Miltas Palacio: „Lietuvos rytui“ reikia žodžio lyderio“

Miltas Palacio: „Lietuvos rytui“ reikia žodžio lyderio“

Į Vilniaus „Lietuvos rytą“ atvykęs amerikietis Miltas Palacio pasirengęs tapti Lietuvos ekipos lyderiu. Tačiau naujokas nesiekia tik rinkti taškus ir tapti rezultatyviausiu „Lietuvos ryto“ žaidėju. Svarbiausia jam – suteikti postūmį komandos draugams ir padėti jiems suvokti krepšinio subtilybes.

Apie naują patirtį amerikietis trečiadienį vakare pasakos LRT televizijos sporto laidoje „Pergalės kaina“.

„Pastebėjau, kad komandai reikia žodžio lyderio, kuriuo bandau būti, – sakys M. Palacio. – Po treniruotės prie manęs priėjęs Renaldas Seibutis pareiškė: „Žinai, dabar čia smagu, turim vaikiną, kuris ieško, kam atiduoti kamuolį, rengia atakas ne sau ir su visais bendrauja“.

34 metų patyrusio amerikiečio supratimas apie krepšinį – neabejotinai geresnis nei kitų „Lietuvos ryto“ krepšininkų. Nenuostabu, jog baigęs karjerą M.Palacio svarsto apie galimybę tapti treneriu.

Amerikietis patarimus ketina dalyti ir naujiesiems savo komandos draugams, o tai ypač bus svarbu „Lietuvos ryto“ jaunimui.

„Treneriai niekada nebūna gailestingi, jie visada šaukia, – laidai „Pergalės kaina“ sakys M. Palacio. – Aš stengiuosi būti tas vyrukas už trenerio nugaros, kuris skatina žaidėjus ir sako, kad nereikia jaudintis, reikia ir toliau kovoti, nepasiduoti, o metimai įkris kitą kartą. Aš bandau būti toks lyderis, o to ypač reikia jauniems vyrukams.“

M. Palacio taip pat pasakos apie jam įspūdį palikusį R. Seibutį, krepšininkų vaidmenį savo ekipose ir „neteisingą“ žaidėjų mąstyseną.

„Pergalės kaina“ – trečiadienį 22 val. 45 min. per LRT televiziją. Vedėjas Šarūnas Mazalas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder