Lietuva pasitiko savo didvyrius

Lietuva pasitiko savo didvyrius

Pirmadienio vakarą Vilniaus Rotušės aikštėje tūkstantinė minia krepšinio aistruolių pasitiko iš Turkijos sugrįžusią Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, Pasaulio čempionate iškovojusią bronzos medalius.

Lėktuvas, gabenantis Lietuvos rinktinę iš Stambulo, Vilniuje nusileido apie 21.30 val. Pirmasis ant patiesto raudono kilimo žengė vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.

Nužengusius nuo lėktuvo trapo krepšininkus pasitiko premjeras Andrius Kubilius, Seimo jaunimo ir sporto reikalų komiteto pirmininkas Žilvinas Šilgalis, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas.

Tuo metu Rotušės aikštėje minia vienbalsiai skandavo "Lietuva!". Tiesiai iš lėktuvo krepšininkai sėdo į atvirą autobusą ir skambant "Queen" dainai "We are the champions", kurį atliko Kauno Šampaninis choras, nacionalinė krepšinio rinktinė pasiekė gerbėjus.

K. Kemzūra, pamatęs aistruolių minią, neslėpė jaudulio, užsiėmęs už galvos jis šypsojosi ir negalėjo patikėti savo akimis. Minia šaukė "Ačiū! Ačiū!"

Krepšininkai po vieną lipo ant Rotušės laiptų ir klausėsi tik jiems skirtų komplimentų. Ant pakylos užlipus visiems žaidėjams, prie jų prisijungė ir vyriausiasis treneris K. Kemzūra. Visi jie vieningai sudėjo rankas ir kartu su pašėlusia minia dar kartą sušuko "Mes už Lietuvą!".

Bronzinę krepšinio komandą, kuri buvo pagerbta ąžuolo vainikais, sveikino Seimo Pirmininkės pavaduotojas Česlovas Stankevičius, rėmėjai, buvo perskaitytas Prezidento Valdo Adamkaus sveikinimas.

Sostinės širdyje šį vakarą šventė ne tik vilniečiai - čia buvo gausu svečių iš kitų Lietuvos miestų ir miestelių.

Per krepšinio rinktinės sutiktuves, kurios truko tris valandas, koncertavo įvairūs Lietuvos popmuzikos atlikėjai ir grupės.

Antradienį 11.30 val. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę Prezidentūroje priims šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, o 13 val. Vyriausybės rūmuose - premjeras Andrius Kubilius. 19 val. Lietuvos krepšininkai bus sutikti Kauno Rotušės aikštėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder