Klaipėdoje - sporto aikštynų atgimimas

Klaipėdoje - sporto aikštynų atgimimas

Uostamiesčio moksleiviai atostogų metu džiaugiasi galimybėmis komfortiškai sportuoti lauke - Klaipėdoje atnaujinti dar keli sporto aikštynai prie bendrojo ugdymo mokyklų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros poskyrio vyr. specialistės Dianos Gerasimovienės, užbaigti darbai "Vyturio" progimnazijos sporto aikštyne: atnaujintos krepšinio ir tinklinio aikštelės su saugiu 4 metrų aukščio aptvaru, pakeisti krepšinio ir tinklinio stovai, įrengti du 30 m bėgimo takai. Darbus per 2 mėnesius atliko įmonė UAB "Baltik sport". Darbų vertė - 76 tūkst. 800 Eur.

Karalienės Luizės jaunimo centro kieme pabaigti krepšinio aikštelės atnaujinimo darbai: atnaujinta sintetinė danga, nubraižytos krepšinio ir kvadrato linijos, pakeistos krepšinio lentos ir lankai, atnaujintas nusidėvėjusi tvora. Darbus per 1 mėnesį atliko įmonė UAB "Rolana". Darbų vertė - 49 tūkst. 973 Eur.

Taip pat atnaujinta "Vėtrungės" gimnazijos universali aikštelė: sutvarkytas apšvietimas, tvora, pakeista dirbtinės žolės danga. Darbus atliko UAB "Fortera". Darbų vertė - 28 tūkst. Eur.

Intensyviai atnaujinimo darbai vyksta "Verdenės" progimnazijos sporto aikštyne. Atnaujinimo darbus planuojama pabaigti iki mokslo metų pradžios - rugsėjo pirmosios.

Parjūro atstovams - džiugi žinia

Statybos darbai taip pat vyksta ir Simono Dacho progimnazijos kieme, kur bus įrengta sporto aikštelė, pritaikyta aktyvaus sporto (parkūro) atstovams. Darbus planuojama pabaigti taip pat iki rugsėjo 1 dienos.

"Vakarų eksprese" jau anksčiau rašėme, kad Simono Dacho progimnazijos vidinio kiemo erdvę planuojama padalinti į 5 zonas: aktyvaus sporto (parkūro, 277 kv. m), kopimo (38 kv. m ), laipiojimo (51 kv. m), laisvalaikio (113 kv. m), bėgimo ir šuolio į tolį (132 kv. m).

PALYGINIMAS. Štai taip atrodė "Vyturio" progimnazijos sporto aikštynas prieš atnaujinimą (viršuje) ir dabar - po atnaujinimo darbų.


Pagal projektą, aikštyne turėtų būti išlieta dvisluoksnė granulių danga, guminės plytelės šachmatams, nuogrindos ir trinkelės aplink pastatą.

Planuojama įrengti du 30 m bėgimo takus. Jų gale yra guminės paminkštintos sienelės, kad labai įsibėgėjus nebūtų patirta didelių traumų.

Vien parkūrui planuojama įrengti per 20 skirtingų įrenginių.

Šiais metais dar numatyta parengti Vitės progimnazijos ir H. Zudermano gimnazijos sporto aikštynų atnaujinimo darbų projektus.

Programai - 9,2 mln. eurų

Jau anksčiau rašėme, kad sporto aikštynai šalia mokymo įstaigų bus tvarkomi kiekvienais metais, kol galiausiai visi Klaipėdos moksleiviai sportuos atnaujintuose sporto aikštynuose.

Dar 2017 metų rudenį Klaipėdos savivaldybė pradėjo naują etapą miesto sporto infrastruktūros istorijoje - numatyta penkerių metų programa pakankamai ambicinga ir didelė. Nuspręsta atnaujinti visų miesto mokyklų stadionus, iš viso 28 objektus.

Tuometinis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, kuris ne kartą įrodė, kad sportas ir vaikų užimtumo skatinimas jam - itin reikšmingi aspektai, pripažino, jog kai kurių aikštynų būklė anaiptol nėra gera ir būtina ją kuo skubiau keisti.

Netrukus aikštynų atnaujinimo programa buvo pristatyta miesto Tarybos Kolegijai, ir ledai pajudėjo į priekį.

Tuomet jis kalbėjo: "Siekiama, kad atnaujinti aikštynai būtų patogiai pasiekiami visiems gyventojams. Siekiant apimti racionaliai visą miestą, infrastruktūra bus atnaujinama visose miesto dalyse. Tikiuosi, kad šiais sporto infrastruktūros projektais padėsime tvirtus ateities pamatus, kad kuo daugiau žmonių įtrauktume į sportą ir aktyvią gyvenseną. Ne kartą esu sakęs ir pasikartosiu: "Sportas - geriausia investicija į ateitį, nes visi puikiai žinome, kiek kainuoja sveikatos apsauga. Mes visi turime rūpintis savo vaikų ir savo pačių sveikata. Savivaldybės pareiga sudaryti kuo geresnes sąlygas sportuoti", - akcentavo S. Budinas.

Skaičiuojama, kad ilgalaikei aikštynų atnaujinimo programai iš viso prireiks apie 9,2 mln. Eur.

2018 metais ši programa startavo išties gerai: atnaujinti septyni aikštynai, kuriems prireikė šiek tiek daugiau nei 1,3 mln. eurų Savivaldybės biudžeto lėšų, o Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija skyrė 232 tūkst. eurų. Šiemet šie darbai tęsiami ir tvarkomi vis nauji sporto aikštynai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder