Martynas Mažeika iš Estijos keliasi į Vokietiją

Martynas Mažeika iš Estijos keliasi į Vokietiją

Vos prasidėjus sezonui Martynas Mažeika jau keičia komandą. Oficialiai paskelbta, kad atakuojantis gynėjas pasirašė sutartį su Jėnos „Science City“ klubu.

Sezoną lietuvis pradėjo Estijos Talino „Kalev Cramo“ komandoje, tačiau klube užsibuvo tik vieną mėnesį.

Mažeika Vokietijoje nebus naujokas – jis 2004-2007 m. sezonuose vilkėjo Berlyno ALBA ir Bonos „Telekom Baskets“ marškinėlius.

„Per kelias savaites išnagrinėjome žaidėjų rinką. Kai pasitaikė galimybė pasikvieti Mažeiką, ilgai galvoti negalėjome. Jis atneš daug patirties, fizinės jėgos, be to, Martynas gali žaisti trijose pozicijose. Jis dėl savo aukšto lygio greitai integruosis į komandą“, – sakė komandas treneris Bjornas Harmsenas.

Persikėlimu džiaugėsi ir pats lietuvis, kuris žada netrukus prisiminti vokiečių kalbą.

„Džiaugsiuosi, jeigu kitoje konferencijoje jau galėsime kalbėti vokiškai, tačiau kol kas man reikia kelių savaičių, jog priprasčiau prie kalbos, todėl kalbėsiu angliškai. Esu labai laimingas, kad sugrįžtu į Vokietijos lygą. Jau tuomet ši lyga buvo stipri, o per šį laiką ji pastebimai sustiprėjo“, – teigė Mažeika.

Gynėjas Estijos komandoje sužaidė ketverias rungtynes FIBA Čempionų lygos atrankoje ir vidutiniškai rinkdavo po 11,5 taško, 2,3 atkovoto kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Estijos lygoje Mažeika sužaidė vieną mačą, kuriame įmetė 8 taškus ir sugriebė 4 kamuolius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder