LMRL – nesėkminga žalgiriečių viešnagė Vilniuje ir svarbi klaipėdiečių pergalė

LMRL – nesėkminga žalgiriečių viešnagė Vilniuje ir svarbi klaipėdiečių pergalė

Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) šeštadienį buvo sužaisti 4 mačai. Po jų dar labiau savo pozicijas turnyrinės lentelės viršuje sustiprino Kauno raj. „Cascados-HC Garliavos SM“ rankininkės.

Kol kas dar nė karto šiame sezone nesuklupusi Garliavos ekipa pratęsė savo pergalių seriją rungtynėse namuose su SK „Molėtų“ klubu. Per daug lyderių nevarginusios garliavietės varžoves pranoko 37:22 (17:9). Tai buvo jau 11 šios ekipos pergalė iš eilės. Nugalėtojoms Augustina Zalensaitė įmetė 7 įvarčius, Mantė Voskresenskaja, Vakarė Petrėtytė ir Karolina Sparnauskaitė pridėjo po 4. Molėtų komandai 6 pelnė Viktorija Jančionytė, po 5 surinko Lina Umbrasaitė ir Ieva Podolskė.

Vilniuje vyko principinis mačas tarp dėl antrosios vietos šiuo metu kovojančių šeimininkių „Eglės“ merginų ir Kauno „ACME-Žalgirio“. Panašu, kad Kauno komandos lyderei Audingai Kniubaitei išvykus rungtyniauti į Ispaniją, šiai ekipai prireiks laiko surasti savąjį žaidimą. Vilnietės pranoko viešnias iš Kauno – 31:23 (14:14). Nors pralaimėjusios žalgirietės vis dar yra antros, tačiau jų pranašumas prieš „Eglę“ yra vos 2 taškai, o vilnietės yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis mažiau. Sostinės klubui Aušra Šponė įmetė 8 įvarčius, Greta Sadauskaitė surinko 7, Vakarė Damulevičiūtė ir Rita Repečkaitė pelnė po 4. „ACME-Žalgiriui“ Martyna Vaitkutė įmetė 8 įvarčius, Neringa Gudaitytė pridėjo 6, Viltė Lubytė – 4.

Pergale džiaugėsi ir Vilniaus SM „Tauro“ rankininkės, kurios namuose priėmė Alytaus SRC „Margirio“ klubą. Vilnietės varžoves iš Alytaus įveikė gana užtikrintai – 33:24 (21:12). „Tauras“ šiuo metu su 14 taškų tvirtai yra ketvirtoje vietoje ir 2 taškais atsilieka nuo viena pozicija aukščiau esančios „Eglės“. Alytiškės su 4 taškais rikiuojasi septintoje vietoje. Šiame mače Vilniaus ekipai net 12 įvarčių įmetė Silvija Mackonytė, 9 pridėjo Aistė Malinauskaitė, po 4 – Kamilė Stanelytė ir Ana Andronik. Alytaus klube Gabrielė Paukštytė pasižymėjo 9 kartus, Deimatė Burbaitė – 7, Iveta Filipauskaitė ir Luka Matusevičiūtė – po 3.

Klaipėdoje užfiksuotas bene atkakliausias mačas šiame ture, tačiau būtent to ir buvo galima tikėtis, kadangi susitiko turnyrinės lentelės kaimynės. Namuose žaidusios „Viesulo SC-Dragūno“ rankininkės 35:33 (18:16) palaužė Šiaulių SC „Dubysą“. Uostamiesčio klubui ši pergalė leido susikurti 2 taškų persvara lentelėje prieš šiaulietes ir įsitvirtinti penktoje vietoje. Klaipėdos klubui Austėja Rimkutė ir Vanesa Grišmanauskaitė įmetė po 6 įvarčius, Aušra Stroputė pridėjo 5. Šiaulių ekipoje išsiskyrė Laura Tumaitė, pelniusi net 14 įvarčių, Lina Abramauskaitė ir Rugilė Bendikaitė surinko po 4.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder