Krepšinio sirgaliai gyvens ir palapinėse

Krepšinio sirgaliai gyvens ir palapinėse

Kelionę į Klaipėdą Europos krepšinio čempionato metu planuojantiems sirgaliams jau kurį laiką siūloma nakvoti ne tik viešbučiuose, bet ir Smiltynėje įsikursiančiame palapinių miestelyje.

Jis lankininkų bazės teritorijoje veiks rugpjūčio 30-rugsėjo 6 dienomis, šioje vietoje galės apsistoti iki 500 gyventojų. Tokie miesteliai pasaulyje - ne naujiena, jie įrengiami daugumoje miestų, kuriuose vyksta didesni sporto renginiai. Šiose vietose dažniausiai laikinai gyvena mažiau išlaidaujantys sirgaliai, kuriems komfortas - ne svarbiausia.

"Iš principo tai bus vieta, kurioje sirgaliai galės linksmintis laisvu nuo krepšinio metu, bus naktinių pramogų, tokių, kaip, pavyzdžiui, diskoteka, bus galima išgerti alaus, pavalgyti. Į šią zoną galės patekti ne tik jos gyventojai, bet ir miestiečiai, saugumo vardan įėjimas bus mokamas. Su AB "Smiltynės perkėla" derimės dėl naktinių keltų reisų", - sakė miestelį Smiltynėje įrengsiančios UAB "Tent Resorts" atstovas Vygintas Gasparavičius.

Šioje zonoje apsistoti dviem asmenims kainuos 35 eurus. Už šią sumą palapinių miestelio gyventojai gaus dvivietę palapinę, miegmaišius, specialius kilimėlius, taip pat galės naudotis tualetais, dušais. Taip pat galima rezervuoti nakvynę keturvietėse palapinėse arba kilnojamuose brezentiniuose namukuose su grindimis ir lovomis.

Miestelis veiks ne tik Klaipėdoje, kurioje bus žaidžiamos čempionato D grupės varžybos, bet ir Alytuje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Pastaruosiuose vietose miesteliai bus didesni.

Anot V. Gasparavičiaus, nakvynės juose sirgaliams siūlomos jau nuo vasario, iki šiol pasiūlymai sulaukė nemažo susidomėjimo.

"Klaipėdoje ir Alytuje nakvynes jau rezervavusius svečius skaičiuojame dešimtimis, o kituose miestuose - jau šimtais", - sakė pokalbininkas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder