Neeilinė Toronto šventė: įspūdingą spurtą surengę „Raptors“ – NBA finale

Neeilinė Toronto šventė: įspūdingą spurtą surengę „Raptors“ – NBA finale

NBA finalo rungtynės pirmą kartą lygos istorijoje bus žaidžiamos už Jungtinių Valstijų ribų. Tai paaiškėjo po šeštųjų Rytų konferencijos finalo rungtynių, kuriose istorinę pergalę pasiekė Toronto „Raptors“ krepšininkai.

Prieš dvi dienas namų aikštės pranašumą serijoje perėmę Nicko Nurse‘o auklėtiniai 100:94 (18:31, 25:19, 28:26, 29:18) nugalėjo Milvokio „Bucks“ ir triumfavę 4-2 didžiajame finale mėgins mesti iššūkį titulą ginantiems „Golden State Warriors“ žaidėjams.

1995-aisiais įkurtas Toronto klubas lemiamoje serijoje dėl čempionų trofėjaus varžysis pirmąsyk komandos istorijoje. Be to, „Raptors“ apskritai tapo vos pirmąja į NBA finalą patekusia ekipa iš Kanados.

Toronto klubas Rytų konferencijos čempionais tapo nepaisant to, jog pralaimėjo pirmąsias dvejas serijos rungtynes Milvokyje. Atsitiesę trečiajame mače namie ir laimėję jį po dviejų pratęsimų, „Raptors“ seriją užbaigė laimėdami keturis sykius iš eilės ir užfiksuodami istorinį pasiekimą.

Kanados klubo žingsnis į NBA finalą reiškia, jog kaip niekad arti čempionų žiedo atsidūrė ir lietuvis Jonas Valančiūnas. Beveik septynis sezonus Toronte praleidęs „centras“ vasario pradžioje buvo iškeistas į Memfį, tačiau „Raptors“ pergalės finale atveju jis taip pat pretenduotų į simbolinį apdovanojimą, kurį jis gautų už žaidimą „Raptors“ gretose sezono pradžioje.

Kaip ir keleriose ankstesnėse rungtynėse, taip ir šįsyk geriau startavo „Bucks“, iškart susikrovę 8 taškų pranašumą (14:6). Nors šeimininkai kaipmat išlygino rezultatą (16:16) , net šešis tritaškius per pirmąjį ketvirtį pataikę Milvokio krepšininkai kėlinį užbaigė spurtu 15:2 bei jį laimėjo 31:18.

„Bucks“ rungtynes kontroliavo ir antrojo kėlinio pradžioje, kai savo pranašumą buvo padidinę iki 15 taškų, bet gynybą sutankinę „Raptors“ netrukus ėmė mažinti skirtumą, kuris po eilinio Fredo VanVleeto aptirpo iki vieno metimo – 43:46. Tiesa, pirmąją rungtynių pusę „Bucks“ užbaigė vėl kiek atitrūkdami (50:43).

Milvokis geriau pradėjo ir antrąją rungtynių pusę, o trečiojo ketvirčio pabaigoje vėl pirmavo 15 taškų skirtumu – 76:61. Visgi tuomet aukštesnę pavarą įjungė visų atkrintamųjų metu „Raptors“ ekipą tempiantis Kawhi Leonardas.

Puolėjas vos per kelias atakas pelnė 8 taškus, dar du po šio puolėjo perdavimo pridėjo Serge'as Ibaka ir „Raptors“ dar iki ketvirtojo kėlinio pradžios pridėjo iki 5 taškų – 71:76.

Galingą žaidimą šeimininkai pratęsė ir lemiamame ketvirtyje, nors ant parketo tuomet nė nebuvo K. Leonardo. S. Ibaka įspūdingu dėjimu išlygino rezultatą, o Pascalis Siakamas dvitaškiu išvedė savo ekipą į priekį, o įspūdingą spurtą vainikavo gniudžantis K. Leonardo dėjimas per Giannį Antetokounmpo, po kurio „Raptors“, daugiau nei septynių minučių atkarpą laimėję 26:3, atitrūko 87:79.


„Bucks“ dar bandė gelbėtis, pelnydami septynis taškus iš eilės ir priartėdami iki minimumo, tačiau išlyginti ar persverti rezultato svečiams taip ir nebepavyko. Baudų metimus likus žaisti beveik 30 sekundžių sumetęs Brookas Lopezas buvo priartinęs Milvokį iki 94:97, tačiau kitoje aikštės pusėje metimą prametęs P. Siakamas pats atsikovojo kamuolį, „Bucks“ krepšininkams prasižengus pataikė baudos metimą ir įtvirtino istorinę „Raptors“ pergalę.

Toronto ekipa NBA finale kausis su tris iš paskutinių keturių titulų iškovojusia „Warriors“ komanda. Pirmasis serijos iki keturių pergalių mačas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį bus žaidžiamas Kanados mieste.

„Raptors“: Kawhi Leonardas 27 (8/14 dvit., 1/8 trit., 8/11 baud., 17 atk. kam., 7 rez. perd.), Pascalis Siakamas 18, Kyle'as Lowry 17 (8 rez. perd.), Fredas VanVleetas 14 (4/5 trit.), Serge'as Ibaka ir Normanas Powellas po 9.

„Bucks“: Giannis Antetokounmpo 21 (7/18 metimai, 5/10 baud., 11 atk. kam.), Brookas Lopezas (8/9 baud., 9 atk. kam.), Khrisas Middletonas 14 (4/8 trit.), Ersanas Ilyasova 13, George'as Hillas ir Malcolmas Brogdonas po 10.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder