Marius Stankevičius: „Eisime kovoti dėl pergalės“

Marius Stankevičius: „Eisime kovoti dėl pergalės“

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė per antradienio UEFA EURO 2012 rungtynes su Čekija sieks išvengti tų klaidų, kurias praėjusį mėnesį pralaimėtose draugiškose rungtynėse darė Latvijos komanda, ir bandys pakovoti dėl pergalės.

Trys gynėjai gydosi traumas
Lietuvos rinktinės delegacija į Čekiją atvyko sekmadienį vakare, o su čekais susitiks antradienį 21.15 val. (Lietuvos laiku). Vos 100 tūkstančių gyventojų turinčiame Olomouco mieste prieš dvikovą ažiotažas didžiulis: beveik 12 tūkstančių „Andruv“ stadiono vietų – neskaitant tų, kurios yra skirtos lietuviams – buvo rezervuotos dar prieš savaitę. Čekų teigimu, jei būtų dar 12 tūkstančių bilietų, jie veikiausiai taip pat būtų išpirkti.
Rinktinės strategas Raimondas Žutautas po sekmadienio treniruotės sakė, kad po penktadienio rungtynių su Škotija praėjus nedaug laiko dar jautėsi nuovargis, o komandoje neapsieita be smulkių traumų.
„Neaišku, ar galės žais Ramūnas Radavičius, ar iki rungtynių atsigauti spės Andrius Skerla. Šlubuoja ir Marius Žaliūkas. Tačiau iki rungtynių dar yra laiko. Turime 3-4 žaidėjus, kurie gali pakeisti susižeidusius. Esminių pasikeitimų komandoje neplanuojame, o galutinę sudėtį rinksimės po pirmadienio vakarinės treniruotės“, - kalbėjo treneris.

Reikia išvengti latvių klaidų
Jo teigimu, Čekijos rinktinė žaidžia greitą, technišką atakuojantį futbolą, turi aiškius lyderius – vartininką Petrą Čechą iš Londono „Chelsea“ ir saugą Tomašą Rosicky iš Londono „Arsenal“, o kiti žaidėjai taip pat rungtyniauja stipriuose Europos klubuose.
„Stebėjome Čekijos rinktinės žaidimą draugiškose rungtynėse su Latvija, kuriose mūsų kaimynai pralaimėjo 1:4. Visos sėkmingos čekų atakos buvo po latvių klaidų. Mums reikia tokių klaidų išvengti ir tuomet galėsime pakovoti dėl rezultato. Laimėti būtų labai sudėtinga, bet įmanoma“, - teigė R.Žutautas.
Žvelgdamas į turnyrines peripetijas, treneris sakė, kad svarbu nepralaimėti tiesioginiams konkurentams. „Kadangi škotai ir čekai yra tokie, reikia neleisti jiems laimėti. Tačiau po vienerių rungtynių  kažką spręsti sunku. Viskas šioje grupėje spręsis kitą pavasarį ir rudenį.“

Neis žaisti tik dėl lygiųjų
Komandos gynėjas Marius Stankevičius sakė, jog antradienio rungtynės su Čekija bus kitokio pobūdžio kova nei penktadienio mačas su škotais: „Rungtynės su Škotija nebuvo pačios gražiausios, buvo daug kovos ir emocijų. Tikiuosi, kad su čekais futbolas bus kitoks. Video peržiūrose matėme, jog Čekijos rinktinė daugiau stengiasi žaisti su kamuoliu, gerai jį valdo, atlieka daug trumpų perdavimų.“
Anot M. Stankevičiaus, komanda negalvoja tik apie tai, kaip uždengti škotų lyderį T.Rosicky: „Vienas žaidėjas negali atstoti visos komandos. Juk sakoma, kad vienas lauke ne karys. T.Rosicky yra geras žaidėjas, bet rungtyniauja visa komanda. Reikia ruoštis kovoti prieš ją. Bandysime daugiau palaikyti kamuolį ir kontroliuoti žaidimą.“
Paklaustas, ar lygiosios būtų teigiamas rezultatas, „Valencia“ klubo žaidėjas tikino, kad tuo komanda nepasitenkins. „Be abejo, tai daug maloniau nei pralaimėti. Tačiau neisime į aikštę žaisti dėl lygiųjų. Rytoj, kaip ir visada, manau, eisime mušti įvarčius, kovoti dėl pergalės ir trijų taškų. Komanda yra pasiruošusi ir sieks geresnio rezultato nei Kaune.“
Čekijos ir Lietuvos rinktinių dvikova Olomouce vyks rugsėjo 7 dieną, pradžia – 21 valandą 15 minučių Lietuvos laiku. Rungtynes tiesiogiai transliuos „Lietuvos Ryto“ televizija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder