Lukas Kubilius - tarp Europos lyderių

Lukas Kubilius - tarp Europos lyderių

Europos karatė organizacija paskelbė 2012 metų geriausių vyrų sportininkų reitingus rungtyse pagal pilno kontakto karatė taisykles lengvo, vidutinio ir sunkaus svorio kategorijose. Klaipėdietis Lukas Kubilius jungtinėje sunkaus svorio grupėje tarp Senojo žemyno sportininkų - antras.

Sportininkai buvo reitinguojami pagal 2011-2012 metų Europos ir pasaulio čempionatų rezultatus.

Trenerio Vladimiro Silvaško auklėtinis nusileido tik bulgarui Valerijui Dimitrovui, kuris Europoje lyderiauja jau 12 metų.

Priminsime, kad L. Kubilius 2011 metais Tokijuje vykusiame planetos čempionate užėmė ketvirtąją vietą, o 2012 metais tapo Europos čempionu.

Jis savo svorio grupėje (per 90 kg) pagal reitingą buvo pirmas, tačiau šiemet pasaulio čempionate bus tik viena vyrų sunkaus svorio kategorija, tad Europos karatė organizacija dvi sunkaus svorio kategorijas (iki 90 kg ir per 90 kg) sujungė į vieną.

Kitas Lietuvos atletas - Orestas Procas tapo pirmas vyrų vidutinio svorio kategorijoje (iki 80 kg). Praėję metai šiam sportininkui buvo ypač sėkmingi - jis laimėjo absoliučiai visas metų kovas Europos čempionate, prestižinėse komercinėse "Kokoro Cup" taurės varžybose ir tarptautiniuose turnyruose. Vasarą jis išlaikė juodo diržo 3 dano egzaminą, kurio metu buvo ir 50 kovų su skirtingais varžovais nepertraukiama dalis. O. Procą treniruoja nacionalinės rinktinės treneris Ričardas Poška, o jo pirmoji trenerė Vilija Korsakovienė.

Lengvo svorio kategorijoje Andrius Miseckas - penktas, vidutinio ir sunkaus svorio kategorijoje daugkartiniai Europos čempionai ir prizininkai Andžejus Milevskis ir Donatas Imbras - atitinkamai penktas ir ketvirtas, o geriausias praėjusių metų debiutantas Edgardas Sečinskis - penktas, Vytautas Cėpla - septintas.

"Vakarų ekspreso" informacija

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder