Klaipėdos rajono sporto šventėje - Jono Kazlausko vizitas

Klaipėdos rajono sporto šventėje - Jono Kazlausko vizitas

Aukštkiemiuose vyko kaimo bendruomenės šventė "Vasarą palydint". Šventės metu vyko sportinės varžybos, kur po atkaklių kovų paaiškėjo krepšinio, tinklinio, futbolo, teniso ir stalo teniso nugalėtojai. Juos iškilmingai apdovanojo nusipelnęs krepšinio treneris Jonas Kazlauskas.

Olimpinis ir Europos prizininkas, Eurolygos čempionas J. Kazlauskas Lietuvos rinktinėje treniravo Aukštkiemių kaimo bendruomenės pirmininką Eurelijų Žukauską, tad mielai sutiko būti šio nusipelniusio krepšinio žaidėjo organizuojamos šventės dalimi.

"Renginio idėja kilo tada, kai mūsų bendruomenė tapo itin aktyvi. Atsirado žmonių, mėgstančių sportuoti. Gavome paramą įrengti krepšinio aikštelę, o už žmonių surinktus pinigus įrengėme Žaliojo Slėnio stadioną. Taigi, kilo idėja padaryti šiems geriems žmonėms šventę", - sakė E. Žukauskas.

Šeštadienį šventėje dalyvavo apie 50 sportininkų ir apie 100 svečių.

Futbolo varžybose dalyvavo šešios komandos, o prizininkai paaiškėjo tik po baudinių serijų. Nugalėjo "Granatos" futbolininkai.

Jaunimo (iki 20 metų) krepšinio varžybose po baudų metimų serijos triumfavo "Žaliojo Slėnio" komanda.

Vyrų krepšinio rungtyje dalyvavo septynios komandos, o nugalėtoja tapo "Gindulių" komanda.

Tinklinio varžybose geriausiai sekėsi svečiams iš "Tauralaukio". Stalo teniso varžybose triumfavo Valentinas Tulčius, teniso varžybų nugalėtojai - Elijus Paulauskas ir Jurijus Stepeninas.

Po sporto rungčių ir apdovanojimų vyko linksmoji dalis - susipažinimas ir jodinėjimas su žirgais, vaikams buvo pripūstas batutas ir suorganizuotos pramogos su animatoriais. Atvyko Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai, kurie pristatė savo veiklą. O vakare šventiniam koncerte dainavo Violeta ir Vilius Tarasovai, Steponas Januška ir grupė "Tabasco". Koncerto pabaigą vainikavo šventinis fejerverkas.

"Šventei dalį lėšų gavome iš Klaipėdos rajono savivaldybės, tačiau norėjosi suorganizuoti didelę šventę, tad teko ieškoti ir kitų pajamų šaltinių. Iki pat šventės pradžios vyko aukcionas, kurio metu daugiausiai lėšų pasiūlęs dalyvis galėjo įsigyti krepšinio kamuolį su Lietuvos rinktinės krepšininkų parašais. Parašus ant kamuolio suraitė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, dabartiniai rinktinės lyderiai, NBA žaidėjai - Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas bei J. Kazlauskas ir E. Žukauskas. Visi surinkti pinigai buvo skirti renginiui", - sakė organizatoriai.

APDOVANOJIMAI. Lietuvos krepšiniui nusipelnę asmenys - Jonas Kazlauskas (kairėje) ir Eurelijus Žukauskas (dešinėje) - apdovanojo sporto varžybų nugalėtojus.

Organizatorių nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder