Klaipėdoje - Lietuvos plaukikų žvaigždynas

Klaipėdoje - Lietuvos plaukikų žvaigždynas

Šiandien nuo 11 val. Klaipėdos baseine startuosiančiame ir iki šeštadienio vakaro vyksiančiame Lietuvos suaugusiųjų plaukimo čempionate planuoja dalyvauti 22 Klaipėdos "Gintaro" sporto centro auklėtiniai. Tikimasi, kad klaipėdiečiai iškovos visų spalvų medalius.

"Tarp realiausių kandidatų iškovoti medalius mūsų rekordininkas ir kandidatas į olimpines žaidynes Daniilas Pancerevas, taip pat gali sužibėti Nojus Skirutis, Danielis Kvederis, Edvinas Česnakas. Matysime, kokie atvyks varžovai ir kaip mums seksis. Sporte iš anksto prognozuoti - sunku", - čempionato išvakarėse "Vakarų ekspresui" sakė "Gintaro" sporto centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui, atliekanti direktoriaus funkcijas, Aldona Vaitkienė.

Varžybos vyks be žiūrovų, tačiau varžybas tiesiogiai planuojama transliuoti internetu (Lietuvos plaukimo federacijos "Facebook" ir "YouTube" paskyrose), o čempionato dalyviai dėl jų pačių saugumo turės laikytis griežtų valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų reikalavimų.

Čempionatas įtrauktas į Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) oficialių varžybų kalendorių, todėl visi varžybose dalyvausiantys sportininkai galės pamėginti įvykdyti olimpinių žaidynių, Europos, Europos jaunimo čempionato normatyvus.

ŽVAIGŽDĖS. Klaipėdos baseino takeliuose pasirodys ir ryškiausia Lietuvos plaukimo žvaigždė - pasaulio, Europos ir universiados čempionas Danas Rapšys (nuotraukoje dešinėje). Jis dalyvaus 100 m laisvo plaukimo stiliaus ir 100 m plaukimo peteliške rungtyse. Taip pat varžysis ir olimpietis Andrius Šidlauskas (50 ,100 ir 200 m krūtine). Redakcijos archyvo nuotr.

Lietuvos čempionate išvysime ir pastarojo meto ryškiausią Lietuvos plaukimo žvaigždę - pasaulio, Europos ir universiados čempioną Daną Rapšį (100 m l. stiliumi, 100 m peteliške), taip pat ir būrį į nacionalinės olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą įtrauktų plaukikų - Andrių Šidlauską (50, 100 ir 200 m krūtine), Simoną Bilį (50 ir 100 m l. stiliumi, 50 m peteliške), Deividą Margevičių (50, 100 ir 200 m peteliške), Ugnę Mažutaitytę (50, 100 ir 200 m nugara), Giedrių Titenį (50, 100 ir 200 m krūtine) ir jau minėtą klaipėdietį D. Pancerevą (100 ir 200 m l. stiliumi, 100 m peteliške).

Varžybose startuos ir Lietuvos paralimpinės rinktinės plaukikai Edgaras Matakas (50 m l. stiliumi, 50 ir 100 m krūtine), Mindaugas Dvylaitis (50 ir 100 m nugara, 50 ir 100 m krūtine) ir Gabrielė Čepavičiūtė (50 m l. stiliumi, 50 ir 100 m nugara).

Per tris varžybų dienas iš viso bus išdalinti 37 medalių komplektai, taip pat paaiškės ir jaunių įskaitos prizininkai.

REKORDININKAS. Prieš kelias dienas klaipėdietis Daniilas Pancerevas Klaipėdos 50 m plaukimo baseine vykusiose kontrolinėse varžybose ("time trials") pagerino 200 m laisvo plaukimo stiliaus Lietuvos jaunių iki 17 metų rekordą (1 min. 50,49 sek.). Neatmetama galimybė, kad Lietuvos čempionate gali būti pasiektas ir naujas šalies rekordas.

Asmeninio archyvo nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder