Klaipėdoje viešėjo irkluotojų draugas iš Šveicarijos

Klaipėdoje viešėjo irkluotojų draugas iš Šveicarijos

Klaipėdoje lankėsi ir artimiau su mūsų sporto istorija susipažino geras Lietuvos irkluotojų, taip pat ir Klaipėdos irklavimo centro draugas bei pagalbininkas, praeityje net olimpinėse žaidynėse dalyvavęs šveicaras Werneris Zwimpferis.

Jis kartu su Klaipėdos sporto tarybos pirmininku, Klaipėdos irklavimo centro vadovu Liudviku Mileška bei Klaipėdos sporto istorijos metraštininku Algirdu Plunge lankėsi Sportininkų muziejuje, aprodė čia esančią ekspoziciją, artimiau supažindino su Klaipėdos sporto istorija.

Lietuva - tarsi antri namai

"Fantastiškas muziejus. Buvo labai įdomu pamatyti. Apskritai Klaipėda ir Lietuva - man labai patinka", - "Vakarų ekspresui" sakė save "pusiau lietuviu" vadinantis Werneris Zwimpferis.

Jis ne kartą oficialiuose sporto renginiuose buvo apdovanotas įvairiais prizais už pagalbą Lietuvos sportininkams, jam padėką yra įteikęs ir Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus.

"Mano funkcijos įvairios - padedu organizuoti stovyklas Šveicarijoje, Italijoje ir kitose šalyse, padedu su valtimis. Pirmąjį kontaktą užmezgiau prieš 25 metus su Einiumi Petkumi, kuris buvo Liucernoje beveik be nieko. Jam tada padėjau ir jis laimėjo. Aš labai žaviuosi Lietuvos irkluotojais."

74-erių W. Zwimpferis - buvęs puikus irkluotojas. Jis Meksiko olimpinėse žaidynėse dvivietės be vairininko rungtyje iškovojo penktąją vietą.

"Man irklavimo sportas ir pagalba Lietuvai - tai hobis. Turiu galimybių padėti ir padedu. Man tai teikia malonumą. Domiuosi Lietuvos ir pasaulio irklavimo sporto istorija", - sakė svečias.

Dalyvavo Augusto Navicko vestuvėse

W. Zwimpferis kartu su rinktine būna visuose tarptautiniuose turnyruose, jei tik jie vyksta Europoje, ir atvyksta su savo transportu, iš savų pinigų.

"Jis rūpinasi: viskuo, kad gautume geresnį maitinimą, padeda rengiant treniruočių stovyklas, per varžybas nuolat tvarko ir šveičia mūsų valtis. Jis ne kartą yra savais pinigais apmokėjęs treniruočių stovyklas Šveicarijoje tiems sportininkams, kurie dar negauna finansavimo iš valstybės, priima net į savo namus, suteikia nakvynę, maitinimą. Sunku Wernerio pagalbą ir rūpestį išmatuoti pinigais", - apie šveicarą yra kalbėjusi Lietuvos irklavimo federacijos generalinė sekretorė Inga Daukantienė.

Be to, Werneris keletą kartų per metus šveicarams irkluotojams mėgėjams organizuoja sportines keliones į Lietuvą ir taip reklamuoja mūsų šalį.

Klaipėdos irklavimo centro direktorius L. Mileška pasidžiaugė, kad W. Zwimpferis padeda ir klaipėdiečiams.

"Pastaruoju metu jis labai rūpinasi mūsų parolimpiečiu Augustu Navicku. Jis klaipėdietį dažnai priima pas save į svečius, padeda treniruotis, yra tarsi jo asistentas. Prieš kelias dienas šveicaras dalyvavo Augusto vestuvėse. Daug Werneris Zwimpferis padėjo ir mūsų keturvietės su vairininku įgulai - Tadui Trilikauskui, Tomui Bagvilui, Vaidotui Seminavičiui, Donatui Buivydui ir vairininkui Voldemarui Mačiulskiui. Pastaroji įgula pasaulio čempionate Banjoles (Ispanija) 2004-aisiais iškovojo 8 vietą. Klaipėdos vyrų aštuonvietė laimėjo tarptautines regatas Melburne (Australija), atvirą Danijos čempionatą Kopenhagoje, tarptautinę Raceburgo regatą, prizines vietas iškovojo tarptautinėse regatose Nante (Prancūzija), Delfte (Olandija), Berlyne (Vokietija), Henlėjuje (Anglija)", - džiaugėsi L. Mileška.

Klaipėdietis Einaras Šiaudvytis 1999 metais pasaulio jaunimo čempionate Hamburge tapo vicečempionu, 2004 metais dalyvavo olimpinėse žaidynėse. Jis kartu su treneriu L. Mileška stovyklaudavo Šveicarijoje pas W. Zwimpferį.

L. Mileška pabrėžė ir tai, kad W. Zwimpferis ne tik puikus irklavimo specialistas, bet ir šiltas, geras ir protingas žmogus.

"Su juo gali padiskutuoti įvairiomis temomis. Jis moka šešias skirtingas kalbas, šiek tiek kalba ir lietuviškai", - apie svečią gerais žodžiais atsiliepė L. Mileška.

EKSKURSIJA. Klaipėdos sporto tarybos pirmininkas Liudvikas Mileška (kairėje) bei Klaipėdos sporto istorijos metraštininkas Algirdas Plungė (viduryje) svečiui Werneriui Zwimpferiui Sportininkų muziejuje aprodė čia esančią ekspoziciją, artimiau supažindino su Klaipėdos sporto istorija. Algirdo VAICEKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder