Klaipėdoje - meno ir sporto sintezė

Klaipėdoje - meno ir sporto sintezė

Praėjusiais metais pasiteisinusi Klaipėdos miesto lengvosios atletikos (LAM) ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklų idėja per kūrybą surasti meno ir sporto bendrystę tęsiama ir šiemet. Prasideda edukacinių renginių ciklas ir spalio mėnesį vyks bendras minėtų mokyklų projektas "Meno ir sporto sintezė".

Šio projekto dalyvių užduotis bus surasti meno ir sporto bendrystę, per kūrybą akcentuoti sveiką gyvenseną, gerą nuotaiką bei tikslo siekimą. Jaunieji menininkai savo idėjas atskleis piešdami ir tapydami akriliniais dažais ant drobės.

Projektas startuoja nuo jaunųjų menininkų pažinties su Klaipėdos miesto sporto istorija, aplankant Sportininkų namų-muziejaus ekspoziciją (Daukanto g. 24), o visą spalio mėnesį jų laukia darbas studijoje, prižiūrint profesionaliems mokytojams.

Projekto metu nutapytų darbų pristatymas numatytas lapkričio pradžioje.

Dar praėjusiai metais apie šią užgimusią idėją "Vakarų ekspresui" papasakojo Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklos tapybos mokytojas Alfonsas Lekavičius: "Sportuoja ir mūsų Adomo Brako dailės mokyklos vaikai, sportuoja ir miesto vaikai. Kilo mintis, sujungti mintis ir per piešinius atskleisti Klaipėdos sportą".

Praėjusiais metais vaikai tapė ant drobės akriliniais dažais. Dirbo visą savaitę komandomis, taip, kaip būna ir komandiniame sporte. Iš viso buvo nutapyti šeši su sportu susiję paveikslai, dirbo dešimt vaikų. Tuomet daugiausia buvo pasirinkta vandens sporto tematika, kadangi Klaipėdoje, kur yra Baltijos jūra, Kuršių marios, Danės upė, tai yra labai aktualu.

Šiemet bus tapomi nauji kūriniai ir lapkričio mėnesį bus pristatyti plačiajai visuomenei.

Šio projekto idėją sumanė su tapybos mokytoju A. Lekavičiumi pažįstamas laikinai LAM direktoriaus pareigas einantis šios įstaigos renginių organizatorius Darius Raišutis

"Pagrindinis mūsų tikslas - sporto viešinimas ne tik per rezultatus ir pasiekimus, bet ir per meną, piešinius, fotografijas. Labai pasiteisino Klaipėdos sporto fotografijų paroda, ją taip pat tęsime ir šiemet. Sportas turi būti matomas, apie sportą turi kalbėti ne tik sportininkai, bet ir menininkai ir eiliniai miestiečiai", - pabrėžė D. Raišutis.

Tiek A. Lekavičius, tiek D. Raišutis akcentavo, kad sportas - savotiškas menas.

"Tiek sporte, tiek mene yra siekiama aukščiausių rezultatų, tobulybės. Juk ir sporte, ir mene yra reikalingas tiek talentas, tiek juodas darbas. Tiek sporto, tiek meno paskirtis - sužadinti žmonių emocijas. Sąsajų - daug", - kalbėjo jie.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder