"Neptūnas" po pergalės Prienuose - į Stambulą

"Neptūnas" po pergalės Prienuose - į Stambulą

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai šiandien nuo 20 val. Stambule (Turkija) tęs kovas FIBA Čempionų lygos turnyre. Šįkart Kazio Maksvyčio kariaunos laukia akistata su garsiąja Stambulo "Bešiktaš" ekipa.

Šių metų spalio 17 dieną klaipėdiečiai "Švyturio" arenoje turkus patiesė rezultatu 78:63 ir šįvakar sieks tai padaryti dar kartą.

Tąsyk uostamiesčio komandos raktu į pergalę tapo puiki gynyba.

Po pergalės pamokų garsiajam Duško Ivanovičiaus diriguojamam Stambulo "Bešiktaš" klubui davęs "Neptūno" vyr. treneris K. Maksvytis kalbėjo: "Garsus treneris, smagu laimėti. Esu su juo susidūręs ir anksčiau, kai jis vadovavo Maskvos srities "Chimki" ekipai, o aš - Panevėžio "Lietkabeliui". Tuomet abu kartus pralaimėjome. Vis dėlto tiek aš, tiek komanda džiaugiasi, kad laimėjome prieš stiprų trenerį ir gerą klubą."

Klaipėdoje neptūniečiai atkovojo daugiau kamuolių nei varžovai (40-29), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (21-18) bei surinko daugiau naudingumo balų (100-69).

Tąkart "Neptūną" į pergalę vedė 21 tašką pelnęs Kyle'as Weaveris, Osvaldas Olisevičius pridėjo 14, Jerai Grantas - 13 tšk. (9 atk. kam.).

Būtent pastarasis neptūnietis pastaruoju metu jaučia pėdos skausmus ir šeštadienį Prienuose dvikovoje su "Skycop" krepšininkais nerungtyniavo. Treneriai jam suteikė poilsio akimirkų. Ir be jo "Neptūnas" Prienuose iškovojo pergalę dviženkliu skirtumu - 83:72 (17:16, 22:21, 25:17, 19:18).

NIUANSAI. "Jerai Grantas jaučia pėdos skausmus, tad nutarėme Prienuose žaisti be jo, Jei būtų didelė bėda, tuomet jis būtų startavęs antroje mačo dalyje. Mūsų laukia svarbi dvikova Stambule, tad priėmėme sprendimą užbaigti rungtynes be J. Granto", - po pergalės Prienuose kalbėjo "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis. Tikimasi, kad J. Grantas Turkijoje "Neptūnui" jau padės.

"J. Grantas jaučia pėdos skausmus, tad nutarėme, kad pirmoje pusėje žaisime be jo, - po pergalės sakė K. Maksvytis. - Jei būtų didelė bėda, tuomet jis būtų startavęs antroje mačo dalyje. Mūsų laukia svarbi dvikova Stambule, tad priėmėme sprendimą užbaigti rungtynes be J. Granto."

"Neptūnas" į Turkiją išvyko be Arūno Mikalausko. Šiam jaunajam neptūniečiui praėjusią savaitę teko gultis ant operacinės stalo - kelio skausmus jautusiam 21-erių krepšininkui sėkmingai atlikta menisko operacija, dėl kurios jis nerungtyniaus apie šešias savaites.

"Neptūnas" FIBA Čempionų lygos D grupėje su 4 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais užima penktąją vietą, "Bešiktaš" su 3 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais žengia šešti.

"Neptūno" ir "Bešiktaš" rungtynes tiesiogiai iš Turkijos LRT transliuos ne per LRT Plius kanalą, o internetu. Taip nutiko dėl to, jog šiandien taip pat FIBA Čempionų lygos rungtynes namuose nuo 19 val. žaidžia Panevėžio "Lietkabelis" ir Jeruzalės "Hapoel". LRT Plius kanalas transliuos rungtynes iš Lietuvos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder