Lukas Simėnas: "Einu teisingu keliu"

Lukas Simėnas: "Einu teisingu keliu"

Tarp pretendentų į "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendiją yra ne tik menininkų, bet ir sportininkų. Vienas jų - jaunas ir perspektyvus rankininkas Lukas Simėnas. Balsuodami už kandidatus į stipendiją "Vakarų ekspreso" skaitytojai jam atidavė 2 549 balsus.

Trečioje klasėje pradėjęs lankyti rankinio treniruotes, 21-erių aukštaūgis rankininkas palengva kilo rankinio piramidės laipteliais. Startavęs jaunių čempionatuose, dabar jau tris sezonus gina aukščiausioje šalies lygoje rungtyniaujančio Klaipėdos "Dragūno" garbę ir atstovauja šaliai nacionalinėje vyrų rinktinėje.

Išvardinti, kiek įvairių titulų, medalių ir specialių prizų yra pelnęs, gali užtrukti keletą minučių: Lietuvos universitetų studentų čempionas, jaunių žaidynių čempionas, pirmosios rankinio lygos vicečempionas, Lietuvos čempionas ir vicečempionas, Baltijos rankinio lygos Iššūkio taurės nugalėtojas, dukart - Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės laimėtojas ir taip toliau...

Esate vienas kandidatų gauti "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendiją. Ką jums reiškia ši nominacija?

Ši nominacija reiškia, kad einu teisingu keliu. Taip pat leidžia man įsitikinti, kad norėdamas kažko pasiekti turi praleisti daug laiko treniruotėse, išlieti daug prakaito ir labai sunkiai ir nuoširdžiai dirbti. Tik taip galima tobulėti, gerinti savo rezultatus ir tada būsi pastebėtas.

Balsavimo metu klaipėdiečiai paskyrė daugiau nei 2 500 savo balsų. Ką norėtumėte pasakyti balsavusiems žmonėms?

Man labai smagu, kad tiek žmonių balsavo už mane. Labai ačiū jiems, nesitikėjau sulaukti tokio palaikymo.

Gauti stipendiją pretenduoja daugiausiai menininkai, kurie investuoja į instrumentus, įrangą, pasiruošimą koncertams, kūrybai ir panašiai. O kuo stipendija praverstų sportininkui?

Nenoriu svajoti apie dar negautą stipendiją, todėl dar negalvojau, kam ją panaudočiau.

Esate pelnęs nemažai medalių ir titulų, ypač žaisdamas Klaipėdos "Dragūno" komandoje. Kuris pasiekimas atrodo svarbiausias?

Visas ką tik pasibaigęs sezonas man yra didelis pasiekimas. Patekau į nacionalinę vyrų rinktinę, su "Dragūnu" laimėjome LRF taurę, tapome čempionais, buvau išrinktas sezono geriausiu savo pozicijos žaidėju...

Sportas jums yra labiau profesija ar gyvenimo būdas?

Sportas man yra labiau gyvenimo būdas. Jis šiuo metu yra prioritetas, viską derinu prie sporto. Sportuodamas noriu pasiekti kuo daugiau, todėl tam skiriu didžiąją dalį savo laiko ir dėmesio.

Nacionalinė vyrų rinktinė šį sezoną daugelį kritikų nustebino sėkmingu žaidimu su vienomis stipriausių pasaulio rinktinių - Prancūzija ir Norvegija. Kokia yra dabartinės Lietuvos rinktinės kovingumo paslaptis ir kiek prie to prisideda Klaipėdoje išugdyti rankininkai?

Mūsų paslaptis - didžiulis noras žaisti. Nesvarbu, ar skauda, kiekvienas žaidėjas žino, kad reikia žaisti ir išėjus į aikštelę atiduoti viską. Juk niekas kitas to už mus nepadarys. Tik dirbdami iš visų jėgų galime pasiekti tokių skambių rezultatų. Šiuo metu rinktinę sudaro tikrai geri žaidėjai, tarp kurių yra ne vienas "Dragūno" ugdytinis. Keletas jų yra startinės sudėties žaidėjai, kurie atlieka pagrindinį vaidmenį.

Kokius iššūkius keliate sau kaip sportininkui?

Noriu tobulėti, pasiekti kuo daugiau žaisdamas profesionalų rankinį. Vienas iššūkių - dirbti taip, kad išvažiuočiau į užsienį, kur galėčiau žaisti aukštesniame lygyje, iškovoti medalių ir titulų. Taip galėčiau siekti savo tikslų ir kartu garsinti Klaipėdą ir Lietuvą. Dėl to ir dirbu. Nežinau, kurioje tiksliai komandoje norėčiau žaisti, bet norėčiau rungtyniauti Vokietijoje, Prancūzijoje, pamatyti tą aukštą lygį. Noriu išbandyti save, pažiūrėti, kaip man ten sektųsi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder