Klaipėdoje viešėjo naujasis LMKL vadovas

Klaipėdoje viešėjo naujasis LMKL vadovas

Klaipėdoje viešėjo ir apie Lietuvos merginų ir moterų krepšinio vystymą su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku ir vicemere Judita Simonavičiūte diskutavo atsinaujinusios ar daug ambicijų turinčios Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) vadovas Giedrius Gustas bei Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

"Susitikimas buvo darbinis. Svečiai pristatė idėjas, kaip būtų galima suteikti naujo impulso merginų krepšiniui, kaip į krepšinio piramidę aktyviau įtraukti mergaites. Padiskutavome, pasidalijome idėjomis", - po susitikimo sakė V. Grubliauskas ir J. Simonavičiūtė.

[CITATA]

Klaipėdos politikams patiko nauja LKF ir LMKL iniciatyva - organizuoti Lietuvos 3x3 krepšinio čempionatą, kuriame komandą sudarytų vaikinai ir merginos.

"Tai projektas, skirtas penktų klasių moksleiviams. Komandą turi sudaryti dvi merginos ir trys vaikinai. Vienu metu aikštelėje privalo žaisti bent viena mergina. Tokiu būdu merginos būtų integruotos į vieną sistemą ir taip populiarinamas merginų krepšinis. Mes šiai idėjai pritarėme ir ją palaikome. Vaikinus įtraukti į krepšinį yra paprasta, jų ateina daugybė, o su merginomis yra sunkiau. Tad tikimasi, kad šis čempionatas išjudins šią problemą", - sakė J. Simonavičiūtė.

Už šio 3x3 čempionato atrankinių varžybų organizavimą miestuose būtų atsakingos savivaldybės, o finalinis etapas vyktų kuriame nors viename mieste. Išties vertingus prizus, tarp kurių - net kelionės į užsienio šalis, įsteigtų LKF.

"Įsivaizduojame taip: iš pradžių mokyklose būtų išaiškinti lyderiai, o vėliau jau geriausios mokyklų komandos varžytųsi dėl kelialapio į finalinį Respublikos etapą. Į jį patektų tik po vieną kiekvieno miesto ar miestelio komandą", - planuojamo čempionato viziją atskleidė. J. Simonavičiūtė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder