"Lemminkainen" ekipą keičia "Fortūna"

"Lemminkainen" ekipą keičia "Fortūna"

Klaipėdos moterų krepšinio komandai "Lemminkainen" pastarieji mėnesiai buvo itin įtempti: dar praėjusį sezoną išgirdus žinią, kad pasitraukia generalinis rėmėjas, teko sukti galvą, iš kur gauti lėšų, ir apskritai mąstyti apie išlikimą. "Lemminkainen" klubo vardas, su kuriuo siejamos pergalės ir medaliai Lietuvos ir Baltijos moterų krepšinio lygose, išbraukiamas iš sąrašų. Nuo šiol "Lemminkainen" komandos nebebus, o Klaipėdos klubas startuos "Fortūnos" pavadinimu.

"Neslėpsiu, buvo įvairių minčių, net pamąstymų apie pasitraukimą iš moterų krepšinio. Džiugu, kad tiek daugelis žaidėjų, tiek klubo administracijos darbuotojų nepaliko klubo sunkiausiu metu. Jiems esu dėkinga. Kuomet sunku, pamatai žmones, kurie yra patikimi ir dirba ne dėl finansinio pelno, o krepšinio labui", - "Vakarų ekspresui" sakė klubo prezidentė Ramunė Kumpienė.

Treniruos D. Ubartas

Ji pasidžiaugė, kad ir toliau komandą treniruos 42 metų krepšinio specialistas Dalius Ubartas.

Šis klaipėdietis turi patirties ne tik moterų krepšinyje, bet ir yra treniravęs bei skambių pergalių iškovojęs su "Naftos-Uni-Laivitės" komanda (2006 metais tapo NKL vicečempionais, 2007 metais - NKL čempionais, dabar komandos pavadinimas - "Nafta-Universitetas").

Praėjusią vasarą jis kartu su Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) merginų rinktine dalyvavo Vengrijoje vykusiame Europos krepšinio čempionate. Tąsyk rezultatai nebuvo tokie, kokių norėta - iškovota devintoji vieta.

Ir praėjusį sezoną su "Lemminkainen" ekipa nepavyko pasiekti norimų tikslų - neiškovoti medaliai, pralaimėta ketvirtfinalyje Šiaulių "Rūtai".

"Tiek žaidėjos, tiek treneris turi daug ambicijų ir noro reabilituotis. Visų nuotaikos - darbinės. Dabar treniruojamės lauke ir Klaipėdos sporto bazėse: lengvosios atletikos manieže, centriniame stadione. Džiugu, kad šiuo sunkiu laikotarpiu mus geranoriškai į sporto bazes įsileido šių įstaigų vadovai", - pabrėžė R. Kumpienė.

Komandos sudėtis

Ji pasidžiaugė, kad į komandą po dvejų metų trukusių kelio operacijų ir reabilitacijų vėl sugrįžo 198 cm ūgio 21-erių žaidėja Eglė Šikšniūtė.

"Ši žaidėja trykšta dideliu nori žaisti ir vėl atgauti savo sportinę formą", - teigė R. Kumpienė.

Taip pat klaipėdiečių gretose iš pernykštės komandos liko Gabrielė Gutkauskaitė, Lina Aglinskaitė, Agnė Černeckytė, Milana Matiaš ir Europos 16-mečių čempionė Giedrė Lileikytė.

Komandos nepaliko ir Kristė Druskytė, tačiau kuomet ji galės išbėgti į aikštę, kol kas nėra aišku. Šiai žaidėjai Europos jaunimo čempionate plyšo kryžminiai kojos raiščiai ir reikalinga operacija.

"Jei viskas bus gerai, gal pavasarį Kristė Druskytė mums ir padės. Dar komandoje turėsime kelias perspektyvias Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtines. Šiemet bus proga atsiskleisti jaunimui. Taip pat norime į komandą pasikviesti buvusias savo žaidėjas: Rimą Margevičiūtę, kuri lyg ir pasveiko po stuburo traumos, taip pat Laurą Povilonytę, kuri gydėsi kelio traumą, ir Laurą Paplauskaitę", - komentavo klubo vadovė.

Visgi neapsieita ir be praradimų: Inesa Visgaudaitė išvyko rungtyniauti į Prancūziją, Rita Milieškienė - į Uteną, Julita Bungaitė - į Šiaulius, Sandra Vaitkutė - į Marijampolę.

Europos taurė - be klaipėdiečių

R. Kumpienė pabrėžė, kad šiuo metu klubas neturi jokio generalinio rėmėjo ir tikisi miesto paramos.

"Ruošiame prašymą ilgalaikei trejų metų sutarčiai. Pagaliau valdžia sureagavo ir suprato, kad mes atstovaujame ir stengiamės miesto labui. Kuomet buvome susitikę su miesto valdžios atstovais, teigiau, kad transportui, kelionėms ir kitoms išlaidoms reikia bent 200 tūkstančių litų. Tai suma net nesiekiant didelių tikslų. Dar visais įmanomais būdais ieškome rėmėjų. Neapleidžia viltys, kad dar rasime generalinį rėmėją, - kalbėjo R. Kumpienė.

- Krepšinio federacijos atstovai mūsų teiravosi, ar šiemet rungtyniausime Europos taurės varžybose, tačiau pasakiau, kad dabar mūsų komandai - krizė ir šiuos reikalus bent jau metams atidedame, o vėliau - žiūrėsime. Gal rasime rėmėjų ir vėl ateis geresni laikai."

LMKL gairės

Lietuvos moterų krepšinio lyga 19-ąjį čempionatą ketina pradėti spalio 12 dieną. Šių metų LMKL sezone dalyvaus 8 komandos: Kauno "LKKA-Aistės", Vilniaus "Kibirkštis-Viči-Iki", Kauno rajono "Sirenos", Marijampolės "Sūduva", Vilniaus KM-LKC, Šiaulių "Rūta-Universitetas", Utenos "Utena" ir Klaipėdos "Fortūna" (jei atsiras generalinis rėmėjas, komandos pavadinimas dar gali keistis). Iš LMKL dėl finansinių problemų, savo pažadų nevykdžius Kauno miesto savivaldybei, pasitraukė daugkartinės šalies čempionės Kauno "Viči-Aistės". LMKL debiutuos Nacionalinės moterų krepšinio lygos čempionių Vilniaus KM-LKC komanda, kurioje suburtos geriausios 16-19 metų Lietuvos krepšininkės. Ekipos vyriausioji trenerė Diliara Velišajeva turės solidų konsultantą - Lietuvos moterų rinktinės strategą ir savo vyrą Algirdą Paulauską. Jis šį sezoną nutarė netreniruoti jokios komandos, bet patarimais žada padėti jaunai vilniečių ekipai, tad rinktinės trenerį bus galima dažniau pamatyti LMKL arenose. Šį sezoną LMKL klubai galės turėti daugiau legionierių - keturias. LMKL reguliariojo sezono rungtynės bus žaidžiamos penktadieniais ir šeštadieniais. Čempionatas vyks dviem etapais - varžybų sistema lieka ta pati, kaip ir praėjusį sezoną. I etapas - LMKL reguliarusis čempionatas - vyks keturių ratų sistema. Į II etapą - atkrintamąsias varžybas - pateks 6 stipriausios LMKL reguliariojo čempionato komandos. Paskutinę vietą reguliariajame čempionate užėmusi komanda LMKL ir LKF sprendimu iškris į žemesnę moterų krepšinio lygą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder