Neptūnietis Aidas Einikis pažėrė tritaškių laviną

Neptūnietis Aidas Einikis pažėrė tritaškių laviną

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate pirmąjį antausį gavo daugkartiniai šalies čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai. Arūno Juknevičiaus auklėtiniams smūgį tėškė Klaipėdos universiteto (KU) studentai, kurie namuose po permainingos kovos šventė pergalę rezultatu 89:83 (13:22, 19:22, 30:20, 27:19). 

VDU po dviejų kėlinių pirmavo dviženkliu skirtumu - 44:32, o dar po kelių akimirkų buvo susikrovę ir 15 taškų pranašumą - 49:34. 

Tada iniciatyvos ėmėsi „Neptūno” jaunasis talentas Aidas Einikis, pataikęs tris vieną po kito tritaškius ir padėjęs atkurti rungtynių intrigą bei galiausiai antrą savaitę iš eilės itin svariai prisidėjęs prie KU komandos pergalės. 

Iš viso A. Einikis surinko 28 taškus: pataikė net 8 (iš 12) tritaškius ir po krepšiais atkovojo 7 kamuolius. Jo sąskaitoje - 27 naudingumo balai. Kiti du neptūniečiai Laurynas Beliauskas ir Matas Jucikas surinko po 16 taškų. 

VDU gretose išsiskyrė jaunasis žalgirietis Gytis Masiulis, surinkęs 28 taškus ir po krepšiais atkovojęs 10 kamuolių. Ignas Fiodorovas pelnė 15, Julius Liesis - 13, Ernestas Sederevičius - 12 tšk. 

VDU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 44:37, tačiau dažniau klydo - 23 ir 15 klaidų. 

“Tai buvo dvi visiškai skirtingos rungtynių pusės. Pirmoje pusėje nevykdėme žaidimo plano, net darėme viską atvirkščiai, nei buvome susitarę. Per rungtynių pertrauką ramiai apgalvojome, pakalbėjome ir jau buvo gražu stebėti savo komandos žaidimą. Man nebereikėjo nervintis, o galėjau sau ramiai stebėti rungtynes, džiaugtis ir ploti”, - po pergalės neslėpdamas geros nuotaikos ir pasididžiavimo savo žaidėjais kalbėjo KU komandos treneris Mindaugas Stašys

Pasiteiravus, kokiu dopingu jis maitina A. Einikį, kad šis antrą savaitę iš eilės tampa rezultatyviausiu ir naudingiausiu komandos žaidėju, M. Stašys šypsodamasis atsakė: „Maitinu jį patarimais. O jei rimtai, Aidas turi taiklią rankelę, yra patobulėjęs ir gali taip žaisti kiekvienose rungtynėse. Šįkart jis pataikė kelis iš eilės tritaškius, pajuto tą skonį ir jau pradėjome regzti derinius aplink jį, žaidėjai ėmė ieškoti jo, kad tik galėtų išmesti kamuolį į krepšį. Tai pasiteisino. Džiugu”, - klabėjo M. Stašys. Visai kitokios nuotaikos tvyrojo VDU komandos stovykloje. 

„Šįkart mus užmėtė tritaškiais. Klaipėdiečiams antroje rungtynių pusėje išties sekėsi pataikyti iš toli: Aidas Einikis metė ir labai sudėtingus metimus - buvo metimų ir metro nuo tritaškio linijos atstumu, ir po greitos atakos, ir po netikėtų perdavimų, gaudant kamuolį iš už užribio. Po tokių metimų mes sutrikome ir paleidome pergalę iš rankų. Nieko nepadarysi. Krepšinio logika tokia: kas pataiko, tas ir laimi. Bandysime namuose atsirevanšuoti”, - sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.     

Paskutinę sekundę - pergalingas tritaškis 

Apmaudų pralaimėjimą namuose patyrė LCC tarptautinio universiteto studentai - Mariaus Tamolio auklėtiniai paskutinę sekundę rezultatu 84:87 (21:19, 17:18, 25:23, 21:27) nusileido Lietuvos edukologijos (LEU) universitetui. 

Iki rungtynių pabaigos likus minutei klaipėdiečiai buvo priekyje - 82:79, tačiau tuoj pat tritaškį pataikė ir rezultatą išlygino LEU žaidėjas Tomas Zdanavičius. 

Netrukus Mantas Montvila dvitaškiu metimu vėl išvedė LCC komandą į priekį - 84:82. Tačiau tai ir buvo paskutinieji LCC komandos taškai. Po kelių akimirkų LCC studentas Valentinas Mitalauskas prasižengė prieš LEU krepšininką Tomą Rimšą. Pastarasis šaltakraujiškai įmetė abu baudos metimus ir išlygino rezultatą - 84:84. 

Dar kitoe atakoje LCC atstovas Justas Grikštas nepataikė tritaškio metimo ir netrukus klaipėdiečiai sulaukė tokio paties, tačiau jau taiklaus atsako - tritaškį paskutinę sekundę smeigė ir LEU komandai pergalę išplėšė Dominykas Gružinskas. 

LCC gretose išsiskyrė Mantas Montvila, surinkęs 18 taškų, Karolis Opulskis pridėjo 14, Tadas Kymantas - 13, Vladislav Šarapov - 12 (8 atk. kam.).

LEU komandą į pergalę vedė Tomas Zdanavičius, surinkęs 21 tašką (9 atk. kam., 3 rez. perd.), Augustinas Venckus pridėjo 19, Tomas Rimša - 16 (9 atk. kam.), Dominykas Gružinskas - 14 tšk.

LCC komanda suklydo vos 4 kartus, tačiau tai jų nuo pralaimėjimo neišgelbėjo.

„Krepšinis žiūrovams tik įdomesnis, kai kova vyksta iki paskutinės sekundės. Deja, šįkart paskutinę sekundę sėkmė nusišypsojo ne mums, o varžovams. Pataikė lemiamą tritaškį ir nieko čia jau nepadarysi. Tenka susitaikyti su pralaimėjimu”, - kalbėjo LCC komandos treneris Marius Tamolis. 

Anot jo, dvikovos pabaigoje sužaisti šaltakraujiškiau Klaipėdos komandos žaidėjams pritrūko patirties. 

„Mūsų pagrindinis komandos centras Vladislavas Šarapovas jau antrajame kėlinyje užsidirbo ketvirtąją pražangą. Antroje rungtynių pusėje nesportinę, o vėliau ir techninę pražangą užsidirbo vienas iš mūsų lyderių Tadas Kymantas. Pagal naujas krepšinio taisykles, jis turėjo palikti aikštę. Taigi, dvikovos pabaigoje kovėmės su trimis aštuoniolikmečiais žaidėjais. Trūko rotacijos ir patirties, todėl ir pralaimėjome”, - įsitikinęs M. Tamolis. 

LSU patyrė pirmąją nesėkmę 

Pirmąją sezono nesėkmę patyrė Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai. Šįkart Edo Nickaus auklėtiniai namuose neatsilaikė prieš praėjusio sezono vicečempionus Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus - 61:85 (16:26, 15:17, 15:18, 15:24). 

KTU per pirmąjį kėlinį susikrovė dviženklę persvarą - 26:16 ir nuo to laiko kontroliavo žaidimo ritmą bei be įtampos  iškovojo pergalę. 

KTU gretose Medas Kuprijanovas pelnė 18 taškų (8/11 dvit., 8 rez. perd., 28 naud. balai), Martynas Zigmantavičius - 16, Augustinas Žilinskas - 11. 

LSU nuo sutriuškinimo gelbėjo Mindaugas Motuzas, surinkęs beveik pusę savo komandos - net 29 taškus (4/4 dvit. 7/10 trit., 5 atk. kam., 3 rez. perd., 10 klaidų, 28 naud. balai), Tomas Miškinis ir Valentinas Gadliauskas pelnė po 10 taškų. 

LSU komandą skandino klaidos - E. Nickaus auklėtiniai suklydo net 30 kartų, kai KTU sąskaitoje - 17 klaidų. KTU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 38:26. 

„Šįkart mums negalėjo padėti būrys patyrusių žaidėjų, tad daugiausiai vertėmės jaunais žaidėjais - pirmakursiais. Jaunimui LSKL čempionatas - puiki patirtis. KTU komanda žaidė disciplinuotai, buvo užsivedusi, tad šįkart mūsų jaunimui nepavyko labiau pasipriešinti. Tiesiog skyrėsi žaidėjų meistriškumas. Dėsningas ir rezultatas”, - aiškino LSU treneris Edas Nickus.  

Moksleivio Justo Sakalausko benefisas 

Pagaliau pirmąją sezono pergalę iškovojo ir Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) krepšininkai. Jie namuose rezultatu 93:84 (19:26, 21:18, 30:18, 23:22) įveikė kol kas vien pralaimėjimais žygiuojančius Šiaulių universiteto (ŠU) studentus. 

Šiauliečiai antrajame kėlinyje pirmavo 16 taškų skirtumu - 36:20, tačiau persvarą greitai sugebėjo iššvaistyti ir galiausiai antroje rungtynių pusėje atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje. 

ASU gretose nesulaikomas Justas Sakalauskas, pelnęs net 34 taškus (11/16 dvit., 3/6 trit., 3/5 baudos, 16 atk. kam., 9 rez. perd., 47 naud. balai), Karolis Šarukas pridėjo 22 taškus, Julius Daugėla - 19, Almantas Liepuonis - 10 tšk. 

ŠU komandai Mantas Žukauskas surinko 19 taškų, Rytis Pipiras - 15 (11 atk. kam., 10 rez. perd.), Airidas Giedraitis - 14, Martynas Plučius - 13, Benius Urbonavičiu - 10 tšk. 

ASU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 51:45. 

„Šakių „Vyčio” komandos vadovai sezono pradžioje manęs paparšė, kad "apšaudyčiau" jų komandos narius moksleivius - Justą Sakalauską ir Julių Daugėlą. Prašė, kad leisčiau jiems pažaist bent po kelias minutes, kadangi „Vyčio” komandoje jie mažai rungtiauja. Gavosi taip, kad jie tapo komandos lyderiais, rungtyniaujančiais vos ne po 40 minučių. Jie tempia mūsų komandą. Šįvakar, galima sakyti, buvo Justo Sakalausko benefisas. Moksleivis mokė kautis studentus. Surinkti 47 naudingumo balus - išties įspūdingas rezultatas. Džiaugiuosi už jaunimą”, - pabrėžė ASU komandos treneris Robertas Ragauskas. 

Taigi, LSKL I vaikinų grupės čempionate vienintelė be pralaimėjimų lieka Kauno kolegijos (KK) komanda, kuri šįvakar net nerungtyniavo. Visos kitos komandos, įskaitant ir visus praėjusio sezono prizininkus - VDU, KTU ir KU, bent po kartą yra suklupusios. 

LSKL turnyro lentelė (žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1. KK       4               4               0               8              

2. LEU     5               2               3               7              

3. KU       4               3               1               7              

4. VDU     4               3               1               7              

5. LSU      4               3               1               7              

6. LCC     5               2               3               7              

7. KTU     4               2               2               6              

8. ASU     5               1               4               6              

9. ŠU        5               0               5               5                

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder