Klaipėdos gelbėtojams - antra vieta

Klaipėdos gelbėtojams - antra vieta

Šiais metais kasmetinis Lietuvos paplūdimių gelbėtojų čempionatas vyko Nidoje. Po įnirtingos kovos nugalėjo Nidos gelbėtojai, Klaipėdos gelbėtojai užėmė garbingąją antrąją vietą, o Palangos gelbėtojai liko treti.

"Varžybos praėjo puikiai, kova ėjo iki galo, tik prieš pat galą Nida išplėšė pergalę iš Klaipėdos", - pasidalijo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Kaip ir kiekvienais metais rungtys buvo tokios pačios: 90 metrų sprintas, ištvermės rungtis, kurios metu 200 metrų bėgama, 400 metrų plaukiama ir 200 metrų bėgama, skęstančiojo gelbėjimas, vėliavėlės, 500 metrų bėgimo estafetė ir tinklinis.

"Specialaus pasiruošimo čempionatui nebuvo. Gelbėtojai visą sezoną atlieką savo darbą. Jeigu žmogui reikia pagalbos, ją suteikia. Rungtys buvo praktiškos. Per šiuos čempionatus, ne kaip sporte, gelbėtojų komandos atvyksta susitikti, pasidalinti patirtimi. Čempionatas yra kaip šventė gelbėtojams, per kurią jie patikrina savo gebėjimus", - paaiškino A. Siakki.

Varžybų vieta kasmet kita - vienais metais jos vyksta Nidoje, kitąmet - Palangoje ar Klaipėdoje.

Gelbėtojų tikslas - užkirsti kelią nelaimėms. Kol kas Klaipėdos paplūdimiuose šią vasarą nebuvo nei vieno skenduolio.

"Žmonės įsivaizduoja, kad gelbėtojai tik gelbsti iš vandens, tačiau į jų darbą įeina ir prevencinių priemonių taikymas. Gelbėtojai daug darbo atlieka ir sausumoje. Taip pat žiniasklaidos pagalba mes informuojame apie saugų elgesį prie vandens", - pasakojo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas A. Siakki.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder