Klaipėdos vėliava iškelta Saksonijos-Anhalto žemėje

Klaipėdos vėliava iškelta Saksonijos-Anhalto žemėje

Tarptautinėse senovinių automobilių ralio varžybose "11 Ohre Classic", kurios vyko Saksonijos-Anhalto žemėje (Magdeburgo sritis, Vokietija), klaipėdiečių iš klubo "Diližanas" komanda iškovojo garbingą taurę.

Jau 11 kartą vykstančiame renginyje varžėsi 140 ekipažų iš Vokietijos, Lietuvos ir Lenkijos. Jame varžėsi vairuotojai automobiliais, pagamintais nuo 1929 iki 1989 metų.

Ralis šiais metais skirtas Vokietijos suvienijimo 30-mečiui. Dalyviai kelis kartus kirto buvusi pasienį tarp dviejų Vokietijų ir aplankė muzieju virtusį kontrolės pasienio punktą Marienborną.

Varžybas sudarė 128 km ralis su šturmanu vaizdingais Saksonijos keliais ir vairuotojo individualaus meistriškumo rungtis, figūrinis vairavimas ruožuose tarp kliūčių.

Klaipėdiečių komandai, kurią sudarė Gerhardas Lohde su atviru 1977 m. "Trabant Kubel" automobiliu ir Ilja Andrusenka su visais ratais varomu 1989 m. "VW Bus Syncro" automobiliu, buvo įteikta speciali taurė "Už ryžtą pergalei".

Įteikdamas taurę klubo "Ohre Classic" pirmininkas Michaelis Wesemannas pažymėjo, kad Klaipėdos klubo "Diližanas" komanda pademonstravo gerus rezultatus ir stebėtiną nuoseklumą, įveikdama ilgiausią iš visų dalyvių kelią.

STARTAS. Startuoja 1960 m. "Mercedes".

RETRO. Vieni iš seniausių dalyvių "Opel" (1928 m.) ir "Ford" (1930 m.).

APLANKĖ. Ralio automobiliai aplankė muziejumi tapusio VDR pasienio postą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder