Klaipėdos kultūristei  - planetos bronza

Klaipėdos kultūristei - planetos bronza

Klaipėdos universiteto studentė Zita Satkauskaitė žibėjo tarp planetos kultūrisčių - Slovakijoje vykusiame WFF-WBBF Pasaulio mėgėjų fitneso ir kultūrizmo čempionate 22 metų mergina iškovojo bronzos medalį.

Klaipėdos vardas skambėjo tarp 300 dalyvių iš 38 skirtingų pasaulio šalių.

Z. Satkauskaitė Slovakijoje varžėsi "Extream" kategorijoje, t.y. tarp pačių raumeningiausių atlečių.

Pajūrio atstovė tarp mėgėjų buvo trečia, o tarp profesionalų - penkta.

"Esu labai patenkinta. Iškovoti trečią vietą pasaulyje - kažkas nerealaus. Aš savo pogrupyje buvau viena jauniausių. Man tik 22, o dauguma mano varžovių buvo arti trisdešimties. Man dar yra kur tobulėti, turiu laiko pavyti savo konkurentes, - "Vakarų ekspresui" sakė planetos prizininkė.

- Svarbiausia - neužmigti ant laurų ir eiti tik į priekį. Čempionatas buvo itin aukšto lygio. Pamačiau daug tikrai įspūdingų atlečių, pasisėmiau patirties. Atsirado dar didesnis stimulas siekti geresnių rezultatų."  

Mergina pabrėžė, kad čempionato atmosfera ir tokiu gausiu bendraminčių buriu liko tiesiog sužavėta.

"Gražu žiūrėti, kad žmonės gyvena kultūrizmo sportu, puoselėja savo kūnus, rūpinasi savo išvaizda. Malonu, kad jiems rūpi ne tik buitiniai dalykai, bet ir kažkas tauresnio - kūno puoselėjimas.  

Dirba trenere

Z. Satkauskaitei štangos, treniruoklių gaudesys ir liejamas prakaitas - kasdienybė. Ji ne tik kasdien (prieš varžybas net dukart per dieną) pati treniruojasi, bet ir treniruoklių salėje teikia žmonėms patarimus, dalijasi savo patirtimi - mergina Klaipėdos "Herkaus" sporto klube dirba trenere.

"Klaipėdos universitete studijuoju Kūno kultūros pedagogiką. Malonu pasidalinti savo žiniomis ir pamokyti mitybos, sveikos gyvensenos pagrindų. Jaučiuosi savose vėžiose. Kaip sakoma: "Verdu savose sultyse", - pabrėžė Z. Satkauskaitė.

Ji neslėpė, kad kultūrizmo sportas pareikalauja ne tik daug energijos, valios, pastangų, bet ir lėšų.

"Reikia maitintis išskirtiniu maistu, papildais. Ypač pasiruošimo varžyboms periodu. Taip pat kelionės į čempionatus taip pat kainuoja. Kultūristai dažniausiai į varžybas vyksta iš savo lėšų arba ieško rėmėjų. Džiaugiuosi, kad atsirado tokių, kurie man pagelbėjo. Be jų pagalbos vargu, ar būčiau sudalyvavusi čempionate. Suku galvą kaip surinkti lėšų gruodžio mėnesio kelionei į Senojo žemyno čempionatą. Tai man tikras galvosūkis, - atviravo Z. Satkauskaitė.

- Nors šis sportas pareikalauja daug finansinių resursų, turiu paaukoti didžiąją dalį savo uždarbio, tačiau man kultūrizmas - artimai širdžiai sporto šaka. Kai darai tai, kas tau miela, pamiršti visus vargus. Noriu uždegti šiuo pomėgiu daugiau žmonių, noriu, kad jie žavėtųsi šiuo sportu. Sveiko gyvenimo propogavimą siekiu įžiebti kito žmogaus širdy", - teigė planetos kultūrizmo prizininkė.

Užfiksavo rekordą

Z. Slatkauskaitė yra kilusi iš telšių, tačiau jau ketveri metai gyvena Klaipėdoje.
Atletiškajai merginai kultūrizmo ir jėgos sporte aukščiausi titulai - ne naujiena. Z. Satkauskaitė yra tapusi Europos jaunimo (iki 21 metų) kultūrizmo čempione, o tarp moterų yra pelniusi bronzos medalį.

Šių metų spalio mėnesio pabaigoje ji tapo Kazlų Rūdoje vykusio tarptautinio "Lithuania Cup Open" fitneso ir kultūrizmo turnyro absoliučia nugalėtoja ir atvirų Kauno miesto fitneso ir kultūrizmo pirmenybių absoliučia čempione.

Jėgos sporte dvikovės varžybose Z. Satkauskaitė jau kelis metus taip pat neturi lygių, o 2008 metais užfiksavo naują šalies rekordą pritūpimų su štanga rungtyje - atkėlė 155 kg. Tarp dailiosios lyties atstovių - tai itin aukštas rezultatas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder