Lieknėk su Klaipėdos baseinu: vandens aerobika - saugus ir efektyvus sportas

Lieknėk su Klaipėdos baseinu: vandens aerobika - saugus ir efektyvus sportas

Fizinis aktyvumas, poilsis ir subalansuota mityba - kelias į gerą savijautą ir gražias kūno linijas.

"Norint pasiekti ilgalaikių rezultatų ir juos išlaikyti, būtina kelionę link pokyčių pradėti jaučiant malonumą. "Aqua fit" treniruotės - puikus būdas prisijaukinti sportą, aktyviai ir smagiai praleisti laiką bei efektyviai lieknėti", - sako Klaipėdos baseino trenerė, sertifikuota grupinių vandens aerobikos treniruočių instruktorė Irina Šlimienė.

Ji dalijasi ne tik įžvalgomis apie vandens treniruočių naudą, bet ir pažeria patarimų, praversiančių lieknėjantiems ir norintiems gyventi sveikiau.

Vandens aerobika - vienas geriausių būdų pagerinti organizmo tonusą, savijautą ir jaustis žvaliau. Ilgametę patirtį sukaupusi Klaipėdos baseino trenerė vandens treniruočių metu kuria fantastiškai smagią ir energingą atmosferą, kurioje fizinis krūvis kūnui susilieja su puikia nuotaika. O per 45 min. trunkančią treniruotę sudeginama net iki 700 kcal!

"Ši kardiotreniruotė - geriausias ir saugiausias pasirinkimas tiek moterims, tiek vyrams, norintiems numesti svorio. Baseine vedama vandens aerobika pritaikyta praktiškai visų amžiaus grupių ir gebėjimų žmonėms. Kadangi vandenyje švelnėja pratimo sudėtingumas, mažėja apkrova stuburui ir sąnariams. Verta paminėti, kad norint lankyti vandens aerobiką, nebūtini plaukimo įgūdžiai. Net 60 proc. klientų sėkmingai sportuoja vandenyje, tačiau nemoka plaukti. Pastebiu, kad šios treniruotės jiems padeda įveikti vandens baimę ir net uždega noru mokytis plaukti", - kalbėjo trenerė.

Ji akcentavo, kad treniruočių metu dirba visi kūno, o ypač šlaunų, klubų, pilvo ir sėdmenų raumenys. Vandens aerobika aktyvina irdies darbą, gerina kraujo, medžiagų apykaitą, deguonies įsisavinimą. Reguliariai treniruojantis stiprinama imuninė sistema, didėja atsparumas ligoms. Judėjimas vandenyje padeda išlaikyti stangrų kūną, didina odos elastingumą, padeda kovoti su nuovargiu ir bloga nuotaika.

"Vandens aerobika ypatinga tuo, kad vandenyje mažėja neigiamos fizinių pratimų apkrovos stuburui ir sąnariams", - pabrėžia I. Šlimienė.

Taip pat I. Šlimienė primena, kad norint pasiekti rezultatų, būtinas ne tik fizinis aktyvumas, bet ir subalansuota mityba bei kokybiškas poilsis.

Dažnai įsivaizduojama, kad mitybos kontrolė paremta salotų lapais ir vištiena. Klaipėdos baseino trenerė pabrėžia, kad sveikas svorio metimas - nėra badavimas ar valgymas 3 kartus per dieną. Valgyti ne tik galima, bet ir reikia, kuo įvairesnį, naudingomis medžiagomis praturtintą maistą. Mes kasdien, priklausomai nuo mūsų kūno masės, turime gauti atitinkamą kiekį baltymų, angliavandenių, riebalų ir mineralinių medžiagų.

I. Šlimienė rekomenduoja pradėti palaipsniui - dažniau maistą gaminti namuose, vietoje kiaulienos rinktis vištieną arba jautieną, bulves pakeisti ryžiais ar kitomis grūdinėmis kultūromis, įsidėti į lėkštę daržovių, vietoje saldžių gaiviųjų gėrimų įsipilti šviežio vandens su citrina.

"Nepersivalgykite, o valgykite mažesnėmis porcijomis ir dažniau. Šie maži, tačiau efektyvūs pokyčiai tikrai pagerins savijautą. Taip pat visuomet turėkite ir gurkšnokite vandenį. Rekomenduoju didžiausią jo kiekį išgerti iki 15 val. Žinoma, gerai savijautai būtinas ir kokybiškas 7-8 val. miegas. Geriausius rezultatus padės pasiekti fizinis aktyvumas 3-4 kartus per savaitę. Efektyviausia - dvi kardiotreniruotės vandenyje ir dvi treniruotės su svoriais", - į sėkmę vedančius patarimus vardijo patyrusi trenerė.

I. Šlimienė mielai kviečia visus sportuoti Klaipėdos baseine, nes tik čia - didžiausias grupinių vandens treniruočių pasirinkimas Klaipėdoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder