Klaipėdos futbolo mokyklos bazė - Sporto bazių valdymo centro rankose

Klaipėdos futbolo mokyklos bazė - Sporto bazių valdymo centro rankose

Klaipėdos futbolo mokykla nuo kitų metų balandžio 1 dienos keis statusą - iš biudžetinės įstaigos taps viešąja įstaiga. Pritarta priimti ir dalininkus, o Futbolo mokyklos bazę pasiūlyta perduoti Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centrui (SBVC).

Būtent dėl Futbolo mokyklos bazės perdavimo minėtam SBVC Tarybos posėdyje protokolinį pasiūlymą pateikė Klaipėdos miesto tarybos narys Saulius Budinas.

"Juk yra ne tik dvi dirbtinės dangos futbolo aikštės, bet ir sporto salė, universalios sporto aikštelės kitoms sporto šakoms, erdvės jaunimui. Be to, reikia laikytis nuoseklumo - sportininkams sudaryti vienodas konkurencijos sąlygas, atskiriant ugdymą nuo ūkio", - motyvuodamas, kad šią bazę turi prižiūrėti Klaipėdos savivaldybės sukurtas SBVC, sakė S. Budinas.

Savivaldybės administracija buvo parengusi sprendimą, kuriame buvo kalbama, kad bazę laikinai valdytų pati Klaipėdos futbolo mokykla, tačiau galiausiai po diskusijų sprendimui su minėtu protokoliniu S. Budino siūlymu pritarta Klaipėdos miesto tarybos posėdyje.

Jau į pabaigą eina Klaipėdos futbolo mokyklos statybos - mūsų miesto futbolininkų kalvė gerokai pakeis savo veidą. Statybos atsieis per 11 mln. eurų.

Kai kurie Tarybos nariai teigė, kad nesinorėtų tokį brangų turtą perduoti Futbolo mokyklos dalininkams, tad sutiko, jog perdavimas Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centrui - tinkama išeitis.

Įnašas - 510 tūkst. eurų

"Vakarų eksprese" ne kartą rašėme, kad iki Klaipėdos futbolo mokyklos statuso keitimo privedė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sprendimas biudžetinėms įstaigoms nebeleisti rungtyniauti Elitinėse jaunių lygos varžybose.

"Buvo eita įvairiais keliais - rašyti raštai Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybai, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, tačiau buvo atsakyta, kad Lietuvos futbolo politiką formuoja LFF. Taigi mums belieka pereiti į viešąją įstaigą, nes kitaip nukentės mūsų vaikai - tiesiog jie negalės dalyvauti čempionatuose", - akcentavo Klaipėdos futbolo mokyklos direktorius Audrius Žuta.

Teigiama, kad viešajai įstaigai atsiveria daugiau galimybių - gali dalyvauti įvairiuose projektuose, gauti ir rėmėjų lėšų, o Klaipėdos miesto savivaldybė finansuos per motyvuojančio sportininko krepšelį.

Visos buvusios biudžetinės įstaigos teisės ir pareigos, visi darbuotojų darbo santykiai bus tęsiami viešojoje įstaigoje. Taip pat numatomas Savivaldybės, kaip steigėjos, finansinis įnašas - 510 tūkst. eurų, numatomas ir pereinamojo laikotarpio mokyklos finansavimo modelis.

Klaipėdos futbolo mokykla - viena didžiausių futbolo mokymo įstaigų Lietuvoje. Joje treniruotes lanko per 700 vaikų ir jaunuolių iki 19 metų.

Iš jų beveik 100 - socialiai remtinų arba iš daugiavaikių šeimų (jiems už treniruotes nereikia mokėti). Dirba 19 trenerių, iš jų net 13 turi tarptautines trenerių licencijas.

VAIZDELIS. Klaipėdos futbolo mokykla po statybų turėtų atrodyti štai taip.

Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder