Klaipėdoje - jubiliejinis rankinio turnyras

Klaipėdoje - jubiliejinis rankinio turnyras

Šį savaitgalį Klaipėdos miesto rankinio klubas "Dragūnas" kviečia sugrįžti į rankinio salę ir pasimėgauti rankinio kovomis tradiciniame tarptautiniame rankinio turnyre pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti.

Šiais metais vyks jubiliejinis, 20-asis, turnyras, kuriame dalyvaus net 8 komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Laukia išties intriguojančios kovos, nes aikštelėje susitiks Baltijos šalių rankinio čempionai ir prizininkai.

"Džiaugiamės, kad tokiu įdomiu ir nenuspėjamu laikotarpiu pavyko sukviesti stiprias komandas iš trijų šalių pasivaržyti tradiciniame turnyre, kuris yra puikus pasiruošimas naujam sezonui, ir kartu pagerbti nusipelniusią asmenybę", - sakė "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Pulkininkas leitenantas R. Baltušis buvo vienas moderniosios Lietuvos kariuomenės kūrėjų, pirmasis Dragūnų bataliono vadas, už nuopelnus Lietuvai apdovanotas ne vienu valstybiniu ordinu ir medaliu. Šiemet liepą paminėtos 20-osios R. Baltušio mirties metinės.

Šiais metais turnyre varžysis: Klaipėdos "Dragūnas", Vilniaus VHC "Šviesa", Alytaus "Varsa-Stronglasas", Kauno "Granitas-Karys", HK "Ogre" (Latvija), Dobelės "Tenax" (Latvija), HC "Tallinn" (Estija), Polvos "Serviti" (Estija).

Turnyras penktadienį bus tradiciškai atidarytas plk. ltn. R. Baltušio pagerbimu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione.

Vėliau, nuo penktadienio popietės iki sekmadienio pavakarės, visi norintieji kviečiami nemokamai stebėti visas turnyro rungtynes sporto salėje Taikos pr. 61A.

"Atvykstančios komandos tikrai aukšto lygio, tad bus daug gero rankinio. Komandos pasitikrins jėgas prieš naują sezoną. Mes taip pat patikrinsime savo jaunus žaidėjus. Labai kviečiame visus po labai ilgos pertraukos susitikti rankinio salėje. Suprantama, kad visi žiūrovai turės laikytis saugaus atstumo ir dėvėti veido kaukes, kadangi norime, jog turnyras būtų ne tik įdomus, bet ir saugus", - pabrėžė A. Juškėnas.

"Dragūno" gretose turėtų debiutuoti komandos naujokas - kairysis pusiau kraštas Rokas Palskys. Iš Utenos kilęs 18-metis vaikinas bandys užpildyti skylę, atsiradusią po to, kai Lukas Vanagas dėl sveikatos problemų nusprendė baigti sportinę karjerą.

Turnyre komandos varžysis dviejose grupėse, o paaiškėjus jų vietoms grupėse, susitiks komandų iš abiejų grupių poros. Nugalėtojai bus skelbiami sekmadienį.

Beje, ilgasis rankinio savaitgalis tuo nesibaigs - pirmadienį Klaipėdoje vyks jau ketvirtasis vaikų ir jaunimo gatvės rankinio turnyras, kurį organizuoja Klaipėdos rankininkų klubas.


 

Turnyro programa

Rugpjūčio 14 d., penktadienis
14 val. "Granitas-Karys" - "Ogre" (A grupė);
15.50 val. "Varsa-Stronglasas" - "Tenax" (A);
17.40 val. "Serviti" - "Šviesa" (B);
19.30 val. "Dragūnas" - "Tallinn" (B).
Rugpjūčio 15 d., šeštadienis
8.40 val. "Granitas-Karys" - "Tallinn" (A);
10.20 val. "Dragūnas" - "Ogre" (A);
12 val. "Serviti" - "Tenax" (B);
13.40 val. "Šviesa" - "Varsa-Stronglasas" (B);
15.20 val. "Tallinn" - "Ogre" (A);
17 val. "Dragūnas" - "Granitas-Karys" (A);
18.40 val. "Serviti" - "Varsa-Stronglasas" (B);
20.20 val. "Šviesa" - "Tenax" (B).
Rugpjūčio 16 d., sekmadienis
10 val. A4 - B4;
11.50 val. A3 - B3;
13.40 val. A2 - B2;
15.30 val. A1 - B1;
17.10 val. - turnyro uždarymas, laureatų apdovanojimas.

TRADICIJA. Tarptautinis rankinio turnyras pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti organizuojamas jau 20 metų. Užfiksuota praėjusių metų turnyro akimirka.

Rkdragunas.lt nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder