Lebronas Jamesas pripažintas geriausiu JAV metų krepšininku

Lebronas Jamesas pripažintas geriausiu JAV metų krepšininku

Majamio „Heat“ ekipos ir JAV nacionalinės komandos žvaigždė LeBronas Jamesas pripažintas geriausiu 2012 metų JAV krepšininku.

Praėjusį sezoną L. Jamesas su „Heat“ klubu triumfavo NBA pirmenybėse ir buvo pripažintas naudingiausiu NBA reguliariojo sezono bei finalo serijos krepšininku, o vasarą su JAV rinktine Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalius.

L. Jamesas yra vienas iš dviejų JAV krepšininkų, tais pačiais metais laimėjęs ir olimpinį auksą, ir NBA čempiono žiedą, ir naudingiausio sezono žaidėjo titulą. Tokiu pasiekimu pasigirti gali ir legendinis Michaelas Jordanas.

„Tai, kad buvau pripažintas geriausiu 2012 metų JAV krepšininku, man yra didžiulis įvertinimas. Visuomet labai malonu atstovauti savo šaliai, o aš to niekada nedariau, siekdamas apdovanojimų ar pripažinimo. Aš ginu šalies garbę, nes myliu ją ir krepšinį“, – tvirtino L. Jamesas.

Londono olimpiados krepšinio turnyre L. Jamesas vidutiniškai per rungtynes rinkdavo po 13,3 taško, atkovodavo po 5,6 ir perimdavo po 1,4 kamuolio, atlikdavo po 5,6 rezultatyvaus perdavimo, o krepšį atakavo net 60,3 proc. taiklumu.

„LeBronas buvo svarbiausias šios komandos žaidėjas, – po olimpinių žaidynių pripažino JAV rinktinės vyriausiasis treneris Mike`as Krzyzewskis. – Jis buvo mūsų lyderis, mūsų geriausias žaidėjas ir atakų organizatorius. Jis pirmavo ekipoje pagal rezultatyvius perdavimus ir per 8 mačus prarado vos 8 kamuolius. Jis tai atliko netrukus po iškovoto NBA čempiono žiedo ir pelnyto naudingiausio finalo serijos žaidėjo vardo. Jis žaidė komandos labui. Didžiuojuosi juo.“

L. Jamesas yra vienas iš trijų JAV krepšininkų, dalyvavęs trijose olimpinėse žaidynėse. Londone ir Pekine jis iškovojo aukso medalius, o Atėnuose tenkinosi bronzos apdovanojimu.

„LeBronas visiškai nusipelnė šio apdovanojimo, o JAV krepšinio federacija yra didžiuojasi galėdama švęsti jo pasirodymą 2012 metais ypač todėl, kad jis padeda savo šaliai. Jis buvo puikus komandos draugas ir tikras lyderis, itin svariai prisidėjęs prie JAV rinktinės sėkmės“, – tvirtino JAV krepšinio federacijos generalinis direktorius Jimas Tooley.

1980 metais įsteigtas geriausio JAV krepšininko trofėjus skiriamas žaidėjams, suteikusiems didžiausią indėlį, savo komandos sėkmei. Laureatus renka JAV krepšinio federacijos valdyba.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder