Klaipėdoje plaukikai medžios olimpinius kelialapius

Klaipėdoje plaukikai medžios olimpinius kelialapius

Kiek daugiau nei po savaitės, vasario 4-5 dienomis (ketvirtadienį ir penktadienį), Klaipėdos "Gintaro" baseine susirungs pajėgiausi Klaipėdos plaukikai - vyks Klaipėdos miesto žiemos plaukimo čempionatas, o vasario mėnesio pabaigoje (18-20 dienomis) į uostamiestį medžioti olimpinių kelialapių suplūs ir geriausi mūsų šalies plaukikai.

Būtent pastarosiose šalies pirmenybėse jau bus galima siekti olimpinių normatyvų.

Pavasario pradžioje Klaipėdai patikėta organizuoti ir Baltijos šalių čempionatą. Jis vyks kovo 6-7 dienomis Klaipėdos 50 m baseine.

Dar vienas svarbių plaukimo čempionatų, kuris planuojamas organizuoti Klaipėdoje - Šiaurės šalių (Nordic) amžiaus grupių plaukimo čempionatas. Jis vyks liepos 10-11 dienomis, o tarp rengėjų yra įvardijami du miestai - Klaipėda ir Kaunas.

Tokias 2021 metų varžybų kalendoriaus datas patvirtino Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) Vykdomasis komitetas.

Klaipėdiečiai - dėmesio centre

Pabrėžiama, kad svarbiausias plaukikų startas šiemet - Tokijo olimpinės žaidynės, bet prieš jas sportininkai dar turėtų pasitikrinti jėgas gegužės 17-23 dienomis ir Senojo žemyno čempionate Budapešte (Vengrija).

Klaipėdiečiams 2021 metais patikėta organizuoti ir daugiau įvairių čempionatų ir turnyrų, tarp kurių - Klaipėdos jaunučių čempionatas ("Gintaro" 25 m baseine balandžio 8-9 d.), Klaipėdos čempionatas, vaikų čempionatas (Klaipėdos 50 m baseine, gegužės 7-8 d.), Lietuvos vaikų vasaros pirmenybės ("Gintaro" 25 m baseine, gegužės 14-15 d.), Klaipėdos jaunučių, jaunių, jaunimo čempionatas (Klaipėdos 50 m baseine, birželio 3-4 d.), tarptautinės varžybos "Klaipėda-2021" ("Gintaro" 25 m baseine, birželio 10-11 d.), Klaipėdos taurės varžybos ("Gintaro" 25 m baseine, spalio 28-29 d.), "Linksmojo delfino" vaikų varžybos ("Gintaro" 25 m baseine, lapkričio 4 d.), tarptautinės "Gintaro" taurės varžybos (Klaipėdos 50 m baseine, lapkričio 19 d.), Klaipėdos čempionatas ("Gintaro" 25 m baseine, gruodžio 2-3 d.).

Šalia Klaipėdos, Palangoje, birželio 12 d. klaipėdiečiai - "Gintaro" sporto centras, Klaipėdos plaukimo federacija ir "Nendrė" plaukimo veteranų klubas organizuos tarptautines "Vilties plaukimo-2021" varžybas.

Jau ne kartą "Vakarų eksprese" pasidžiaugėme, kad Klaipėda vis dažniau tampa geriausių Lietuvos plaukikų svarbių čempionatų ir profesionalių treniruočių vieta. Mūsų šalies plaukikų elitas būtent Klaipėdos 50 m baseine lapkričio ir gruodžio mėnesiais treniravosi vadinamojo burbulo sąlygomis, rengė skirtingų amžiaus grupių šalies čempionatus, o 2021 metais, prieš Tokijo olimpines žaidynes, čia planuojama ir dar keletas svarbių varžybų.

Prezidento mintys

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas pasakojo, kad apie dešimt sportininkų trims savaitėms išvyko į stovyklą Tenerifėje. Kita grupė treniruojasi Lietuvoje, tarp Kauno ir Elektrėnų.

"Po trijų savaičių, jeigu vėl bus galimybė, nuomosimės Klaipėdos baseiną, tęsime pradėtą darbą. Visiems sąlygos ten tinka ir patinka. Vasarį jų laukia startas Lietuvos žiemos pirmenybėse, kuriose labai tikimės rezultatų progreso ir iš tų 70 jaunučių, kurie šiuo metu turi sąlygas treniruotis baseinuose", - sakė LPF prezidentas.

Pasak jo, pagrindinė rinktinė dabar intensyviai treniruojasi, krūviai dideli, kadangi ruošiamasi artėjančiam Europos čempionatui.

"Grįžę į Lietuvą, jie čia pabus iki balandžio vidurio, nes prieš Europos čempionatą dalis vyks į aukštikalnes, į Sierą Nevadą. O Lietuvos čempionate jų lauks nelengva užduotis įvykdyti olimpinį normatyvą komandinėje vyrų estafetėje 4 x 100 m laisvuoju stiliumi", - kabėjo T. Kučinskas.

Jis akcentavo ir tai, kad geriausius Lietuvos jaunučius kviesis treniruotis kartu su suaugusiaisiais į Klaipėdą.

"Norisi juos laikyti šalia mūsų geriausiųjų, kad suprastų, kas yra profesionalus treniravimasis, kad suvoktų treniruočių metodiką, pagautų tą emociją, kuri yra reikalinga. Ir kad apsispręstų (kuo anksčiau, tuo geriau), ar jie nori būti kitokio lygio sportininkai, ar vis dėlto tai yra per sudėtinga ir atima per daug laiko ir jėgų. Turime suprasti, kad daug fizinių ir psichologinių jėgų reikalaujanti plaukiko karjera yra tikrai ne kiekvienam", - teigė LPF prezidentas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder