Klaipėdos karatistai - Europos prizininkai

Klaipėdos karatistai - Europos prizininkai

Lucerne, Šveicarijoje, vyko Europos jaunių ir suaugusiųjų karatė kiokušin čempionatai, kuriuose laurus skynė Klaipėdos "Shodan" ir "Okinavos" atstovai.

Tarp suaugusiųjų net du medalius - katos (technikos demonstravimas) ir kumite (kova su priešininku) rungtyse iškovojo "Okinavos" klubo prezidentė Diana Mačiūtė.

Ji kumitė iki 60 kg varžybose pergalingu keliu žingsniavo iki finalo, tačiau svarbiausioje dvikovoje kautis su vilniete Rita Pivoriūnaite nebegalėjo dėl alkūnės traumos. Visgi D. Mačiūtės iškovotas sidabro medalis - puikus pasiekimas.

Ji taip pat sužibėjo ir kata varžybose - pelnytas bronzos medalis.

TITULUOTA. Klaipėdietė Diana Mačiūtė (kairėje) vienintelė Europoje pelnė medalius katos (technikos demonstravimas) ir kumitė (kova su priešininku) varžybose.

"Diana Mačiūtė - vienintelė Europos čempionato atstovė ne tik tarp lietuvių, bet ir tarp visų dalyvių, iškovojusi medalius abiejose rungtyse. Galima sakyti, kad ji šiame čempionate pati tituluočiausia", - džiaugėsi buvusi ilgametė "Okinavos" klubo prezidentė, o dabar mokytoja Jurgita Činauskaitė-Cetiner.

Dar Europos čempionate iš "Okinavos" atstovų katos varžybose gerai pasirodė penktąją vietą iškovojęs Artūras Zavalnis ir šešti likę Paulius Sasnauskas bei Evelina Zasčiurinskaitė.

Šveicarijoje vykęs aukščiausio rango Senojo žemyno čempionatas buvo sėkmingas ir Klaipėdos "Shodan" mokyklos auklėtiniams.

Tarp jaunių Skaistė Venckutė svorio iki 60 kg kumitė varžybose tapo Europos čempione, o Austėja Šalvytė (per 65 kg) iškovojo bronzos apdovanojimą.

S. Venckutei tai buvo pirmasis Europos jaunių čempionatas, tačiau ji sugebėjo dominuoti: įveiktos labiau patyrusios ir metais vyresnės karatistės iš Belgijos, Ukrainos ir Bulgarijos.

Per varžybų atidarymą Skaistei buvo patikėta eiti Lietuvos komandos priekyje bei nešti mūsų šalį pristatančią lentelę. Už tai ji atsidėkojo, iškovodama aukso medalį.

"Tarp jaunių ji vienintelė iš merginų sugebėjo tapti Europos čempione. Tai labai atkakli ir darbšti mergina, išsikelianti aukščiausius tikslus bei mokanti nuosekliai jų siekti", - kalbėjo "Shodan" klubo priezidentas Lukas Kubilius.

Gerai kovojo Beatričė Bugenytė, Aušrinė Mažulytė ir Erika Jokubauskaitė, tačiau šįkart jos liko be apdovanojimų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder