"Lemminkainen" - ketvirtfinalio barjeras

"Lemminkainen" - ketvirtfinalio barjeras

Antradienį Klaipėdos "Lemminkainen" krepšininkėms prasideda itin svarbios kovos Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate - Daliaus Ubarto auklėtinės ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių grumsis su Šiaulių "Rūtos" atstovėmis.

Pirmoji šių ekipų akistata įvyks kovo 27 dieną Klaipėdoje, Kūno kultūros ir rekreacijos centre. Dvikovos pradžia - 17 val.

Atsakomosios rungtynės numatomos kovo 29 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Šiauliuose.

Jei reikėtų trečiųjų rungtynių, jos vyktų balandžio 3 d. 17 val. Klaipėdoje.    
 
Klaipėdos "Lemminkainan" krepšininkės po reguliaraus čempionato kovų (17 pergalių, 11 pralaimėjimų) turnyrinėje lentelėje liko trečios, "Rūtos" atstovės (9 pergalės, 19 pralaimėjimų) - šeštos.   

Visgi, peržvelgus tarpusavio susitikimų rezultatus, matyti, jog abi komandos rungtyniavo apylygiai - yra iškovojusios po dvi pergales savose arenose, o svečiuose patyrė po du pralaimėjimus.

Tiesa, "Rūta" pergales iškovojo mažais taškų skirtumais - 73:72 ir 68:63, o "Lemminkainen" krepšininkių pergalės solidesnės - 87:73 ir 94:83.   

Tiesa, šiaulietės neseniai komandą pasistiprino pajėgia vidurio puolėja Laura Svaryte. Ši Kauno "LKKA-Aisčių" paskolinta žaidėja gali pridaryti klaipėdietėms nemalonumų.

Ketvirtfinalio favoritėmis yra vadinamos praėjusio sezono LMKL vicečempionės - klaipėdietės, tačiau "Rūtos" strategas Arūnas Kačerauskas pabrėžė, kad gali nutikti visko.  

"Ketvirtfinalyje daug lems šaltakraujiškumas, nes drebančiomis rankomis sunku pataikyti, o krepšinyje juk pirmiausia ir reikia įmesti į krepšį. Turėsime kovoti dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvieno aikštės centimetro", - sakė šiauliečių treneris.

"Lemminkainen" treneris D. Ubartas savo žaidėjoms akcentuoja tai, kad reikia pamiršti reguliarųjį čempionatą ir viską pradėti nuo nulio.

"Visuomet būna taip, jog žemiau esančios ekipos svarbiuose etapuose žaidžia labiau atsipalaidavusios, jų neslegia psichologinė baimė. Bandau žaidėjas nuteikti taip, jog pamirštų praeities kovas ir susikoncentruotų tik į būsimąją dvikovą", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos ekipos strategas.

Pasiteiravus, kokius metodus naudoja, norėdamas įkvėpti merginas, D. Ubartas atsakė: "Vienoms reikia meduolio, kitoms - botago. Visos krepšininkės - skirtingos, stengiesi perprasti žaidėjų psichologiją ir prisiderinti. Visi kovojame dėl vieno tikslo - pergalių."

D. Ubarto manymu, kovoje su "Rūta" ne paskutinį vaidmenį gali atlikti ir namų aikštės pranašumas, kurį turi klaipėdietės.

"Jei žaisime taip, kaip galime ir mokame, turėtume iškovoti kelialapį į kitą etapą", - sakė klaipėdietis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder