futbolo rinktinėms. Pradėję bendradarbiauti su "Neptūnu", subūrėme daug gražaus ir perspektyvaus futbolo jaunimo. Klaipėdoje yra talentingų žaidėjų, tiesiog reikia su jais dirbti ir sudaryti visas sąlygas, kad būtų galima dar sparčiau tobulėti", - pabrėžė KFA atstovai K. Ivaškevičius ir T. Vaitkus.

"Neptūno" futbolo klubo pranešime spaudai skelbiama, kad kuriamos 5x5, 8x8, salės futbolo komandos, planuose numatyta įsteigti moterų ir veteranų komandas. Klube dirba komandų treneriai, vartininkų ir fizinio rengimo specialistai, žaidėjus prižiūri kineziterapeutas, maitinimo organizavimo specialistas.

VICEČEMPIONAI. Pagrindinė "Neptūno" komanda LFF II lygos pirmenybėse iškovojo sidabro medalius.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder