Lietuvos lengvaatlečiai varžysis dėl bilietų į Europos čempionatą

Lietuvos lengvaatlečiai varžysis dėl bilietų į Europos čempionatą

Jau šį šeštadienį (01-26) dalis geriausių mūsų šalies lengvaatlečių rinksis į Vilnių, kur sostinės manieže įvyks Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybos. Didžiausia renginio „žvaigždė“ olimpinė prizininkė Austra Skujytė. Viena garsiausių šalies lengvaatlečių nusprendė jėgas išmėginti šuolio į aukštį ir rutulio stūmimo rungtyse.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybos yra vienas iš dviejų didžiausių lengvosios atletikos renginių mūsų šalyje. Tai pirmasis rimtas startas šį sezoną, todėl varžybose dalyvaus ir dauguma pagrindinių mūsų sportininkų. Atvirose varžybose, kuriose šįkart dalyvaus lietuviai ir latviai, bus varžomasi ir dėl piniginių prizų. Lietuvos lengvaatlečius motyvuoja ir galimybė įvykdyti kovo 1-3 dienomis vyksiančio Europos uždarų patalpų čempionato normatyvus.

Net 56 dalyviai varžysis vyrų 60 metrų bėgimo rungtyje. Pirmą kartą šį sezoną startuos sprinteris Rytis Sakalauskas, kuris dirba su naujuoju treneriu Donatu Januševičiumi. Dėl prizinių vietų prognozuojama, kad kovos Egidijus Dilys, Kostas Skrabulis, Lukas Gaudutis.

Moterų 60 metrų bėgimo rungtyje dėl traumos nestartuos greičiausia Lietuvos bėgikė Lina Grinčikaitė, todėl viena iš favoričių įvardijama kaimyninės Latvijos atstovė ir Londono olimpinių žaidynių dalyvė Laura Ikauniece.

400 metrų moterų bėgimo rungtyje dalyvaus kylanti lengvosios atletikos „žvaigždutė“ Eva Misiūnaitė. 800 metrų bėgimuose dalyvaus Eglė Balčiūnaitė ir Vitalijus Kozlovas, o 1500 metrų bėgime varžysis Vaida Žūsinaitė.

Moterų 60 metrų bėgime su barjerais šį sezoną pirmą kartą išvysime Sonatą Tamošaitytę. Jai iššūkį mes jau minėta Latvijos olimpietė L. Ikauniece.

Moterų šuolių į aukštį rungtyje dalyvaus jaunoji Gintarė Nesteckytė ir olimpinių žaidynių dalyvė A. Skujytė. Dėl traumos taurės varžybose negalės dalyvauti Airinė Palšytė. Ji praleis visą žiemos sezoną.

Vyrų šuolių į aukštį rungtyje dalyvaus Europos čempionato prizininkas Raivydas Stanys. Jam iššūkį mes Latvijos sportininkas Janis Vanags. Vyrų šuolių į tolį rungtyje susigrums pirmą kartą šį sezoną startuosiantis Darius Aučyna ir Tomas Vitonis, kuris praėjusią savaitę vykusiose varžybose pasiekė 8,03 metrų nuotolį. Dėl traumos moterų šuolių į tolį rungtyje nedalyvaus populiariausia Lietuvos lengvaatletė Dovilė Dzindzaletaitė.

„Sunku pasakyti, kaip atrodys mūsų sportininkai, juk tai pirmasis rimtas startas, - teigė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. - Tikimės, kad jau išryškės kandidatai, kurie galės atstovauti mūsų šaliai Europos čempionate Geteborge. Žinoma, kam nepavyks čia dar turės šansą vasario 15-16 dienomis vyksiančiame Lietuvos čempionate naujai renovuotame manieže Šiauliuose“.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose dalyvaus apie 340 sportininkų. Varžybų pradžia 12.50 val., o tikslius laikus galite rasti interneto svetaineje www.lengvoji.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder