Klaipėdos "Neptūnas" - Minsko "Tsmoki-Minsk" - 75:72

Klaipėdos "Neptūnas" - Minsko "Tsmoki-Minsk" - 75:72

Sekmadienį  "Švyturio" arenoje Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai VTB Vieningosios lygos rungtynėse susitiko su Minsko "Tsmoki-Minsk" ekipa. Atkaklias varžybas rezultatu 75:72 laimėjo "Neptūnas".

Rezultatyviausias "Neptūno gretose buvo fantastiškai tritaškius (10/13) mėtęs Marius Runkauskas. Jis iš viso pelnė net 40 taškų.

Pirmojo rato šių komandų tarpusavio susitikimą, vykusį 2013 metų spalio 20 dieną Baltarusijoje, minimaliu skirtumu - 91:90 laimėjo "Tsmoki-Minsk" ekipa. Šįkart savų žiūrovų akivaizdoje klaipėdiečiai jau pasiekė revanšą.

Rungtynes geriau pradėjo ir dažniau 4-6 taškais priekyje buvo svečiai.

Antrąjį kėlinį gerai į žaidimą įsiliejęs Vytautas Šarakauskas po taiklaus tritaškio atstatė pusiausvyrą – 23:23, tačiau netrukus "Tsmoki-Minsk" krepšininkai sužaidė atkarpą 10:0 ir susikrovė dviženklę persvarą – 33:23.

Iki didžiosios pertraukos klaipėdiečiai sumažino skirtumą iki 6 taškų – 31:37, o puikiai sužaidę trečiojo kėlinio pradžią, po 5 iš eilės Mariaus Runkausko taškų ir Mindaugo Girdžiūno dvitaškio neptūniečiai jau buvo priekyje – 38:37.

Dar po kelių akimirkų M. Runkauskas varžovus nubaudė dviem tolimais metimais ir padidino pranašumą – 47:44.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Neptūnas“ užsidirbo nesportinę pražangą ir varžovai atitrūko – 63:56.

Panaši situacija, tik šįkart „Neptūno“ naudai, susiklostė iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 4 minutėms – svečiai nesportinių principu prasižengė prieš Vytautą Šarakauską.

Neptūnietis pataikė vieną baudos metimą, o netrukus kitoje atakoje tritaškį į varžovų krepšį smeigė ir rezultatą išlygino Masrius Runkauskas – 65:65.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 2 min. 40 sek. „Neptūną“ į priekį 2 taškais iš po krepšio išvedė Mindaugas Girdžiūnas – 67:65.

Varžovai dar išlygino rezultatą - 67:67, tačiau skaudų kirtį, likus 45 sek., baltarusiams sudavė M. Runkauskas, smeigęs tolimą šūvį - 70:67.

"Tsmoki-Minsk" dar sugebėjo išlyginti rezultatą - 72:72, tačiau vėl šou pademonstravo ir pergalingą tritaškį, aidint rungtynių pabaigą skelbiančiai sirenai, pataikė M. Runkaukas.


Marius Runkauskas („Neptūno“ žaidėjas): „Kovėmės be kelių traumuotų žaidėjų, tačiau nesiruošėme pasiduoti, stengėmės sukandę dantis, prisijaukinime fortūną ir laimėjome. Ar tai geriausios mano karjeros rungtynės? Tikriausiai... Mano gimtadienis dar toli, tačiau mečiau į krepšio pusę ir pataikiau (juokėsi, - aut. past.). Šiandien man „paėjo“ ir tiek“.

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Noriu pasidžiaugti pergale ir savo komanda. Mes visą savaitę neturėjome visaverčių treniruočių, kadangi sveiki buvo tik septyni žaidėjai. Krepšinyje juk reikia bent dešimt žmonių – penki prieš penkis. Apskritai nebuvo aišku, ar aikštėje pasirodys Marius Runkauskas. Tik šeštadienio ryte atsirado viltis, jog jis žais. Marius visą savaitę nesitreniravo su komanda ir šiandien sugebėjo sužaisti fantastiškas rungtynes, tapo šio vakaro didvyriu.

Tai nebuvo geriausia diena mums, bet kovėmės, kabinomės dantimis ir galiausiai sirgaliams padovanojome gražią pergalę. Ypač džiaugiuosi už Marių. Jis pelnė daugiau nei pusę komandos taškų. Džiugu, kad ne stipriausios sudėties, nukraujavę iškovojome pergalę, kuri gali būti svarbi ateityje. Dar geriau, kad laimėjome reikiamu skirtumu, nes Minske buvome pralaimėję vienu tašku.

Justas Sinica ir Martynas Mažeika jau artimiausiu metu su komanda turėtų pradėti treniruotis. Tikėkimės, kad greitai galėsime kautis ir pajėgiausios sudėties.“

Donaldas Kairys  (“Tsmoki-Minsk“ vyr. treneris): „Rungtynės buvo labai įdomios. „Neptūnui“ labai reikėjo šios pergalės dėl emocinio pakilimo. Juk Klaipėdos krepšininkai prieš tai sužaidę daug gerų rungtynių, kurias mes stebėjome... Neptūniečiams vis kažko pritrūkdavo, pralaimėdavo keliais taškeliais. Žinojome, kad šiai dvikovai „Neptūnas“ bus stipriai motyvuotas ir gerai pasiruošęs. Mūsų situacija buvo kitokia – žaidėme pirmas rungtynes po beveik mėnesio pertraukos. Galbūt dėl šios priežasties padarėme daug klaidų. Manau, kad tai atsiliepė. Kalbant apie visas rungtynes, buvo visko: ir energijos, ir gražių dalykų, ir pataikymo procentas iš dvitaškių – neblogas ir laimėjome kovą po krepšiais, tačiau leidome išsimėtyti Mariui Runkauskui. Jis, galima sakyti, sužaidė tobulas rungtynes. Net nežinau, ar buvo įmanoma jį dar arčiau savęs laikyti... Mes niekaip negalėjome pataikyti iš toli ir tai apsunkino rungtynių pabaigą. Sveikinu „Neptūną“ su pergale.“

"Neptūnas" - "Tsmoki-Minsk" - 75:72 (15:21, 16:16, 23:21, 21:14).

Marius Runkauskas per 34 minutes pelnė net 40 taškų (4/9 dvitaškių, 10/13 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, 4 sykius prasižengė ir 2 sykius suklydo. Mindaugas Girdžiūnas prie pergalės pridėjo 9 taškus, Vytautas Šarakauskas ir Simas Galdikas - po 7, Rolandas Jakštas - 4, Arvydas Eitutavičius, Edgaras Ulanovas, Valdas Vasylius ir Arnas Butkevičius - po 2 tšk.

„Tsmoki-Minsk“: Vincentas Hunteris - 13, Keithas Bensonas - 12, Aleksejus Trastsinetski - 10, Parrishas Petty - 8.

Neptūniečiams iškovoti pergalės nesutrukdė traumos ir ligos: prieš pat Naujuosius metus čiurnos raiščiai įtrūko Justui Sinicai, kelio skausmais skundžiasi Martynas Mažeika. Šie krepšininkai aikštėje nepasirodė. Kęsdamas kojos raumens skausmus žaidė ir daug prie pergalės prisidėjo M. Runkauskas.

"Neptūnas" prieš kelias dienas atsisveikino ir su legionieriumi iš JAV Endriu Smitu (Andrew Smith). Šis aukštaūgis Klaipėdos ekipą paliko dėl sveikatos problemų.

Tiesa, Klaipėdos klubas spėjo ir pasistiprinti - prie komandos prisijungė 21-erių 202 cm ūgio puolėjas Rolandas Jakštas. Tai vienas iš auksinės Lietuvos jaunimo rinktinės narių, skynęs laurus Europos ir pasaulio čempionatuose kartu su Jonu Valančiūnu, Arnu Butkevičiumi, Edgaru Ulanovu ir kitais tos kartos krepšininkais. Jis dvikovoje su "Tsmoki-Minsk" ekipa debiutavo „Neptūno“ gretose.

Artimiausias rungtynes „Neptūnas“ žais sausio 19 dieną (sekmadienį) 18 val. „Švyturio“ arenoje su lietuvio Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder