Lietuvos rinktinėje - keturi pajūrio atstovai

Lietuvos rinktinėje - keturi pajūrio atstovai

Likus mažiau nei mėnesiui iki pirmosios Lietuvos vyrų rinktinės stovyklos pradžios, ekipos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis paskelbė galutinį kandidatų sąrašą, kurie bus kviečiami į Palangą pradėti pasiruošimą pasaulio čempionatui. Sąraše yra keturi pajūrio atstovai - Artūras Gudaitis, Arnas Butkevičius, Eimantas Bendžius ir Renaldas Seibutis.

"Artūras Gudaitis šią savaitę vyksta pas medikus ir kitą savaitę daugiau žinosime apie jo galimybes dalyvauti stovykloje. Jono Mačiulio galimybės prisijungti prie komandos paaiškės tik prieš pat stovyklą, kai daktarai atliks paskutinius testus ir duos atsakymus. Bet kokiu atveju, daugiau žaidėjų kviesti į stovyklą neplanuojame, jei minėti žaidėjai prisijungs, turėsime 19-a krepšininkų, jei jie negalės - 17-a“, - sakė D. Adomaitis.

NBA rungtyniaujančių Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio atvykimo data dar derinama, nes pagal NBA taisykles ankščiausiai jie galėtų prisijungti nuo liepos 30-os dienos, tačiau neatmetame galimybės, kad jie su komanda bus nuo pat pasiruošimo pradžios.

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 22 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 kontrolines rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 2 d. Pamplonoje, kur Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanijos komanda. Pasiruošimo etapą lietuviai užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre. Rugpjūčio 24 dieną Lietuvos rinktinė susitiks su Pietų Korėjos ekipa, rugjūčio 25 dieną vyks susitikimas su Angolos komanda, o turnyrą lietuviai baigs rugpjūčio 27 dieną rungtynėmis su Čekijos krepšininkais.

Taip pat jau yra prasidėjusi prekyba bilietais į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo pasaulio čempionatui rungtynes. Rugpjūčio 4 dieną Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, lietuviai susitiks su Suomijos rinktine, o rugpjūčio 12 dieną laukia akistata su Serbijos krepšininkais.

Pirmosios rungtynės pasaulio čempionate vyks rugsėjo 1-ą dieną su Senegalo rinktine. Susitikimas prasidės 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku). Antrasis susitikimas su Kanados rinktine vyks rugsėjo 3-ią dieną, taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku), o grupės kovas rinktinė baigs rugsėjo 5-ą dieną dvikova su Australijos ekipa. Susitikimo pradžia taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku). Į kitą etapą pateks po dvi geriausias grupės komandas.

Lietuvos vyrų rinktinės kandidatai: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Žygimantas Janavičius, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis, Adas Juškevičius, Jonas Mačiulis, Arnas Butkevičius, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Domantas Sabonis, Eimantas Bendžius, Mindaugas Kuzminskas, Gytis Masiulis, Paulius Jankūnas, Jonas Valančiūnas, Martinas Gebenas, Martynas Echodas ir Artūras Gudaitis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder