Klaipėdos irkluotojai triumfavo Trakuose

Klaipėdos irkluotojai triumfavo Trakuose

Trakuose vykusioje baidarių ir kanojų irklavimo tarptautinėje "Galvės regatoje" nuolat skambėjo Klaipėdos vardas - mūsų miesto atletai iškovojo per tuziną medalių.

Šįkart varžybose nedalyvavo pagrindinė šalies baidarių ir kanojų irklavimo rinktinė, kuri Latvijoje ruošiasi pasaulio čempionato kovoms.  

Labai sėkmingai "Galvės" regatoje startavo Klaipėdos klubo "Rovingas" atstovai: baidarininkai Justas Vaičiulis ir Marius Dainauskas iškovojo po tris aukso ir tris sidabro medalius bei kanojininkai Aleksandras Nazarovas ir Virginijus Rimša nugalėjo visus varžovus du kartus.

Pirmąją varžybų dieną J. Vaičiulis ir M. Dainauskas dviviečių baidarių 500 m varžybose iškovojo aukso medalius, o kartu su Arminu Miežiečiu ir Andriumi Jokubaičiu neturėjo lygių keturviečių baidarių 500 m rungtyje.

Tą pačią dieną minėti sportininkai vykusiose 1 000 m lenktynėse buvo antri dviviečių ir keturviečių baidarių varžybose.     

Dviviečių kanojų 1000 m olimpinėje rungtyje visus sportininkus įveikė ir aukso medaliais pasipuošė mūsų irklavimo veteranai 44-erių A. Nazarovas ir 41-erių V. Rimša. 

Antrąją varžybų dieną dalyviai rungėsi 200 m irklavimo rungtyse.

Dviviečių baidarių lenktynėse dar kartą triumfavo J. Vaičiulis ir M. Dainauskas. Jie šios regatos nugalėtojais tapo jau trečiąjį kartą. Dar po vieną sidabrinį apdovanojimą jie iškovojo ir keturviečių baidarių varžybose.                

Dviviečių kanojų 200 m lenktynėse dar kartą savo pranašumą įrodė A. Nazarovas ir V. Rimša.                

Jaunių grupėje tris kartus ant prizininkų pakylos laiptelio kopė Dionizo Račkausko auklėtinės Greta Marozaitė ir Ineta Jocytė. Jos tapo vicečempionėmis 200 m varžybose, o 500 ir 1000 m įveikė trečios. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder