Klaipėdos lauko tenisininkams - miesto parama

Klaipėdos lauko tenisininkams - miesto parama

Klaipėdos lauko tenisininkų bendruomenę, kuri treniruojasi šalia Skulptūrų parko esančiuose lauko teniso kortuose, pasiekė džiugi žinia - miesto valdžia atleido juos nuo žemės mokesčio.

"Tai ženkli miesto pagalba. Treneriai labai laimingi. Šis valdžios sprendimas palengvino trenerių darbą. Dauguma trenerių orientuojasi į vaikus, tad atleidus nuo žemės mokesčio, bus galima išvengti kainų kėlimo už treniruotes", - džiaugėsi Klaipėdos lauko teniso trenerių federacijos prezidentas Darius Galdikas.

Klaipėdos tenisui pradėjus vadovauti D. Galdikui, šalia Skulptūrų parko esančiuose lauko teniso kortuose gerokai suaktyvėjo judėjimas - maždaug kas dvi savaites yra rengiamos įvairios varžybos, atsirado ir daugiau vaikų norinčių lankyti teniso užsiėmimus.

Prie lauko teniso atgaivinimo prisidėjo teniso kortuose dirbantys aštuoni kvalifikuoti treneriai - būtent pastarųjų dėka šį sezoną vėl buvo atnaujinti teniso kortai, sutvarkyta aplinka. Treneriai iš savo asmeninių lėšų tvarkė dangą, dažė patalpas, rinko teritorijoje besimėtančias šiukšles. Iš viso šiems darbams jie išleido maždaug 10 tūkst. litų.

Pasak D. Galdiko, lauko tenisas - gana brangi sporto šaka.

"Kortų išlaikymui tenka pakloti didžiulius pinigus. Mes savo kortuose naudojame vieną iš brangiausių pasaulyje lauko teniso dangų - maltą molį. Tona malto molio kainuoja maždaug 500 litų. Pernai prireikė apie 50 tonų malto molio, šiemet - maždaug 12 tonų", - pasakojo D. Galdikas.

Šalia Skulptūrų parko esančiuose lauko teniso kortuose (iš viso yra 6 kortai) vasaros sezono metu treniruojasi per 400 klaipėdiečių - maždaug 300 vaikų ir daugiau nei 100 suaugusiųjų.

Lauko tenisą Klaipėdoje lanko vos ketverių metukų sulaukę vaikai ir veteranai, perkopę net 80 metų.

"Labiausiai stengiamės dėl vaikų. Nenorime, kad jie be tikslo šlaistytųsi gatvėmis ir linktų į žalingus įpročius ar nusikaltimus. Juk sportas įskiepija disciplinos, drausmės ir išugdo tvirtą charakterį", - teigė Klaipėdos lauko teniso trenerių federacijai priklausantys treneriai.

Jau daugelį metų vietoje šalia Skulptūrų parko esančių lauko teniso kortų yra planuojama statyti viešbučių ir sveikatingumo kompleksą, tačiau treneriai savo iniciatyva ir darbštumu vis atitolina šias verslininkų idėjas.

"Būtų itin skaudu, jei mieste dingtų šie unikalūs teniso kortai. Dirbame, stengiamės, kad tai neįvyktų", - kalbėjo D. Galdikas.

Klaipėdos lauko teniso treneriai renka naujas, norinčiųjų sportuoti, grupes. Visi norintieji lankyti šiuos užsiėmimus gali kreiptis į Klaipėdos lauko teniso trenerių federacijos prezidentą D. Galdiką telefonu 8 656 10655.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder