Kompiuterius iškeitė į treniruotes

Kompiuterius iškeitė į treniruotes

Būrys jaunųjų Klaipėdos "Viesulo" sporto centro sunkiaatlečių vidurvasario dienas leido sporto stovykloje. Klaipėdos centrinio stadiono teritorijoje įrengtame Klaipėdos sunkiosios atletikos centre jaunieji sunkiaatlečiai ne tik treniravosi, bet ir buvo aprūpinti maistu, kartu leido laisvalaikį, žaidė įvairius žaidimus.

Stovyklos metu buvo taikoma įvairi treniruočių metodika: jaunieji sunkiaatlečiai treniravosi ir sporto salėje, ir miške, ir stadione.

Po kiekvienos treniruotės virėja jauniesiems sportininkams paruošdavo maisto, čia pat įrengtuose kambariuose jie miegodavo.

ĮVAIRUMAS. Sunkiaatlečiai ne tik kilnojo štangas, bet ir bėgiojo krosus, šokinėjo per barjerus, mėtė rutulį ir atliko įvairias kitas trenerių paruoštas fizines rungtis.

"Panašios stovyklos yra labai reikalingos: suartina tiek sportininkus, tiek trenerius, ugdo savarankiškumo jausmą. Be to, tai labai patogu tiek vaikams, tiek tėveliams - vaikučiai yra maitinami, čia pat treniruojasi, nakvoja. Ir visa tai jiems nieko nekainuoja. Juk ne kiekvienas tėvelis gali vesti savo vaikus į komercines stovyklas, tad ši stovykla - puiki išeitis. Tėveliams nereikia rūpintis vaikais, jie gali paatostogauti, o vaikams - tai tikra atrakcija. Leisti vasaros dienas sportuojant, o ne prie kompiuterių - šių dienų vertybė", - akcentavo stovykloje dirbę Klaipėdos "Viesulo" sporto centro treneriai Vincas Šlevinskis, Algimantas Trajanauskas, Regimantas Norvilas ir Mantas Žvirblys.

Šią stovyklą organizavo Klaipėdos miesto sunkiosios atletikos federacija ir "Viesulo" sporto centras.

Dar šią vasarą Klaipėdoje stovyklą organizavo ir dar organizuos ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacija. Į Lietuvos pajūrį kasmet susiburia ir čia stovyklauja perspektyviausi įvairių šalies miestų sportininkai.

Mūsų sunkiaatlečia ruošiasi Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionatui, kuris vyks rugsėjo mėnesį Suomijoje. Iš klaipėdiečių jame planuoja dalyvauti Vincentas Skirka ir Karolis Andrijauskas.

VALGYKLOJE. Sportininkai tris kartus per dieną buvo maitinami karštu maistu. Buvo ugdoma ir disciplina - visi kartu valgydavo tuo pačiu laiku.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder